رادیو مجازی اتاق ایران - 16 اردیبهشت 1403

کیوان کاشفی در نشست فعالان اقتصادی کرمانشاه با رئیس سازمان امور مالیاتی

هنوز اعتماد بین سازمان مالیاتی و مودیان شکل نگرفته است

سید کامل تقوی‌نژاد، معاون وزیر اقتصاد و دارایی و رئیس سازمان امور مالیاتی کشور، طی سفر به کرمانشاه با فعالان اقتصادی این استان دیدار کرد.

02 آبان 1395
کد خبر : 4832
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

نشست فعالان اقتصادی استان کرمانشاه با رئیس سازمان امور مالیاتی کشور در اتاق کرمانشاه برگزار شد.

کیوان کاشفی، رئیس اتاق کرمانشاه در این نشست گفت: بعد از تحریم‌ها که خوشبختانه بخش قابل توجهی از آن رفع شده، سیستم بانکی و قوانین مالیاتی مهمترین مشکل فعالان اقتصادی کشور است.

کاشفی با بیان اینکه نظام جمهوری اسلامی باید برای حل مشکل قوانین مالیاتی چاره‌ای بیاندیشد، یادآوری کرد: در غیر اینصورت حتی ممکن است شاهد تبعات اجتماعی ناشی از این مشکل باشیم.

عضو هیات رئیسه اتاق ایران در مورد  وضعیت مالیات استان کرمانشاه، گفت: 30 تا 40 درصد واحدهای تولیدی و صنعتی بزرگ استان دچار مشکل مالیاتی هستند و اگر این واحدها تعطیل شوند، نرخ بیکاری استان دو درصد بالاتر خواهد رفت.

کاشفی ادامه داد: این در حالی است که برای کاهش یک درصد از نرخ بیکاری استان، باید شش هزار شغل ایجاد کنیم و نقطه به نقطه استان را سرکشی می‌کنیم تا شاید ظرفیت خالی برای ایجاد شغل پیدا کنیم.

رئیس اتاق کرمانشاه در ادامه با انتقاد از اینکه هنوز اعتماد بین سازمان امور مالیاتی و مودیان مالیاتی شکل نگرفته است، خواستار اصلاح شیوه مالیات‌ستانی خصوصا در استانی مانند کرمانشاه شد و از اینکه بسیاری از اظهارنامه‌های مالیاتی پذیرفته و تایید نمی‌شود، گلایه کرد.

به گفته این مسئول، مالیات بر ارزش افزوده نیز مشکل فراوانی را برای واحدهای تولیدی و صادراتی ایجاد کرده و در موعد مقرر که برای آن در نظر گرفته شده مسترد نمی‌شود.

کاشفی خاطرنشان کرد: مشکل دیگر این است که بسیاری از قوانین مالیاتی با یک آیین‌نامه،‌ملغی می‌شود و مشکلاتی را برای مودیان ایجاد می‌کند.

وی در پایان خواستار تمدید بخشودگی جرائم مالیاتی و همچنین حذف علی‌الراس شدن مالیات در استان شد و گفت: در استانی که چهار سال است طرح جامع مالیاتی در آن اجرا می‌شود، علی‌الراس شدن معنی ندارد.

خاک، اجناس مغازه‌های کرمانشاه را "دست دوم" می‌کند

عبدالرضا مصری، نماینده کرمانشاه در مجلس شورای اسلامی از وضعیت بد اصناف و بازاریان کرمانشاه به دلیل وقوع پدیده گرد و غبار یاد کرد و گفت: خاک، اجناس موجود در مغازه‌های کرمانشاه را "دست دوم" می‌کند.

مصری از وضعیت نامناسب اصناف در کرمانشاه یاد کرد و افزود: کرمانشاه واحدهای صنفی زیادی دارد، چون شغل در این شهر نیست و هر کسی دیوار خانه‌اش را خراب و آن را تبدیل به مغازه کرده است.

وی ادامه داد: اکثر این واحدها خرده فروش هستند و درآمد چندانی هم ندارند.

به گفته عضو مجمع نمایندگان استان کرمانشاه، این عادلانه نیست که برای چنین واحدهایی میزان مشخصی مالیات تکلیف شود و مجبور به پرداخت آن باشند.

وی در ادامه از معضل بیکاری استان هم یاد کرد و افزود: مدال ننگ‌آور بیکاری برای استانی که مدال افتخار هشت سال جنگ را داشته است، شایسته نیست.

ریالی فراتر از قانون از کسی مالیات نمی‌گیریم

سید کامل تقوی‌نژاد، معاون وزیر اقتصاد و دارایی و رئیس سازمان امور مالیاتی کشور نیز در این نشست، مالیات را یکی از منابع درآمدی کشور در کنار درآمدهای غیرنفتی دانست و گفت: در شرایطی که تاکید می‌شود باید به درآمدهای نفتی اتکای کمتری داشته باشیم، درآمد مالیاتی که از آن به عنوان درآمد پاک هم نام برده می‌شود اهمیت بیشتری می‌یابد.

تقوی‌نژاد ادامه داد: در بسیاری از کشورهای توسعه یافته نسبت درآمد مالیاتی به تولید ناخالص داخلی حدود 25 تا 30درصد است و این رقم در کشورهای اطراف ما حدود 15 درصد است، اما در ایران به حدود 7.3 درصد می‌رسد.

به گفته این مسئول، با برنامه‌ریزی‌هایی که صورت گرفته باید تا پایان برنامه ششم توسعه این عدد به یازده درصد برسد.

معاون وزیر اقتصاد و دارایی بخشی از این مشکل را مربوط به فرار مالیاتی دانست که مختص به ایران نیست و در بسیاری از کشورهای دنیا مهمترین مشکل مالیات، فرار مالیاتی است.

تقوی نژاد بیان کرد: به علاوه بخشی از مالیات دهندگان برای ما شفاف نیستند و یا جزو اقتصاد سیاه یا خاکستری و اقتصاد قاچاق هستند؛ یا افرادی هستند که فرار مالیاتی دارند.

وی تصریح کرد: با وجود کاهش درآمدهای نفتی، سیاست‌های دولت مبنی بر خروج از رکود، دغدغه اشتغال و ... بنا نداریم فشار بیشتری به بخش خصوصی و فعالان اقتصادی وارد کنیم و سیاست‌های کلیدی ما کاملا شفاف است.

این مقام مسئول با بیان اینکه بنا نداریم با بی‌عدالتی مالیات جمع‌آوری کنیم، گفت: همه سیاست‌های مالیاتی ما شفاف است و ریالی فراتر از قانون مالیات از کسی نمی‌گیریم.

وی ادامه داد: در دوره جدید، عدالت مالیاتی سرلوحه کار ما است و قصد نداریم با بی‌عدالتی مالیات بگیریم و آن را صرف اقتصاد کشور، رفع فقر و... کنیم.

تقوی‌نژاد مالیات را حق‌الناس و بیت‌المال دانست که هیچ‌کس حق ضایع کردن ریالی از آن را ندارد و با هر متخلفی در این خصوص برخورد خواهد شد.

معاون وزیر اقتصاد و دارایی اعتماد را سرلوحه تعامل سازمان امور مالیاتی با مودیان دانست و تاکید کرد: ما بنا را بر این می‌گذاریم که مردم راستگو هستند و به اطلاعاتی که به ما می‌دهند اعتماد داریم.

رئیس سازمان امور مالیاتی کشور از تعلیق یازده نفر فقط برای برخورد بد با یک مودی مالیاتی در یکی از استان‌ها به عنوان نمونه‌ای در این خصوص یاد کرد.

معاون وزیر اقتصاد و دارایی اشاره‌ای هم به قانون مالیات ارزش افزوده داشت و عنوان کرد: این قانون در 140 کشور دنیا اجرا می‌شود و بجز آمریکا که این مالیات را ازحلقه آخر می‌گیرد، در سایر کشورها مالیات از تولیدکننده و وارکننده و ... گرفته می‌شود.

وی تاکید کرد: رقم 9 درصدی هم در کشور ما برای مالیات ارزش افزوده اخذ می‌شود از کمترین ارقام در دنیا است.

رئیس سازمان امور مالیاتی کشور با بیان اینکه این قانون پنج ساله بود و اکنون چند سالی است که تمدید می‌شود، از اصلاح آن در آینده نزدیک خبر داد و افزود: به زودی اصلاحیه قانون مالیات بر ارزش افزوده را در اختیار مجلس قرار می‌دهیم.

به گفته این مسئول، روند استرداد این مالیات نیز باید کوتاه و 30 روزه باشد و تاکنون سه هزار میلیارد دلار از این مالیات به صادرکنندگان مسترد شده که 1500 میلیارد دلار آن مربوط به چند ماه اخیر است.

تقوی‌نژاد در ادامه از تغییرات وسیع قانون "مالیات مستقیم" که در سال گذشته تصویب شد و از امسال اجرا شده نیز یاد کرد و افزود: باید در خصوص تغییرات این قانون اطلاعات لازم به مردم داده شود.

معاون وزیر اقتصاد و دارایی در ادامه اشاره‌ای هم به صندوق‌های فروش مکانیزه داشت و مستقر شدن این صندوق‌ها در فروشگاه‌ها را برای مقابله با قاچاق و اصلاح نظام اقتصادی کشور ضروری دانست.

وی ادامه داد: جرائمی که در خصوص عدم نصب صندوق‌های مکانیزه فروش در نظر گرفته شده مشمول بخشودگی هستند و صرف اینکه صاحب مغازه به ما بگوید که صندوق را برقرار کرده از بخشودگی برخوردار خواهد شد.

معاون وزیر اقتصاد و دارایی به مشکلات پرداخت مالیات در استان کرمانشاه هم اشاره و تصریح کرد: مشکلات در همه استان‌ها وجود دارد و میزان افزایش مالیات در استان کرمانشاه نیز برابر کشور بوده و رشد زیادی نداشته است.

تقوی نژاد در بخش پایانی سخنان خود به رویکرد اصلی دولت در خصوص اقتصاد هم اشاره داشت و تاکید کرد: سیاست اصلی دولت بر مبنای اقتصاد مقاومتی است و یکی از مهمترین کارهایی که انجام شد، کنترل تورم بود.

وی با بیان اینکه جهت‌گیری دولت به سمت استفاده بهینه از سرمایه در گردشی است که در اختیار واحدهای تولیدی قرار می‌گیرد، گفت: به عقیده من دولت می‌تواند برای خروج از رکود بخشی از تورم را بپذیرد تا سریع تر از رکود خارج شویم.

در پایان این نشست، فعالان اقتصادی مشکلات خود را با رئیس سازمان امور مالیاتی مطرح کردند.

در همین رابطه