هفته بسیج گرامی باد

رادیو مجازی اتاق ایران 30 آبان 1403

رئیس اتاق سنندج در دیدار با اعضای اتاق صنعت استان دیاله عراق

اتاق سنندج در تدارک شکل‌گیری روابط اقتصادی با استان دیاله عراق است

سید کمال حسینی، رئیس اتاق سنندج با اشاره به اشتراکات فرهنگی ایران و عراق و ظرفیت‌های مرزی برای توسعه مناسبات اقتصادی، گفت: برقراری و توسعه روابط اقتصادی با استان دیاله عراق در دستور کار اتاق سنندج قرار دارد.

09 شهریور 1401
کد خبر : 43661
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

اعضای اتاق صنعت استان دیاله عراق که به دعوت اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج به کردستان سفر کرده است، ضمن بازدید از واحدهای صنعتی و تولیدی استان کردستان، با مسئولان و اقتصادی و فعالان اقتصادی این استان دیدار و گفت‌وگو کردند.

رئیس اتاق سنندج در این نشست خواستار تدوین برنامه تقویت مناسبات بین فعالان اقتصادی دو طرف شد و گفت: برداشت ایرانی‌ها از مردم عراق برداشتی مبتنی بر فرهنگ انسانی و حس نوع‌دوستی است و ملت و دولت ایران در سخت‌ترین زمان‌ها در کنار مردم این کشور بوده‌اند.

سید کمال حسینی افزود: کردستان با داشتن 2 مرز رسمی باشماق و سیرانبند، 3 بازارچه فعال دروازه امن تجاری ورود به عراق است که در حال حاضر بیشترین روابط اقتصادی با اقلیم کردستان دارد و در تلاش است تا این مناسبات را به سایر استان‌های عراق گسترش دهد.

وی تصریح کرد: این استان دارای ظرفیت‌های بزرگ کشاورزی و از قطب‌های تولید محصولات زراعی، باغی، جالیزی، گوشت و طیور است به‌طوری رتبه اول توت‌فرنگی، دوم گندم و انگور، چهارم سیب‌زمینی و نخود، هفتم گوشت مرغ و گردو ایران را دارد.

حسینی در ادامه اظهار کرد: در حوزه صنعت و معدن هم باوجود 18 شهرک و ناحیه صنعتی نقش بزرگی در صنایع پتروشیمی، لاستیک خودرو، طلا، خوراک دام، کیک و کلوچه، محصولات لبنی، صنایع الکتریکی، لوازم‌خانگی و مصالح ساختمانی دارد، در زمینه معادن هم دارای معادن غنی طلا، سنگ‌آهن، مرمر، باریت و سنگ‌های تزئینی است، علاوه بر این‌ها صنایع‌دستی استان به‌ویژه فرش دستباف دارای اعتبار جهانی است.

وی خاطرنشان کرد: در حوزه گردشگری هم استعدادهای منحصربه‌فردی از قبیل آثار باستانی پیش و بعد از تاریخ، مناطق ویژه گردشگری طبیعی، روستاهای متعدد توریستی با بافت معماری خاص، آداب و سنن و پوشش اصیل دارد که می‌تواند بستر مناسبی برای ارتقاء روابط باشد.

وی زمینه‌های سرمایه‌گذاری در کردستان را صنایع تبدیلی کشاورزی و دامی، صنایع پایین‌دستی پتروشیمی، گردشگری، ایده‌های دانش‌بنیان و طبیعت‌گردی ذکر کرد و خواستار همکاری دو طرف شد.

شورای گفت‌وگوی مشترک بین سنندج و اهواز تشکیل شود

رئیس اتاق اهواز نیز که به همراهی این هیئت وارد کردستان شده بود، خواستار افزایش حمایت از بخش خصوصی و تشکل‌های وابسته شد و گفت: رسالت اتاق بازرگانی در ایران تنها فعالیت در زمینه تولید و تجارت نیست بلکه این نهاد در قالب شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی هم مشاوره به 3 قوه حاکمیتی کشور داده و مصوباتش برای همه ارکان حاکمیتی لازم‌الاجراست.

شهلا عموری افزود: حوزه تولید لبنیات می‌تواند زمینه خوبی برای سرمایه‌گذاری مشترک باشد زیرا هر دو استان کردستان ایران و دیاله عراق ظرفیت‌های بالایی در این راستا دارند.

وی خطاب به دولت گفت: بخش خصوصی برای افزایش فعالیت تجارت خارجی نیاز به حمایت‌های ویژه دارد تا بتواند جایگاه خود در بازارهای خارجی را به دست آورد، درحالی‌که همواره اعلام می‌شود که ترکیه جای ایران در بازار عراق را گرفته اما هیچ نهادی نیست تا موانع موجود بر سر راه بازرگانان ایرانی را بردارد.

عموری تصریح کرد: وجود قوانین دست‌وپا گیر یکی از عوامل مؤثر بر کاهش مبادلات اقتصادی با عراق است که ضرورت دارد دولت در یک حرکت سریع نسبت به تغییر این ضوابط اقدام کند.

وی خواستار تشکیل شورای گفت‌وگوی مشترک بین سنندج و اهواز شد.

استان دیاله علاقه‌مند به گسترش روابط اقتصادی با کردستان است

رئیس اتاق صنعت دیاله عراق نیز در این نشست با تأکید بر اراده این نهاد برای ارتقاء سطح همکاری با کردستان ایران گفت: ورود ما به کردستان، بازدید از واحدهای صنعتی و دیدار با مسئولان سبب افزایش شناخت و علاقه ما به گسترش تجارت و همکاری مشترک با این استان شد.

عبدالسلام التمیمی افزود: ما تولیدکننده، تاجر و سرمایه‌گذار هستیم و خواستار بررسی راهکارهای افزایش روابط و اجرای این راهکارها هستیم.

وی در خصوص موانع روابط اقتصادی با ایران گفت: ما با برخی مشکلات داخلی و خارجی در ارتباط با ایران روبرو هستیم، برای نمونه اشاره می‌شود به دخالت آمریکا در تردد کالا و مسافر از مرزها و برخی از قوانین بازدارنده ایران و عراق که از دو دولت خواستاریم تا در این راستا اقدامات لازم ر برای اصلاح قوانین انجام دهند.

التمیمی در ادامه اظهار کرد: پیشرفت ایران در حوزه صنعت در مقایسه با سایر همسایگان عراق قابل‌توجه است و ما اولویت اول را به همکاری با این کشور می‌دهیم.

سازمان صمت از افزایش روابط با دیاله عراق حمایت می‌کند

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان خبر از آمادگی این سازمان برای حل موانع همکاری اقتصادی کردستان و دیاله داد و اظهار کرد: حوزه‌های کشاورزی، دامداری، لبنیات، توانایی فنی مهندسی، گردشگری و تولیدات دانش‌بنیان کردستان ظرفیت‌های بالایی برای ارتقاء همکاری این استان با دیاله دارد که باید در یک پروسه جامع اقدام به تعریف ساختار روابط و اجرای الزامات گسترش مناسبات کنیم.

محمد بختیار خلیقی افزود: کردستان دارای 987 واحد صنعتی و 347 واحد معدنی فعال است که تولیدات آنها از کیفیت بالا برخوردار و منطبق با همه استانداردهای جهانی است.

وی خاطرنشان کرد: سازمان «صمت» کردستان با علاقه خاص موضوع افزایش روابط با دیاله عراق را دنبال کرده و حاضر به ارائه هر نوع خدمت در این راستا است.

گمرک کردستان حاضر به اعمال قانون حمل یکسره کالا از کردستان به دیاله است

ناظر کل گمرکات کردستان خواستار برنامه‌ریزی برای افزایش روابط اقتصادی کردستان با دیاله شد و اعلام کرد: ادارات گمرک کردستان با تمام توان و به‌صورت شبانه‌روزی حاضر به ارائه خدمات گمرکی به تجار و فعالان اقتصادی است و از طرف عراقی خواستاریم تا برای عملی شدن این موضوع اقدامات مشترک را انجام دهد.

خلیل حیدری در ادامه گفت: ظرفیت‌های توریسم کردستان در زمینه‌های تفریحی، زیارتی، درمان و آموزشی ظرفیت فراوانی برای ارائه به دیاله دارد.

وی افزود: تولیدکنندگان و تجار کردستان در زمینه فعالیت در زمینه کاری بسیار پاک و متعهد هستند و این می‌تواند مبنای مطمئنی برای طرف عراقی باشد.

حیدری اظهار کرد: گمرک کردستان حاضر به اعمال قانون حمل یکسره کالا از کردستان به دیاله است اما این موضوع مشروط به این است که کالا باید تولید خود استان باشد.

تولیدات دانش‌بنیان کردستان اعتبار جهانی دارند

معاون پارک علم و فناوری کردستان خواستار ایجاد زمینه برای صادرات محصولات دانش‌بنیان شد و گفت: کردستان در زمینه افکار و ایده‌های دانش‌بنیان ظرفیت کم‌نظیری در ایران دارد که همواره موردحمایت پارک علم و فناوری بوده آنها را تا رسیدن به مرحله تجاری‌سازی و کسب جایگاه و اعتبار در بازارهای داخلی و خارجی همراهی می‌کند.

محمدی افزود: شرکت‌های دانش‌بنیان کردستان به علت ارائه خدمات و کالاهای مبتنی بر استانداردهای روز دنیا از اعتبار بالایی برخوردارند.

وی تصریح کرد: این شرکت‌ها در زمینه صنایع بتن، چوب، ضدعفونی‌کننده، نهاده‌های کشاورزی، ضد یخ و لوله‌های نفت در اوج استانداردهای جهان قرار داشته و مورد استقبال بازار داخل و خارج هستند.

سرمایه‌گذاران عراقی در حوزه کشاورزی کردستان سرمایه‌گذاری کنند

معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی سازمان جهاد کشاورزی کردستان ایجاد بستر برای صادرات محصولات کشاورزی به دیاله عراق شد و گفت: کردستان به علت برخورداری از آب، خاک مرغوب، هوای معتدل و نیروی انسانی مجرب ظرفیت بالایی در تولید داشته و محصولاتش از اعتبار کیفی و رضایت مصرف‌کننده برخوردار است.

پژمان باختر افزود: سازمان نظام‌مهندسی کشاورزی کردستان قابلیت‌های بزرگی در زمینه دانش و تجربه کشاورزی دارد که می‌تواند در خدمت توسعه کشاورزی دیاله قرار گیرد بنابراین از متولیان امر در دیاله خواستارم تا زمینه استفاده از آن را فراهم کنند.

وی اظهار کرد: از سرمایه‌گذاران عراقی خواستاریم تا در حوزه کشاورزی کردستان سرمایه‌گذاری کنند و سازمان جهاد کشاورزی با همه امکانات حاضر به حمایت از آنهاست.

دولت حمایت‌های لازم را از سرمایه‌گذاری خارجی در حوزه گردشگری اعمال می‌کند

معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کردستان حوزه گردشگری را زمینه مناسبی برای افزایش روابط اقتصادی با دیاله عراق دانست و گفت: کردستان با داشتن یک اثر ثبت شده جهانی، هزار اثر ثبت ملی و دو شهر خلاق موسیقی و کلاش ظرفیت خوبی برای گردشگران عراقی دارد.

آرمان وطن‌دوست افزود: کردستان جزو استان‌های برتر ایران در گردشگری ارزان است و گردشگران عراقی می‌توانند از این فرصت استفاده کنند.

وی اعلام کرد: در بحث تبادل گردشگر تفاهم‌نامه‌های متعددی با استان‌های اربیل و سلیمانیه داریم و حاضریم تا این موضوع را به سایر استان‌های عراق سرایت دهیم.

وطن‌دوست تصریح کرد: دولت همه حمایت‌های لازم را از سرمایه‌گذاران عراقی در حوزه گردشگری اعمال می‌کند و ما حاضریم تا نمایشگاه‌های تخصصی در ایران و عراق برگزار کنیم.

موضوعات :
در همین رابطه