شهادت حضرت امام علی النقی الهادی (ع) تسلیت باد

مرور اخبار اتاق ایران در هفته‌‌ای که گذشت

ایران می تواند به مرجع بین المللی برخی تالارهای بورس تبدیل شود

رییس سازمان بورس و اوراق بهادار می گوید، نقش کلیدی کشور در برخی بازارها نظیر حوزه انرژی به ویژه نفت و گاز می تواند ایران را به مرجع بین المللی برخی تالارهای بورس تبدیل کند.

11 آبان 1395 - 11:37
کد خبر : 5064
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

«شاپور محمدی» در حاشیه هشتمین نمایشگاه معرفی فرصت های سرمایه گذاری کشور و سومین نمایشگاه بین المللی بورس، بانک، بیمه و خصوصی سازی (کیش اینوکس 2016) در جمع خبرنگاران گفت: در برخی کالاهای صنعتی و کشاورزی نیز بورس ایران می تواند به مرجعی بین المللی برای قیمت گذاری بعضی تالارها تبدیل شود و رینگ های بین المللی بورس کالا و بورس انرژی برای تحقق این مهم آمادگی دارند.

توقف نمادهای معاملاتی
محمدی با اشاره به توقف برخی نمادهای معاملاتی گفت: اگر معاملات به قدری مبهم باشد که آسیب معامله بیشتر از توقف آن ارزیابی شود، توقف نماد به مصلحت خواهد بود.
رییس سازمان بورس و اوراق بهادار با بیان اینکه نمی توانیم در باره ابهام های موجود بی تفاوت باشیم، افزود: ابتدا باید ابهاماتی که در بازار درباره برخی سهام وجود دارد، برطرف شود و پس از آن نمادهای معاملاتی باز خواهند شد.

حرکت سپرده ها از بازار پول به بازار سرمایه
محمدی با اشاره به برخی گفته ها درباره حرکت سپرده ها از بازار پول به بازار سرمایه نیز گفت: سرمایه گذاران با استفاده از تحلیل های اقتصادی، تصمیم مناسب خود را اتخاذ می کنند اما باید ظرفیت ها و قابلیت ها موجود باشد.
وی با بیان اینکه استقبال مردم از بازار پول یا سرمایه بستگی به تحلیل های خودشان دارد؛ افزود: وظیفه بورس شفاف سازی و حمایت از حقوق سرمایه گذاران است اما تحلیل، وظیفه سرمایه گذاران است و ما به تشخیص آنان احترام می گذاریم.

تسهیل سرمایه گذاری خارجی در کشور
رییس سازمان بورس و اوراق بهادار یکی از اهداف بورس را تسهیل سرمایه گذاری خارجی در کشور عنوان کرد و افزود: فراهم کردن شیوه نامه ای که بر اساس آن، شعبه های خارجی بانک های ایرانی بتوانند در فرآیند سرمایه گذاری به صورت «پرتفوی» دقیق تر و قوی تر عمل کنند، عملیاتی می شود.
سبد سهام یا پرتفوی (Portefeuille) ترکیبی مناسب از سهام یا سایر دارایی‌ها است که یک سرمایه‌گذار آن را خریداری کرده و هدف از تشکیل این سبد، تقسیم ریسک سرمایه‌گذاری بین چند سهم است تا سود یک سهم بتواند ضرر سهام دیگر را جبران کند.
محمدی افزود: بانک ها معتقدند، شعب خارجی شان می توانند در FPI نقش خوبی داشته باشند، به هر حال ظرفیت های داخلی و بین المللی در این زمینه وجود دارد و با برخی بانک ها برای عملیاتی کردن موضوع صحبت هایی انجام شده است.
FPI علامت اختصاری Foreign portfolio investment به معنای سرمایه گذاری خارجی در پورتفوی است.
این نوع سرمایه گذاری خارجی که جذابیت بسیاری برای سرمایه گذاران خرد دارد، شامل سرمایه گذاری اشخاص حقیقی و حقوقی ساکن یک کشور، در اوراق مبتنی بر دارایی (سهام و حق تقدم سهام ) و اوراق مبتنی بر بدهی (انواع اوراق صکوک و استصناع و مرابحه و...) یک شرکت یا نهاد مستقر در کشور دیگر است که با هدف کسب سود انجام می شود.

ابزار بدهی
رییس سازمان بورس و اوراق بهادار بیان داشت: ابزار بدهی که دولت پیگیر آن است، با توجه به ظرفیت جذب بازار سرمایه عملیاتی خواهد شد.
به گفته این مقام مسوول، قانونگذار در این زمینه به دولت «اجازه» داده و الزامی بر استفاده از همه ظرفیت نداشته است.
محمدی تاکید کرد: بازار بدهی جایگزینی کاملی با بازار سهام ندارد و هر یک مخاطبان خاص خود را دارند و اوراق در اندازه ای منتشر می شود که قابلیت جذب آن در بازار سرمایه وجود داشته باشد.
مقام ارشد حوزه بورس و سهام در کشور یادآور شد: برخی از اوراق ممکن است زمان بندی متفاوتی داشته و در مقاطع مختلف عرضه شوند که این موضوع مطابق برنامه ریزی سازمان بورس خواهد بود.
به گزارش ایرنا، رییس سازمان بورس پیش تر گفته بود؛ گسترش بازار بدهی دولت اقدام مهمی بود که در بازار سرمایه ایران اتفاق افتاد و انتشار اوراق مختلف در بازار بدهی از جمله اسناد خزانه، برای سرمایه گذاران خارجی بسیار جذاب بوده است.
به گفته محمدی، با انتشار اوراق مرابحه، صکوک اجاره و اوراق سلف موازی گندم در سال جاری، فرصت خوبی برای سرمایه گذاران خارجی در کشور مهیا شده است.
وی یاداور شده بود، بازار بدهی کشور از حجم 350 هزار میلیارد ریالی برخوردار شده که هر چند حجم بالایی نیست اما برای شروع کار بسیار مناسب است.
معرفی قابلیت های نهادهای مالی داخلی و خارجی، توانمندی ها و دستاوردهای بازار سرمایه، پول و بیمه کشور، توانمندی های شرکت های حاضر در بورس اوراق بهادار، ارایه خدمات نوین بانکی و بیمه ای، کمک به تشکیل سرمایه دراقتصاد ملی، افزایش ظرفیت ها برای رقابت بازار پول و سرمایه کشور با بازارهای مشابه منطقه و معرفی فرصت های سرمایه گذاری در طرح های کلان ملی از مهمترین اهداف برگزاری Kish Invex 2016 است.
همچنین جلب مشارکت بخش خصوصی و سرمایه گذاران داخلی و خارجی، ارایه جدیدترین الگوهای تامین مالی برای طرح های سرمایه گذاری و تبادل اطلاعات فنی و تجاری بین سرمایه گذاران و مجریان طرح های سرمایه گذاری، از دیگر اهداف در نظر گرفته شده برای این رویداد است.

در همین رابطه