رادیو مجازی اتاق ایران - 2 بهمن 1403

در نشست فعالان اقتصادی استان فارس با هیات عمانی مطرح شد

کمیته 3 نفره، حضور تجار ایرانی در عمان را تسهیل می‌کند

کمیته سه‌نفره‌ای متشکل از نمایندگان اتاق بازرگانی عمان، مرکز سرمایه‌گذاری عمان و اتاق مشترک ایران و عمان، شرایط حضور و فعالیت تجار و بازرگانان ایرانی را در عمان پیگیری و تسهیل می‌کند.

20 آذر 1402 - 13:06
کد خبر : 4695
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی شیراز گفت: حضور هیات اقتصادی و تجاری کشور عمان در استان فارس فصل مشترکی برای گسترش مبادلات و ارتباطات دو طرف است.

محمدصادق حمیدیان در نشست فعالان اقتصادی استان فارس با هیات بلندپایه اقتصادی کشور عمان به سرپرستی وزیر تجارت، صنعت و سرمایه‌گذاری کشور عمان که در اتاق شیراز برگزار شد، گفت: استان فارس سهم 5 درصدی در تولید ناخالص داخلی کشور ایران دارد که این استان حدود 12 درصد از تولیدات کشاورزی ایران را به خود اختصاص داده است.

وی افزود: استان فارس از دیرباز سابقه دیرینه و طولانی با کشور عمان داشته است که حجم پروازهای خارجی بین شهر شیراز و شهر مسقط مؤید این موضوع است.

حمیدیان اظهار کرد: انتظار داریم مسئولان کشور عمان و استان فارس بتوانند راهکارهایی برای رفع مشکلات موجود در حمل‌ونقل دریایی، ارتقای حجم مبادلات بین دو کشور و سرمایه‌گذاری‌های مشترک ارائه کنند و این موضوعات موردتوجه دو طرف قرار گیرد.

رئیس اتاق شیراز اضافه کرد: همچنین بخش خصوصی استان فارس در حوزه تجهیزات پزشکی و دارویی آمادگی خود جهت سرمایه‌گذاری‌های مشترک با تجار و بازرگانان عمانی را اعلام کرده است.

وی با تأکید بر تسهیل شرایط فعالیت‌های اقتصادی برای تجار عمان در استان فارس و بالعکس ادامه داد: حضور هیات اقتصادی و تجاری کشور عمان در استان فارس فصل مشترکی برای گسترش مبادلات و ارتباطات دو طرف است و امیدواریم حاصل این ارتباطات دستاوردهای مثبت برای مردم هردو کشور باشد.

در ادامه این جلسه جمال رازقی، رئیس اتاق مشترک ایران و عمان نیز گفت: توافق‌هایی در سطح کلان بین دو کشور ایران و عمان انجام شده که حاصل آن حل مشکلات کشتی‌رانی منظم، مالی و تبادلات بانکی و حضور فعالان اقتصادی ایرانی در کشور عمان است که این مهم نویدبخش گسترش تجارت بین دو کشور است.

وی با اشاره به فراهم شدن زمینه حضور تولیدات کشور ایران در عمان افزود: کمیته سه‌نفره‌ای متشکل از نماینده اتاق بازرگانی عمان، نماینده مرکز سرمایه‌گذاری عمان و نماینده اتاق مشترک ایران و عمان تشکیل شده است که این کمیته بتواند شرایط حضور و فعالیت تجار و بازرگانان ایران را در عمان تسهیل و دنبال کنند.

رازقی اظهار کرد: تجار و بازرگانان استان فارس که علاقه‌مند به تولید مشترک با کشور عمان هستند می‌توانند قسمت پایانی محصول خود را در آن کشور نهایی و سپس صادرات کنند که ما در اتاق مشترک ایران و عمان آماده ارائه خدمات در این زمینه به فعالان اقتصادی هستیم.

وی اضافه کرد: کشور عمان هم‌اکنون با 21 کشور عمان تعرفه ترجیحی صفر دارد که این فرصت منحصربه‌فردی برای تجار و بازرگانان ما برای گسترش صادرات است.

روابط تجاری با ایران دارای پایه‌های بسیار مستحکمی است

در ادامه این جلسه وزیر تجارت، صنعت و توسعه سرمایه‌گذاری عمان هم گفت: روابط تجاری و اقتصادی ما با ایران دارای پایه‌های بسیار مستحکمی است و می‌تواند به شکل هم‌افزا ادامه پیدا کند.

قیس بن محمد الیوسف افزود: علاوه بر جنبه‌های تاریخی و سیاسی، در زمینه‌های تجاری و سرمایه‌گذاری هم می‌توانیم با هم به‌خوبی کار کنیم.

وی، با اشاره به برگزاری بیستمین اجلاس کمیسیون مشترک ایران و عمان که روز گذشته در تهران تشکیل شد، اظهار کرد: این اجلاس به توسعه روابط 2 کشور در زمینه صنعتی، تجاری و سرمایه‌گذاری کمک خواهد کرد و بیانگر تلاش‌های صادقانه و برادرانه برای توسعه و تقویت این روابط است.

وزیر تجارت، صنعت و سرمایه‌گذاری عمان ادامه داد: نتیجه و خروجی جلسات اجلاس کمیسیون مشترک بیستم این بود که موارد و موضوعاتی که در حوزه روابط 2 کشور دچار وقفه شده است، بار دیگر فعال شود.

الیوسف اظهار کرد: تلاش‌ها همه در این جهت است که بتوانیم به بخش خصوصی که وظیفه دارد در جهت توسعه روابط 2 کشور اقدام کند، کمک کنیم.

وی با یادآوری دومین سفر سلطان هیثم بن طارق پادشاه عمان به تهران و دیدار با دکتر رئیسی رئیس‌جمهور ایران (خرداد 1402) گفت: این سفر باهدف تأکید بر این موضوع که روابط 2 کشور عمیق، مستحکم، گسترده و دارای اهمیت بسیار بالایی است، انجام شد.

وزیر تجارت، صنعت و توسعه سرمایه‌گذاری کشور عمان، افزود: این سفر در راستای تجارت و شراکت‌های دیرینه بین 2 کشور و همچنین در جهت تأکید بر چشم‌اندازهایی که پیش روی ما قرار دارد و در راستای توسعه روابط تجاری و اقتصادی بین 2 کشور صورت پذیرفت.

الیوسف ادامه داد: 2 دولت با اعطای تسهیلات و مشوق‌ها جهت فعالیت بیشتر بخش خصوصی که در شکوفایی و رشد پایدار روابط اقتصادی و تجاری 2 کشور بسیار نقش دارد تأکید دارند.

وی ادامه داد: در زمینه‌های مختلف از انرژی و مواد غذایی گرفته تا کشاورزی و آبزی‌پروری و صنایع تبدیلی می‌توانیم با هم کار کنیم و به شکل هم‌افزا صنایع را تقویت کنیم.

وزیر تجارت، صنعت و توسعه سرمایه‌گذاری عمان به همراه هیاتی متشکل از تجار و بازرگانان این کشور صبح پنجشنبه وارد شیراز شد و مورد استقبال مسئولان محلی قرار گرفت.

در این هیات فیصل الرباس رئیس اتاق بازرگانی عمان، المعینی سفیر عمان در ایران و محمدباقر رئیس اتاق مشترک عمان و ایران حضور دارند.

رفع سه مشکل محوری صادرکنندگان کشور

در حاشیه نشست با هیات عمانی، مهدی ضیغمی، رئیس سازمان توسعه تجارت ایران با رئیس اتاق شیراز دیدار و گفت‌وگو کرد و رئیس اتاق شیراز در این دیدار 5 درخواست مهم صادرات و صادرکنندگان استان فارس را مطرح کرد که رئیس سازمان توسعه تجارت ایران دستورات مربوط به آن را صادر کرد و مقرر شد این دستورات به‌صورت کتباً به مدیران ستادی این سازمان ابلاغ شود.

- اعلام اهتمام رئیس سازمان توسعه و تجارت جهت رفع مشکل شرط سند تک‌برگ در سامانه جامع تجارت برای متقاضیان دریافت و تمدید کارت بازرگانی هوشمند با توجه با تأیید در کمیسیون زیربنایی دولت و به‌زودی در هیات وزیران به تصویب خواهد رسید.

- صدور دستور بررسی علت تأخیر در تأیید درخواست‌های استفاده از استثنائات ویژه فرآیند تمدید کارت‌های بازرگانی و امکان واگذاری دومرحله‌ای بررسی درخواست‌ها مرحله اول در استان‌ها و سپس توسط دفتر مقررات صادرات و واردات.

- صدور دستور بررسی و اصلاح ایرادات فنی بین دو سامانه جامع تجارت و سامانه یکپارچه کارت بازرگانی هوشمند.

سرمایه‌گذاری مشترک 12 واحد تولیدی فارس با تجار عمانی

همچنین در این جلسه راهکارهای سرمایه‌گذاری مشترک مابین 12 واحد تولیدی و صادراتی استان فارس با تجار و بازرگانان کشور عمان بررسی شد.

با حضور قیس بن محمد الیوسف وزیر تجارت، صنعت و سرمایه‌گذاری کشور عمان، فیصل الرباس رئیس اتاق بازرگانی عمان، المعینی سفیر عمان در ایران، محمدباقر رئیس اتاق مشترک عمان و ایران، ضیغمی رئیس سازمان توسعه تجارت ایران، رازقی رئیس اتاق مشترک ایران و عمان، حمیدیان رئیس اتاق شیراز و شیخ نیا معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس پتانسیل‌ها و ظرفیت‌های 12 واحد تولیدی و صادراتی استان فارس مطرح و زمینه‌های مشترک سرمایه‌گذاری آنها در کشور عمان و به‌ویژه در حوزه صادرات مجدد بررسی و قول مساعد داده شد.

همچنین در این دیدارها یک تفاهم‌نامه همکاری تجاری فی‌مابین یک شرکت بخش خصوصی استان فارس با همتای خود در کشور عمان منعقد و مورد امضای دو طرف قرار گرفت.

در همین رابطه