رادیو مجازی اتاق ایران - ۳ بهمن 1403

فعالان اقتصادی از فعالیت در فضای مجازی پشیمان هستند

نایب رئیس کمیسیون احداث و خدمات فنی-مهندسی اتاق ایران با توجه به قطعی اینترنت از کاهش رغبت برای سرمایه‌گذاری در حوزه آی‌تی و پشیمانی فعالان اقتصادی از ورود به این حوزه خبر داد.

23 مهر 1401 - 14:50
کد خبر : 44131
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

نایب‌رئیس کمیسیون احداث و خدمات فنی- مهندسی اتاق ایران  تجار خارجی تشخیص می‌دهند که در کدام پیام‌رسان فعالیت خود را دنبال کنند آنها برای خود این پرسش را مطرح می‌کند که چرا باید در این پلتفرم داخلی عضو شوند و چه فعالیتی می‌تواند در این فضا داشته باشند؟ بدون تردید به پاسخ روشنی نخواهند رسید.

سادینا آبایی، نایب‌رئیس کمیسیون احداث و خدمات فنی- مهندسی اتاق ایران منابع آماری در ایران را یکدست ندانست و افزود: دبیرخانه شورای گفت‌وگو اتاق بازرگانی با هدف تاثیر قطعی اینترنت و فیلتر شدن پلتفرم‌های خارجی جلسه‌ای را با مسئولان دولتی و فعالان بخش‌ خصوصی برگزار کرد؛ در این جلسه هر کدام از گروه‌ها آمار متفاوتی در رابطه با حوزه اینترنت ارائه می‌دادند که تاسف‌آور است. چرا نمی‌توان اطلاعات ثابت و قابل اعتنایی در این زمینه ارائه داد و به آن آمارها اعتماد کرد؟

وی با اشاره به شکل‌گیری نگاه منفی در بدو ورود اینترنت به ایران، تصریح کرد: امروز فضای اینترنت بستر کار است و وقتی این فضا بدون اطلاع قبلی قطع شود کسب‌وکارها تحت تاثیر قرار می‌گیرد؛ در طول این سال ها بسیاری از روابط تجاری بازرگانان در بستر فضای مجازی شکل گرفته و هم‌اکنون همه این فعالیت‌ها معلق شده است.

این فعال حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات در پاسخ به این پرسش که بسیاری از تجار داخلی از طریق پلتفرم‌های خارجی فعالیت اقتصادی خود را دنبال می‌کردند و با تجار خارجی در ارتباط بودند آیا این امکان وجود دارد که تجار خارجی قانع شوند و پلتفرم‌های داخلی نصب و فعالیت‌هایشان را از این فضا دنبال کنند؟ تصریح کرد: آیا ما توانستیم آموزش و بسترسازی لازم را برای کسب‌وکارهای داخلی ایجاد و آنها را متقاعد کنیم که به سمت پلتفرم‌های خارجی نروند؟ به همین میزان هم نمی‌توان تجار خارجی را متقاعد کرد که پلتفرم‌های ایرانی را نصب کنند.

نایب رئیس کمیسیون خدمات فنی و مهندسی اتاق ایران با اشاره به حق انتخاب در بازار آزاد، خاطر نشان کرد: تجار خارجی تشخیص می‌دهد که در کدام پیام‌رسان فعالیت خود را دنبال کنند آنها این پرسش را مطرح می‌کنند که چرا باید در پلتفرم‌های ایرانی عضو شوند و قرار است چه فعالیتی در این فضا داشته باشند؟ بدون تردید به پاسخ روشنی نخواهند رسید.

آبایی با بیان اینکه سرمایه‌گذاران میزان ریسک هر فعالیتی را می‌سنجند و به‌دنبال فضای امن و پایدار برای کسب‌وکار هستند، افزود: در این شرایط تمایل برای سرمایه‌گذاری در فضای آی تی ایران تقلیل پیدا کرده است و کسانی‌که در این حوزه ورود کرده بودند نیز پیشیمان هستند. فعالان اقتصادی تلاش زیادی کردند که این مهم را برای سرمایه‌گذاران خرد و کلان جا بیاندازیم که سرمایه‌گذاری‌های ریسک‌پذیر بازدهی خوبی خواهند داشت امروز همه این تلاش‌ها با قطعی اینترنت و مسدود کردن پلتفرم‌ها بی نتیجه شده است.

این فعال اقتصادی در پاسخ به این پرسش که وزیر اقتصاد اعلام کرد که این وزارتخانه در حال تدوین مصوبه‌ای برای جبران خسارت‌های وارده به فعالان اقتصادی در فضای مجازی است این موضوع را تا چه میزان قابل اجرا می‌داند؟ افزود: دغدغه مهم فعالان اقتصادی این است که دولت همواره شریک سود آنهاست این در حالیست که ایجاد اشتغال برعهده دولت‌هاست اما در ایران بخش مهمی از ایجاد اشتغال به بخش‌ خصوصی واگذار شده است، دولت در این میان هیچ اقدامی برای کاهش هزینه‌های فعالان اقتصادی انجام نمی‌دهد اما از سوی دیگر فقط شریک درآمد آنهاست.

وی ادامه داد: به نظر می‌رسد این طرح‌های حمایتی انجام نشود چراکه اگر دولت می‌خواست کاری کند محیط آرام را برای کسب‌وکارها فراهم می‌کرد درغیر این صورت این اقدامات نوش دارو بعد از مرگ سهراب است و اگر بخواهد مشوق و جبران خسارتی بپردازد از محل درآمدهایی است که از بخش خصوصی دریافت کرده آنها را پرداخت می‌کند.

عضو هیات نمایندگان اتاق ایران با بیان اینکه مشاغل خانگی به سمت کسب وکارهای مجازی هدایت شدند، تصریح کرد: کسب‌وکارهای خانگی یعنی افرادی که دست‌شان به جایی بند نبود و نمی‌توانستند از جایی امتیازی دریافت کنند از این‌رو در این فضا ورود کردند اگر فضا برای کسب‌وکار این افراد مسدود شود آنها باید چه اقدامی انجام دهند؟

وی ادامه داد: چرا باید محدودیت تجاری برای جامعه روستایی و بانوانی که سرپرست خانوار بودند و در این فضا فعال می‌کردند ایجاد شود حالا این افراد از چه مجراهایی درآمدزایی کنند؟ به عنوان مثال فردی که یک فروشگاه مجازی در اینستاگرام داشت بعد از تعطیلی آن نهادی وجود دارد که به آن شخص تضمین بدهد که فروشگاه‌ را از این فضا خارج به فضای دیگری منتقل کنید، بدون تردید همان درآمد گذشته را خواهی داشت؟ آیا این مهم شدنی است و آیا فضای برابری برای تجارت در این پلتفرم‌ها ایجاد شده است؟ بدون تردید پاسخ منفی است و این مسائل علاوه بر مسائل اقتصادی تبعات و پیامدهای اجتماعی.

آبایی در پایان بیان کرد: قانون بهبود فضای مستمر کسب‌وکار در فضای مجازی خدشه دار شده است و کمتر به این نکته توجه می‌شود.

در همین رابطه