رادیو مجازی اتاق ایران: 25 فروردین 1404

هم‌زمان با تشدید تنش‌های تجاری

بانک مرکزی اروپا باز هم نرخ بهره را کاهش داد

بانک مرکزی اروپا در واکنش به افزایش تنش‌های تجاری ناشی از اعمال تعرفه‌های آمریکا، نرخ بهره اصلی خود را یک‌چهارم درصد کاهش داد و هشدار داد که ادامه این روند می‌تواند اقتصاد جهانی را تحت‌فشار قرار دهد.

29 فروردین 1404 - 14:51
کد خبر : 84727
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

بانک مرکزی اروپا روز پنجشنبه نرخ بهره اصلی خود را با کاهش ۰.۲۵ درصدی به ۲.۲۵ درصد رساند. این تصمیم در پی افزایش تنش‌های تجاری جهانی اتخاذ شد، تنش‌هایی که با اعمال تعرفه‌های جدید توسط دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، شدت یافته است.

در بیانیه این بانک آمده است که باوجود مقاومتی که ۲۰ کشور منطقه یورو در برابر شوک‌های جهانی ایجاد کرده‌اند، چشم‌انداز رشد اقتصادی به دلیل افزایش تنش‌های تجاری تضعیف‌شده است.

 بانک مرکزی اروپا یکی از چندین نهاد مالی جهانی است که نسبت به اثرات منفی تعرفه‌ها بر اقتصاد جهانی هشدار داده‌اند. صندوق بین‌المللی پول، سازمان تجارت جهانی و جروم پاول رئیس فدرال رزرو آمریکا نیز هشدارهای مشابهی صادر کرده‌اند.

کریستین لاگارد، رئیس بانک مرکزی اروپا، در نشست خبری گفت که اختلال در تجارت بین‌الملل، تنش‌های بازارهای مالی و عدم قطعیت‌های ژئوپلیتیکی سرمایه‌گذاری‌های تجاری را تحت تأثیر قرار داده است. مصرف‌کنندگان نیز بااحتیاط بیشتری رفتار می‌کنند و ممکن است هزینه‌های خود را کاهش دهند.

یائل سفین، اقتصاددان ارشد شرکت مشاوره KPMG، هشدار داد که جنگ تجاری می‌تواند با ایجاد اختلال در جریان تجارت جهانی، باعث انباشت کالاهای تولیدی شده و قیمت آن‌ها را وارد قلمرو تورم منفی کند. در مقابل، فدرال رزرو آمریکا در نشست سیاست‌گذاری اخیر خود نرخ بهره را بدون تغییر نگه داشت. جروم پاول نیز اشاره‌کرده که به دلیل تداوم عدم قطعیت‌های تجاری، نرخ‌ها در آینده نزدیک تغییر نخواهد کرد.

دونالد ترامپ در واکنش به این موضوع در شبکه‌های اجتماعی از پاول انتقاد کرد و خواستار برکناری او شد. ترامپ نوشت که جروم پاول، که همیشه خیلی دیر و اشتباه عمل می‌کند، دیروز گزارشی منتشر کرد که بازهم یک «آشفته‌بازار» کامل بود.

بااین‌حال، لاگارد از همتای آمریکایی خود حمایت کرد و گفت که استقلال بانک‌های مرکزی اصل اساسی است و باید از دخالت‌های دولتی در سیاست‌های پولی پرهیز شود. او تأکید کرد که هر کشوری که قصد عضویت در منطقه یورو را دارد، باید استقلال بانک مرکزی خود را به‌طور قانونی و عملی تضمین کند.

در همین رابطه