رادیو مجازی اتاق ایران ۲ دی 1403

سعید پورآبادی در مراسم تجلیل از صادرکنندگان برگزیده خراسان شمالی اعلام کرد

رشد 56 درصدی صادرات خراسان شمالی در 6 ماهه 1401

رئیس اتاق بجنورد می‌گوید: در 6 ماهه 1401، صادرات استان خراسان شمالی 56 درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد کرده و این اتفاق منجر به مثبت شدن تراز تجاری استان شده است.

16 آبان 1401 - 11:12
کد خبر : 44490
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بجنورد گفت: تراز تجاری این استان در سال جاری مثبت ۲۳ شد که نشان از رشد صادرات این خطه دارد.

سعید پور آبادی در مراسم تقدیر و تجلیل از صادرکنندگان نمونه استان با اعلام این خبر اظهار کرد: در نیمه نخست امسال صادرات این خطه به نسبت مدت مشابه سال گذشته ۵۶ درصد افزایش یافت.

وی تصریح کرد: توسعه اقتصادی در گرو تغییر نگرش در بخش دولتی و خصوصی است و نظام‌های بانکی و اداری در این خصوص باید متحول شوند.

پورآبادی گفت: در راستای بهبود وضعیت کشور باید به توسعه اقتصادی توجه کرد که این مهم نیز به توسعه بخش خصوصی وابسته است بنابراین همه نهادها باید به بخش خصوصی کمک کنند.

وی بر تغییر نظام‌های اداری تأکید کرد و افزود: برخی از قوانین و مقررات برای بخش خصوصی مشکلاتی ایجاد کرده است که باید برطرف شوند.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بجنورد گفت: نبود زیرساخت و افزایش هزینه‌های حمل‌ونقل در کرایه بار، نبود ثبات قیمت کالاها از مهم‌ترین مشکلات بخش خصوصی است.

تهاتر مشکلات مالی تجار را برطرف می‌کند

استاندار خراسان شمالی گفت: تبادلات مالی از چالش‌های صادرکنندگان استان محسوب می‌شود و تهاتر در این زمینه بسیاری از مشکلات آنها را برطرف می‌کند.

محمدرضا حسین نژاد نیز در این مراسم اظهار کرد: تحریم‌ها و مشکلات تأمین مالی باعث چالش‌های زیادی برای تجار استان شد که باید از تهاتر برای رفع این مشکل استفاده شود و کالاهای تولیدی را صادر و کالاهای مورد نیاز را وارد کرد.

وی بر فروش کالا به‌صورت مجازی تأکید کرد و افزود: این روش در دنیا رونق پیدا کرده است که تجار ما نیز باید به سمت روش‌های جدید مبادلاتی حرکت کنند.

حسین نژاد، نقل و انتقالات پولی و مشکلات حمل‌ونقل را مهم‌ترین چالش تجار این استان عنوان کرد و افزود: متأسفانه در این استان زیرساخت‌های حمل‌ونقل در بخش‌های مختلف از جمله ریلی و هوایی بسیار ضعیف است.

وی گفت: پایگاه هوایی شهرآباد در شهرستان مانه و سملقان ظرفیت و پتانسیل تبدیل به گمرک هوایی را دارد و باید از این ظرفیت برای صادرات استفاده کرد.

بازار کشورهای همسایه به دلیل ضعف زیرساخت‌های حمل‌ونقل باید در اولویت اصلی صادرات باشد

نماینده مردم بجنورد، مانه و سملقان، راز و جرگلان، گرمه و جاجرم در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: بازار کشورهای همسایه به دلیل ضعف زیرساخت‌های حمل‌ونقل باید در اولویت اصلی صادرات باشد.

سید محمد پاکمهر نیز اظهار کرد: زمان صادرات کالا از طریق شبکه ریلی به نسبت دریایی کمتر است و صادرکنندگان باید این مسیر را برای صادرات انتخاب کنند.

وی تصریح کرد: خراسان شمالی فاقد زیرساخت لازم و شبکه ریلی برای صادرات است و باید در این زمینه چاره‌اندیشی کرد.

نماینده مردم بجنورد در مجلس افزود: متأسفانه کالای صادرکنندگان استان در انبارهای بنادر ذخیره می‌شود که این ماندگاری باعث افزایش هزینه‌های تجار استان می‌شود.

وی یادآور شد: صادرکنندگان خراسان شمالی هزینه‌های سنگین حمل‌ونقل را متحمل می‌شوند و باید این مشکلات تسهیل و برطرف شود.

پاکمهر ادامه داد: اشتغال و رفع بیکاری به دنبال صادرات و واردات ایجاد خواهد شد و دنیا در این بخش رقابت شدیدی دارد و بازارها را به تصاحب خود درمی‌آورند.

اختصاص بیشترین تسهیلات به مسکن

وحیدی، دیگر نماینده مردم شهرستان‌های بجنورد، مانه و سملقان، راز و جرگلان، گرمه و جاجرم در مجلس شورای اسلامی گفت: صادرکنندگان این استان با مشکلات زیادی در بنادر مواجه هستند که باید این چالش‌ها تسهیل شود.

محمد وحیدی نیز اظهار کرد: صادرکنندگان خراسان شمالی چند هزار تن کالا در بندر امیرآباد مازندران دارند که با بهانه‌های مختلف حمل نمی‌شود و این امر موجب ضرر صادرکنندگان استان شده است.

وی افزود: خراسان شمالی به دریا راه ندارد و فاقد حمل‌ونقل ریلی و هوایی است و ضرورت دارد تا سهمی در خصوص این‌گونه حمل‌ونقل به استان اختصاص داده شود.

نماینده مردم بجنورد در مجلس عنوان کرد: مشکلات بانکی از دیگر چالش‌های تولیدکنندگان استان است و بانک‌ها در این زمینه حمایت ضعیفی دارند.

وحیدی اظهار کرد: باوجوداینکه حوزه کشاورزی استان مزیت اقتصادی محسوب می‌شود ولی در ارائه تسهیلات بانکی در رده چهارم قرار داریم و بیشترین تسهیلات به حوزه مسکن و کسب‌وکارهای خرد اختصاص یافته است.

وی ادامه داد: خراسان شمالی در شاخص درآمد خانوارها در بین سایر استان‌ها پایین‌ترین رده را دارد اما در شاخص کسب‌وکار رتبه ۱۹ را به خود اختصاص داده است و باید با کمک به بخش تولید این شاخص‌ها را ارتقاء داد.

نماینده مردم بجنورد در مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: باید آسیای میانه را محور اساسی صادرات قلمداد کنیم که در این خصوص باید مزیت‌های کالاهای مورد نیاز را شناسایی کرد.

در پایان مراسم به صادرکنندگان برگزیده سال 1400 اهدای تندیس و لوح تقدیر شد

شرکت پتروشیمی خراسان، مجتمع صنعتی فولاد اسفراین، شرکت آلومینای ایران، شرکت سیمان بجنورد، شرکت مزرعه سبز خرم، شرکت گلچین فوم خراسان، شرکت سبک‌سازان، شرکت امین آوا پلاست و شرکت الکترود شرق به ترتیب به‌عنوان صادرکنندگان برگزیده 1400 استان خراسان شمالی انتخاب شدند و تندیس و لوح تقدیر دریافت کردند.

همچنین در این آیین از «حیدر حیدریان» و «محمد صمدی» نیز به‌عنوان صادرکنندگان پیشکسوت استان تقدیر شد.

خراسان شمالی حدود ۴۰۰ واحد تولیدی و صنعتی با سرمایه‌گذاری ۱۳ هزار میلیارد ریال و اشتغال ۱۱ هزار نفر دارد که ازلحاظ داشتن صنایع بزرگ صنعتی در بین ۳۱ استان کشور رتبه دهم را داراست.

موضوعات :
در همین رابطه