هفته بسیج گرامی باد

رادیو مجازی اتاق ایران 30 آبان 1403

گزارش پایگاه خبری اتاق ایران از اقدام جدید گمرک برای مقابله با قاچاق؛

جزئیات نحوه استعلام شماره سریال گوشی‌های تلفن همراه وارداتی

گمرک ایران نحوه استعلام شماره سریال گوشی‌های تلفن همراه وارداتی را اعلام کرده است که گام مهمی در اجرایی شدن سیاست‌های اقتصاد مقاومتی محسوب شده و با اجرایی شدن آن قدم بزرگی در مبارزه با قاچاق کالا برداشته خواهد شد.

12 مهر 1395
کد خبر : 4400
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

کنار پاساژ علاءالدین در جمهوری، در پیاده‌رویی که مملو از فروشندگان گوشی‌های موبایل است، زنی که قصد خرید موبایل از این دستفروشان را دارد، موبایل را ورانداز می‌کند و از فروشنده آن می‌پرسد: «این موبایل ها قاچاق که نیست؟» و فروشنده با ضرس قاطع به او توضیح می‌دهد که اصلا موبایل قاچاق بین دستگاه‌های او نیست. اما  تفاوت قیمت آشکار این دستگاه‌ها با مشابه آنها در مغازه‌ها، شاید روایت‌گر چیزی برخلاف حرف فروشنده باشد.

این روزها مخصوصا بحث از قاچاق گوشی‌های جدید شرکت اپل، یعنی آیفون 7 داغ است. در حالی که قرار بود با ارائه مجوز ثبت سفارش تلفن‌های همراه آیفون با برند تجاری APPLE به نمایندگی‌های درخواست کننده، از واردات قاچاق این محصول جلوگیری به عمل آید، اما نه تنها محصولات جدید آیفون (۷‌و+۷) به صورت قاچاق در خرده‌فروشی‌ها عرضه می‌شود، بلکه شاهد عرضه قاچاق این محصولات با قیمتی نجومی توسط برخی نمایندگی‌های دارای مجوز ثبت سفارش هستیم.

اخیرا گمرک ایران نحوه استعلام شماره سریال گوشی‌های تلفن همراه وارداتی را اعلام کرده است. بر اساس اطلاعیه گمرک، استعلام شماره سریال گوشی‌های تلفن‌همراه تنها از طریق سامانه پیامکی ۳۰۰۰۸۸۸۷یا لینک مخصوص استعلام شماره سریال گوشی‌های تلفن همراه وارداتی که در سایت رسمی گمرک ایران به نشانی www.irica.ir قرار داده شده، امکان‌پذیر است.

نحوه استعلام بدین صورت است که کد شماره شناسه ۱۵رقمی گوشی تلفن‌همراه به شماره پیامک یا لینک مخصوص استعلام ارسال و پیامکی که در رابطه با ثبت یا عدم ثبت شناسه استعلام شده از پنجره واحد تجاری گمرک ارسال می‌شود و پس از آن، امکان استعلام شماره سریال گوشی‌های تلفن همراهی که از ابتدای سال‌جاری به صورت رسمی وارد کشور شده است، فراهم می‌شود.

هم‌اکنون از طریق سامانه استعلام شماره سریال گوشی‌های تلفن همراه وجود دارد. بر این اساس ارائه شناسه بین‌المللی گوشی‌های تلفن همراه توسط واردکنندگان در گمرک الزامی شده است و تمامی دستگاه‌های موبایل دارای قابلیت اتصال به شبکه مخابراتی GSM، دارای این کد ۱۵ رقمی مختص به خود هستند که در این کد اطلاعات مربوط به مدل گوشی، شرکت سازنده، کشور سازنده و... وجود داشته و گوشی‌های تلفن همراه توسط این کد در شبکه‌های مخابراتی ثبت می‌شوند.

بر روی بسته‌بندی دستگاه تلفن همراه یا عموماً در زیر باطری تلفن همراه، این کد قابل مشاهده بود و یا با شماره‌گیری #۰۶#* تلفن همراه کد ۱۵ رقمی شناسه گوشی تلفن همراه (IMEI) نمایش داده می‌شود. گمرک ایران از تمامی نمایندگان رسمی و ارائه‌کنندگان کالای تجاری تلفن‌های همراه در ایران دعوت به‌عمل آورده با شرکت فعال در این طرح و ارائه پیشنهادات و انتقادات سازنده علاوه بر ساده‌سازی و تسریع در فرایندهای رسمی ورود کالا به کشور، موجبات جلوگیری از جعل، تخلف و قاچاق این کالا را فراهم نمایند.

بر اساس این گزارش، سامانه ثبت و دریافت شماره سریال گوشی‌های تلفن وارداتی که از دستاوردهای سامانه جامع گمرکی و پنجره واحد تجارت فرامرزی در گمرک است گام مهمی در اجرایی شدن سیاست‌های اقتصاد مقاومتی محسوب شده و با اجرایی شدن آن قدم بزرگی در مبارزه با قاچاق کالا برداشته خواهد شد و برنامه گمرک  ایران بهره‌گیری از سامانه‌های هوشمند گمرکی برای ردیابی کالاهای قاچاق از غیرقاچاق در سایر گروه‌های کالایی است.

فعالسازی گوشی موبایل

پس از خرید گوشی و استعلام آن به شیوه‌ای که ذکر شد، چنانچه از اصالت دستگاه و قاچاقی و سرقتی نبودن آن مطمئن شدید، چنانچه فروشنده، مسئولیت رجیستری گوشی شما را بر عهده نگرفته باشد، باید با استفاده از کد فعال‌سازی دریافت شده از فروشنده، نسبت به فعال‌سازی دستگاه خود اقدام کنید.

نرخ حقوق ورودی گوشی‌های مسافری

پرداخت هزینه گمرکی گوشی تلفن همراه در زمان ورود رسمی به کشور، پیش‌نیاز قابل‌استفاده شدن دستگاه در شبکه مخابراتی کشور است و مسافرانی که همراه با خود موبایل وارد می‌کنند باید ضمن پرداخت این هزینه، رسید مربوطه را از گمرک ایران دریافت کنند تا دستگاه آنها قابل رجیستری شدن و فعالیت داشته باشد.

طبق تغییراتی که از پنجشنبه (۲۴ خرداد ۱۴۰۳) اعمال شد، حقوق ورودی گوشی‌های کمتر از ۱۵۰ دلار ۱۶ درصد، گوشی‌های ۱۵۰ دلار تا ۶۰۰ دلار 6 درصد و گوشی‌های بالای ۶۰۰ دلار ۶۰ درصد خواهد بود.

در همین رابطه