رادیو مجازی اتاق ایران - 6 آذر 1403

دبیرکل اوپک

اوپک پلاس دنبال دست یابی به قیمت خاصی نیست

دبیرکل سازمان کشورهای صادرکننده نفت با تاکید بر اینکه این سازمان هیچ طرفی نمی گیرد گفت: دنبال رسیدن به قیمت خاصی نیستیم و فقط می خواهیم بازار متعادل باشد.

16 مهر 1401
کد خبر : 44026
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

 هیثم الغیس دبیر کل سازمان کشورهای صادرکننده نفت با تاکید بر اینکه این سازمان هیچ طرفی نمی گیرد و یک سازمان سیاسی نیست، توضیح داد: اوپک در حال تجزیه و تحلیل داده های مربوط به اقتصاد جهانی، تحولات اقتصادی، شاخص ها و غیره است.

الغیس در مصاحبه ای گفت که این سازمان برای تضمین تداوم جریان های امن و روان نفت تلاش می کند و اشاره کرد که این به نفع رشد اقتصاد جهانی است.

وی تاکید کرد: تصمیم اخیر اوپک نه از جانب یک کشور علیه یک کشور است و نه از طرف دو یا سه کشور علیه گروهی از کشورها.

الغیس افزود: که این تصمیم بر اساس اعداد، حقایق و حقایق بسیاری از نهادهای بین المللی است که نشان دهنده احتمال بالای رکود اقتصادی است و خاطرنشان کرد که اوپک و ائتلاف اوپک پلاس تصمیم گرفتند مسائل را پیش بینی کنند، زیرا ما از تجربیات قبلی برداشت می کنیم. و از آنها بهره مند شوید.

وی تاکید کرد: سرعت تصمیم گیری و پیش بینی امور از جمله موارد خوبی است که به حفظ تعادل بازارها کمک می کند و از این رو نمی توان صبر کرد تا بازارها سقوط کنند و سپس مداخله کنیم.

الغیس گفت: تصمیم اخیر برای کاهش تولید، تصمیمی عمدی و مبتنی بر شاخص‌ها و انتظارات روشن بوده و به اتفاق آرا در میان ۲۳ کشور قرار گرفته است و بر انعطاف‌پذیری در این توافق تاکید کرد، هرچند که در صورت تمدید تا پایان سال ۲۰۲۳ هر چیزی تغییر می کند، زیرا آمادگی برای حرکت وجود دارد.

وی با بیان اینکه همه تصمیمات اوپک پلاس به نفع تعادل بین تقاضا و عرضه است، تاکید کرد: این گروه قیمت خاصی را هدف قرار نمی دهد، بلکه تعادل عرضه و تقاضا را هدف گذاری می کنیم و این در نهایت به نفع است.

الغیس تاکید کرد که اوپک با اوپک پلاس برای تامین انرژی و ثبات در جهان حضور دارد.

الغیس در رابطه با تحریم‌های غرب علیه روسیه، به‌ویژه موضوع تعیین سقف قیمت برای صادرات نفت این کشور، گفت: پارامترهای تحریم‌ها و سازوکار اجرای آن مشخص نیست و بنابراین نمی‌توانیم در مورد چیزی اظهار نظر کنیم. کاملاً مشخص نیست."

وی با تاکید بر اینکه اوپک یکی از حامیان سرمایه گذاری بیشتر در صنعت نفت چه در زمینه تولید و چه در زمینه پالایش است، خاطرنشان کرد: کمبود سرمایه گذاری به شدت بر امنیت عرضه انرژی در جهان تاثیر می گذارد.

وی گفت: انتظارات حاکی از آن است که باید ۱۲ تریلیون دلار سرمایه گذاری در بخش نفت انجام شود که جهان برای تامین جریان نفت و کل زنجیره تولید به آن نیاز دارد.

در همین رابطه