رادیو مجازی اتاق ایران - ۳ بهمن 1403

سیدجواد ساداتی نژاد در نشست با فعالان اقتصادی کرمان

توسعه کشاورزی قراردادی در دستور کار دولت قرار دارد

وزیر جهاد کشاورزی می‌گوید: توسعه کشاورزی قراردادی یکی از کارهای اصلی دولت خواهد بود، که با وضعیت موجود کشور نیز همخوانی دارد و به تامین مالی کشاورزان کمک خواهد کرد.

26 مرداد 1401 - 14:57
کد خبر : 43498
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

وزیر جهاد کشاورزی با تاکید بر اینکه چند کار اصلی را در برنامه داریم، گفت: توسعه کشاورزی قراردادی از جمله اقدامات مهم ما خواهد بود که با شرایط ما همخوانی  دارد زیرا می تواند تامین نقدینگی را برای کشاورز انجام دهد تا کشاورز به کار تخصصی خود با تمرکز بیشتری بپردازد.

سیدجواد ساداتی نژاد در نشست با فعالان اقتصادی حوزه کشاورزی استان کرمان افزود: تاکید رهبر معظم انقلاب مبنی بر حمایت از تولید داخل، رفتن به سمت خودکفایی و کاهش وابستگی و همچنین حمایت از معیشت کشاورز، همه در کشاورزی قراردادی محقق می شود که در مدل طراحی شده برای اجرای کشاورزی قراردادی باید بتوانیم با کمک بخش خصوصی به تامین مالی آن بپردازیم.

ساداتی نژاد، خاطرنشان کرد: صدور اسناد برای اراضی کشاورزی در دستور کار قرار گرفته و تاکنون به دلیل کار پیچیده و بین قوه ای این موضوع، برای 4 درصد زمین ها سند صادر شده است.

وزیر جهاد کشاورزی، تصریح کرد: اعطای تسهیلات دام و طیور آغاز شده و بانک کشاورزی به همراه هشت بانک تجاری دیگر تامین مالی پروژه های این بخش را تامین خواهند کرد.

وی ادامه داد: صادرات فرآوری های دام و طیور آزاد است تا با این اقدام به تولیدکنندگان این حوزه کمک شود و البته همه این حمایت ها را به صورت مستمر ادامه خواهیم داد.

ساداتی نژاد، در رابطه با درخواست انتقال آب بیشتر به کرمان برای حل بحران آب در استان، پیشنهاد راه اندازی بازار آب به همراه افزایش بهره وری را ارائه داد و خاطرنشان کرد: همچنین تامین برق چاه های آب کشاورزی از طریق انرژی خورشیدی پیشنهاد شده که پیگیری می شود.

وی خاطرنشان کرد: گزارش های مربوط به خسارت های وارد شده به کشاورزی استان کرمان به دلیل سرمازدگی و سیل به ما رسیده و جلسات متعدد برای حل این مسائل و جبران خسارت ها برگزار می شود.

وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه کرمان استانی ویژه از نظر گستردگی و ظرفیت های بی نظیر است، گفت: مدل سرمایه گذاری، توسعه و رشد کرمان با بکارگیری هوشمندانه منابع انسانی و مسئولیت های اجتماعی می تواند قابل تعمیم به سایر استان های کشور باشد.

یک مصوبه 20 درصد آب دشت رفسنجان و سیرجان را هدر می دهد

در ادامه این نشست رئیس اتاق کرمان با اشاره به اینکه موضوع اتلاف منابع آبی در استان بسیار مهم و تاثیرگذار است اما در تصمیمات قرار نمی گیرد، گفت: بر اساس مطالعات میدانی 20 درصد آب مصرفی دشت رفسنجان و سیرجان با مصوبه شورای نگهبان در سال 67، با عنوان «حل مسائل اراضی باغی» هدر می‌رود که محتوای این مصوبه بر این اساس بوده که کشاورزان مجبورند آب را برای باغاتی مصرف کنند که ثمر ندارند تا مالکیت آنها حفظ شود.

سیدمهدی طبیب زاده، در رابطه با سرمازدگی محصولات پسته که در فروردین ماه اتفاق افتاده است، بیان کرد: در حال حاضر که به پایان نیمه اول سال نزدیک می شویم هیچ کشاورزی نتوانسته برای جبران خسارت ها کمک دریافت کند.

وی در بخش دیگری با اشاره به برخی مشکلات سرمایه گذاری ها و صدور مجوزها ادامه داد: استعلام های متعدد از حوزه وزارت کشاورزی برای سرمایه گذاری ها گاهی بین یک تا دو سال طول می کشد و این موضوع سرمایه گذار را دلسرد می کند و سرمایه گذاری ها در جاهای دیگر انجام می شود.

درخواست تامین نقدینگی فوری بخش کشاورزی

در ادامه رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق کرمان خاطرنشان کرد: در تامین نقدینگی بخش کشاورزی با مشکلات بسیاری روبرو هستیم که متاسفانه منابع بانکی محدود و امکان پرداخت تسهیلات به کشاورزان وجود ندارد.

سیدمحمدرضا ترابی موسوی افزود: با توجه به سرمازدگی و گرمازدگی محصولات کشاورزی به ویژه پسته، محصول کمی برای فروش باقی مانده اما سررسید اقساط کشاورزان و ندادن تسهیلات مجدد مشکلات بسیاری برای آنها ایجاد کرده است.

وی ادامه داد: در حال حاضر در آستانه فصل برداشت محصول هستیم و سونامی خسارت در مهرماه بیشتر مشخص می شود به طوری که برداشت از 50 هکتار باغ پسته فقط هزار کیلوگرم محصول تر و در مجموع 300 کیلوگرم پسته خشک خواهد داشت.

ترابی، به سایر مشکلات کشاورزان اشاره کرد و گفت: تسهیلات امهال نشده، اجرا نشدن مصوبات شورای گفت و گو برای رفع مشکلات فعالان این حوزه، عدم احتساب تعرفه برق کشاورزی به قیمت سال گذشته، هزینه های سرسام آور و افزایش قیمت ادوات و نهاده های کشاورزی، قطعی های نابهنگام برق، عدم پرداخت غرامت های بیمه کشاورزان و پیگیری قضایی 12 حلقه چاه مجوزدار از جمله مسائل این حوزه است.

کشاورزی کرمان به امداد فوری نیاز دارد

در ادامه رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی نیز گفت: استان کرمان دو سال درگیر حوادث طبیعی بوده همین موضوع روند منطقی کشاورزی قبل را با چالش روبرو کرده به طوری که سرمازدگی سال جاری پسته بیش از 20 هزار میلیارد تومان برآورد شده است.

محمدرضا پورابراهیمی، با بیان اینکه سیل اخیر در استان وضعیت کشاورزی را تشدید کرد و کشاورزان در رفسنجان، شهربابک، سیرجان، زرند و راور وضعیت بسیار نامناسبی دارند، افزود: در این رابطه نیاز به امداد فوری دارند و در غیر این صورت کشاورزان با مشکلات جدی و کشاورزی با نابودی روبرو می شوند. وی تصریح کرد: صادرات پسته و خرما، تعهدات ارزی، کارت های بازرگانی اجاره ای، مسائل بانکی، بیمه ای و مالیاتی نیز از جمله سایر مشکلات کشاورزان است.

در این نشست جمعی از فعالان اقتصادی در حوزه های کشاورزی به بیان مسائل و مشکلات خود پرداختند. هیات دولت در سی و یکمین سفر استانی خود در سفری دو روزه 20 و 21 مردادماه جاری به استان سفر کرد.

موضوعات :
در همین رابطه