رادیو مجازی اتاق ایران ۲ دی 1403

هر ایرانی دو دقیقه در روز به کار داوطلبانه اختصاص می‌دهد

اولین نشست علمی- تخصصی شبکه ملی موسسات نیکوکاری و خیریه با موضوع بررسی شیوه مدیریت نیروهای داوطلب در اتاق ایران برگزار شد.

14 مهر 1395 - 20:23
کد خبر : 4455
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک
اولین نشست علمی- تخصصی شبکه ملی موسسات نیکوکاری و خیریه با موضوع بررسی شیوه مدیریت نیروهای داوطلب در اتاق ایران برگزار شد.

نشست شبکه ملی موسسات نیکوکاری و خیریه عکس: بهاره تقی آبادی

اولین نشست علمی- تخصصی شبکه ملی موسسات نیکوکاری و خیریه با موضوع بررسی شیوه مدیریت نیروهای داوطلب در اتاق ایران برگزار شد.

فیروزه صابر، مدیرعامل شبکه ملی موسسات نیکوکاری و خیریه در این نشست گفت: مدیریت نیروهای داوطلب، مدیریت پروژه، تامین منابع مالی و رسانه‌های اجتماعی چهار چالش مهم در فعالیت‌های نیکوکارانه است. در این نشست اولین چالش که مدیریت نیروهای داوطلب است، مدنظر است و هدف از برگزاری این جلسه بهره گیری از تجربیات فعالان این حوزه است.

وی ادامه داد: برگزاری برنامه‌های آموزشی برای مدیریت نیروهای داوطلب از الزاماتی است که هرچه جلوتر می رویم نبود آن را بیشتر احساس می کنیم. حضور در جلسات هم اندیشی می تواند ما را در ساماندهی این برنامه های آموزشی یاری برساند. آموزش توان ظرفیت مدیریت سازمان های مردم نهاد (سمن‌ها) را افزایش می دهد.

نسیم طهرانی، استادیار دانشگاه خوارزمی و مشاور شبکه ملی موسسات نیکوکاری و خیریه، نگاهی به سیمای کار داوطلبانه در ایران و جهان داشت و با اشاره به مطالعات صورت گرفته در الگوهای مدیریت سمن‌ها در سطح دنیا خاطرنشان کرد: آنچه در این حوزه اجرای می شود حاصل تجربیات گذشته است و بنابراین آنچه در حال حاضر اهمیت دارد تجربیات افراد و مدیران باسابقه است.

بر اساس اظهارات وی کار داوطلبانه در جوامع مختلف بسیار مهم است تا آنجا که دولت‌ها آمارهای رسمی از این گونه فعالیت‌ها به صورت سالانه منتشر کرده اند. سازمان‌های تخصصی دراین بخش فعال شده اند که خدمات متنوعی را در سطح جامعه ارائه می دهند.

استادیار دانشگاه خوارزمی، سنجش کار داوطلبانه را یکی دیگر از اقداماتی دانست که انجام می شود و می تواند بینش منطقی از اثرگذاری این دست از فعالیت ها در جامعه در اختیار سیاست گذاران قرار دهد. در کنار سنجش کار داوطلبانه، ارزش گذاری های اقتصادی این نوع فعالیت‌ها نیز بررسی می شود که البته دراین مورد مخالفان و موافقان استدلال‌های خاص خود را مطرح می کنند. به اعتقاد مخالفان ارزش گذاری اقتصادی کار داوطلبانه، این نوع فعالیت‌ها نباید از نظر اقتصادی بررسی شوند چون نیت انجام آنها چیزی ورای مادیات است. درعین حال موافقان براین باورند که این ارزش گذاری‌ها می تواند اهمیت کار را برای حاکمیت روشن کند و آنها را به حمایت از سمن ها ترغیب سازد.

طهرانی در مورد میزان انجام کارهای داوطلبانه در ایران گفت: طبق مطالعات، هر ایرانی به طور متوسط دو دقیقه از 24 ساعت شبانه روز را به انجام کار داوطلبانه اختصاص می دهد که برابر است با 10 ساعت در طول یک سال. اما این عدد در کشوری مانند هلند 20 دقیقه در طول یک شبانه روز است.

در همین رابطه