رئیس اتاق ساری اظهار داشت: رنگآمیزی و سبززدایی مرکبات نوبرانه مازندران با هدف صادرات محصولات تولیدی و رفع چالشهای بهداشتی در این حوزه ممنوع شد.
عبداله مهاجر دارابی، در نشست میز تخصصی مرکبات و کیوی اتاق ساری گفت: دانشگاه علوم پزشکی مازندران ضوابطی را برای تولید و عرضه مرکبات در نظر گرفته که براساس آن رنگآمیزی مرکبات در سورتینگها ممنوع است و در صورت هرگونه گزارش سبززدایی با متخلفان برخورد خواهد شد.
وی با بیان این که در سال جاری صادرات مرکبات از استان شرایط جدید و ویژهای خواهد داشت، گفت: طرح صادرات مرکبات از مازندران به چین در دست پیگیری است و باید با برنامهریزی اصولی برای تحقق این امر بکوشیم.
رئیس اتاق ساری با بیان این که باید از شرایط سنتی صادرات کالا دست برداریم، ادامه داد: تحقق صادرات مطلوب مرکبات به چین رعایت الزامات کشور مقصد را میطلبد.
مهاجر اضافه کرد: تمامی سردخانهها و انبارهای صادراتی که قرار است در طرح صادرات مرکبات به کشور چین مشارکت داشته باشند باید در سامانه مربوطه در وزارت جهاد کشاورزی ثبت شود چون در غیر این صورت محصول تولیدی نگهداری شده در سردخانه فاقد مجوز، امکان صادرات ندارد.
وی تصریح کرد: صادرات مرکبات به چین دارای چارچوب بهداشتی خوبی است که در صورت اجرای دقیق آن علاوه بر رونق کسب و کار، فرهنگ صادرات کالا به کشورهای مختلف را در بین کشاورزان نهادینه میکند.
مهاجر با بیان این که استاندار مازندران هر ۴۸ ساعت یک بار پیگیر روند اجرای طرح صادرات مرکبات به چین است ، گفت : مسئولان امر و فعالان اقتصادی با برنامه ریزی اصولی برای تحقق این امر بکوشند.
طبق آمارهای رسمی، مجموع باغهای مرکبات مازندران ۱۱۲ هزار هکتار است که از این میزان ۱۱۰ هزار هکتار ارقام بارده هستند. همچنین از مجموع باغات مرکبات مازندران ۸۰ هزار هکتار زیر کشت ارقام مختلف پرتقال، ۳۰ هزار هکتار ارقام مختلف نارنگی و بقیه زیر کشت محصولاتی از جمله نارنج و لیمو قرار دارند.
مازندران با دارا بودن ۱.۵ درصد از اراضی کشور و ۲.۵ درصد اراضی کشاورزی کشور سالانه بیش از هفت میلیون تن محصولات کشاورزی تولید میکند که ۱۰ درصد ارزش اقتصادی محصولات کشاورزی کشور را به خود اختصاص داده است.
به طور متوسط در یک هکتار باغ مرکبات ۳۰ تن محصول برداشت میشود.