فیلترینگ و محدودسازی اینترنت اقتصاد کشور را با چالش مواجه کرده است. شاهد این مدعا اعداد و ارقام مختلفی است که از آثار زیانبار اعمال این محدودیتها در حال انتشار است. همانطور که امیرحسین اسدی مدیرکل دفتر خدمات کسبوکار وزارت صنعت، معدن و تجارت در گفتوگو با اتاق ایران آنلاین اعلام کرده «همه کسبوکارها در کشور به دلیل قطعی اینترنت بین 5 تا 100 درصد دچار آسیب شدهاند» بنابراین میزان خسارت وارد شده به بخشهای مختلف اقتصادی ناشی از قطع محدودسازی اینترنت یکسان نیست.
در میان بخشهای مختلف اقتصاد، بخش خدمات بیشترین وابستگی را به اینترنت دارد و طبیعی است که زیان این بخش بیش از سایر بخشهای اقتصادی باشد. طبق آخرین گزارش بانک مرکزی سهم بخش خدمات از تولید ناخالص داخلی تا پایان سال 1400 رقمی معادل 403 هزار میلیارد تومان بوده است. بنابراین این بخش با حدود 53 درصد بیشترین سهم از تولید ناخالص داخلی در میان بخشهای مختلف اقتصاد را به خود اختصاص داده است. این در حالی است که همین سهم در سال پایانی دهه 80 حدود 39 درصد بوده است. بر همین مبنا میتوان گفت که بخش خدمات، جایگزین سهم گروه صنعت در اقتصاد ایران در طول یازده سال گذشته شده است. بنابراین نمیتوان به سادگی از کنار اعمال محدودیت برای این بخش عبور کرد.
این نکتهای است که حسین سلاح ورزی نایب رئیس اتاق ایران نیز چندی پیش در افتتاحیه رویداد کیش اینوکس به آن اشاره کرده بود: «بالغ بر ۵۰ درصد کل تولید ناخالص داخلی کشور به حوزه خدمات معطوف میشود که اگر سهم فعالیتهایی چون عمدهفروشی، خردهفروشی، حملونقل، حوزههای مالی و بیمه، خدمات اداری و پشتیبانی، املاک و مستغلات را در تولید ناخالص داخلی حدود ۴۰ درصد در نظر بگیریم و اگر قطعی اینترنت یک درصد از تولید بخشهای نامبرده را بکاهد، اقتصاد ایران 0.4 درصد کوچکتر میشود.»