رادیو مجازی اتاق ایران - ۳ بهمن 1403

هیات تجاری اتاق اراک به چین سفر کرد

هیات تجاری 27 نفره استان مرکزی به سرپرستی رئیس اتاق اراک همزمان با برگزاری یکصد و بیستمین نمایشگاه بین‌المللی صادرات و واردات کشور چین، به این کشور سفر کرد.

12 آبان 1395 - 12:47
کد خبر : 5090
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

هیات تجاری 27 نفره استان مرکزی به سرپرستی رئیس اتاق اراک همزمان با برگزاری یکصد و بیستمین نمایشگاه بین‌المللی صادرات و واردات کشور چین، به این کشور سفر کرد.

هیات تجاری استان مرکزی ضمن دیدار با سرکنسول ایران در گوانجو و نشست مشترک با اعضای اتاق بازرگانی و معاون سازمان توسعه تجارت بین المللی استان گواندونگ، از منطقه صنعتی مدرن گوانگجو و یکصد و بیستمین نمایشگاه بین المللی صادرات و واردات (کانتون 2016) بازدید کردند.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اراک در نشست با سرکنسول ایران در گوانجو، با اشاره به توانمندی‌ها، پتانسیل‌ها و وضعیت اقتصادی و صنعتی استان مرکزی گفت: استان مرکزی به مرکزیت شهر اراک، سومین قطب بزرگ صنعتی کشور محسوب می‌شود و یک چهارم صنایع مادر و استراتژیک کشور را در خود جای داده است و از نظر تنوع صنعتی در کشور مقام اول را دارا است.

محمدرضا جعفری افزود: دو هزار و 800 واحد صنعتی در استان مرکزی واقع شده است که پتروشیمی و پالایشگاه بعنوان غول‌های نفتی از این قبیل هستند. به طور مثال، پالایشگاه اراک 25 درصد بنزین و سوخت هواپیماهای کشور ایران را تأمین می‌کند، که در سه سال گذشته 3.5 میلیارد در این زمینه سرمایه‌گذاری شد و این ظرفیت افزایش پیدا کرده است.

جعفری گفت: از دیگر صنایعی که در استان مرکزی فعال هستند می‌توان به شرکت‌های آذرآب، آلومینیوم‌سازی، هپکو، ماشین‌سازی و کارخانجات تولید سیمان سفید و سیاه اشاره کرد؛ همچنین بزرگترین شهرصنعتی کشور در شهر ساوه و در استان مرکزی واقع شده که حدوداً 600 واحد صنعتی را در خود جای داده است.

وی ضمن اشاره به تنوع صنعتی هیات ایرانی گفت: زمینه فعالیت این هیات 27 نفره شامل نفت و گاز، لوازم خانگی، پلاستیک، شیمیایی، معدنی و همچنین تخلیه و بارگیری در کشتی است. 

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اراک بیان کرد: اتاق‌ ایران به‌ عنوان پارلمان بخش خصوصی در برقراری دیپلماسی اقتصادی با ترافیک تقاضای هیات‌های تجاری کشورهای دنیا مواجه‌ است و این نشان از ظرفیت بالای ایران برای سرمایه‌گذاری و توسعه روابط اقتصادی است.

وی گفت: اتفاقات پیش رو و پسابرجام شرایط بسیار خوبی را برای فعالان اقتصادی و به ویژه صنعتگران استان به وجود آورده و مراودات اقتصادی را تا حدی تسهیل بخشیده و فرصت پیش آمده باعث شده تا بتوانیم با کشور چین ارتباط بیشتری برقرار کنیم.

جعفری افزود: با توجه به صنعتی بودن استان مرکزی و فرسوده بودن این بخش از لحاظ ماشین‌آلات و نیاز به تجهیز و نوسازی ماشین‌آلات بخش های مختلف، نمایشگاه گوانگجو فرصت خوبی است تا شرکت‌های استان بتوانند علاوه بر بازدید به مذاکره با شرکت‌های چینی در این خصوص بپردازند.

وی گفت: نگاه این هیات بیشتر به سمت نمایشگاه و بازدید از آن معطوف گردیده که در این میان جلسات دیگری نیز برای آشنائی بیشتر مدیران از وضعیت بازار این کشور و علی الخصوص استان گواندونگ و شهر گوانگجو تدارک دیده شده است.

رئیس اتاق اراک ضمن اعلام آمادگی اتاق بازرگانی اراک برای پذیرش هیات خارجی از استان گواندونگ گفت: با پذیرش این هیات‌ها و برنامه‌ریزی مناسب، پتانسیل ها و توانمندی‌های شرکت‌های استان را معرفی می کنیم تا از این طریق بتوانیم برای اعضای خود بازاریابی و بازارسازی نماییم.

شرکت‌های چینی به فکر سرمایه‌گذاری در کشورهای دیگر هستند

 در ادامه سرکنسول ایران در گوانگجو ضمن خیر مقدم و تشکر از اتاق اراک به جهت اعزام هرساله هیاتی برای بازدید از نمایشگاه گوانگجو که یکی از معتبرترین نمایشگاه‌های بین‌المللی در دنیا است گفت: بازدید از نمایشگاه و تبادل اطلاعات نباید در این مرحله قطع شده بلکه می‎تواند این تبادل اطلاعات را به استفاده از ظرفیت‌های شرکت‌های حاضر در نمایشگاه و همچنین بهره مندی از پتانسیل آنها برای سرمایه‌گذاری مشترک تبدیل کرد.

 

علیرضا سالاریان گفت: با توجه به اینکه بازار چین اشباع شده و شرکت‌های چینی به دنبال دستیابی به تکنولوژی بالا می‌باشند، در این فکر هستند که صنایع پائین‌تری که وجود دارد را در کشورهای دیگر سرمایه‌گذاری نمایند.

سرکنسول ایران در گوانگجو به این موضوع اشاره کرد که علاوه بر علاقه‌مندی کشور برای جذب سرمایه‌گذار متأسفانه یک سری مواردی وجود دارد که برای سرمایه‌گذار به وضوح روشن نشده است مانند مالکیت سرمایه‌گذاری و نقل و انتقال پول که نقاط مبهمی دارند که البته این موارد به بخش خصوصی ارتباطی نداشته و کشوری است و امیدواریم به زودی رفع گردند.

وی گفت: حجم تجاری کشور چین حدوداً 4 تریلیون دلار بوده و اگر شرکتی بتواند پایگاهی برای خود در این کشور ایجاد کند، تضمینی برای خود دریافت کرده که بازار 4/1 میلیارد نفری را از آن خود نماید چرا که کشور چین با داشتن این حجم تجارت علاوه بر صادرات، واردات نیز دارد، البته استان گواندونگ یک تریلیون دلار حجم تجاری از کل کشور را به خود اختصاص داده و از 4 تریلیون حجم تجاری کشور چین 2 تریلیون دلار واردات و 2/2 تریلیون صادرات و 200 میلیارد دلار مازاد کشور است و استان گواندونگ به همین صورت 600 میلیارد دلار صادرات و حدود 400 میلیارد دلار واردات دارد.

سرکنسول ایران در گوانگجو پیشنهاد نمود که استان مرکزی با یکی از شهرهای صنعتی استان گواندونگ به نام دونگوان خواهرخواندگی برقرار و از ظرفیت‌‎های یکدیگر استفاده نمایند.

وی گفت: استان گواندونگ را می‌توان با این حجم تجاری که دارد بعنوان هجدهمین اقتصاد دنیا دانست که با کشورهای دنیا قابل مقایسه است.

سالاریان در پایان با اشاره به اینکه چند استان کشور با استان های مختلف چین سند همکاری امضا نموده اند پیشنهاد داد که استان مرکزی نیز به همین طریق بتواند با یکی از استان‌های چین طبق زمینه کاری های خود به توافق رسیده و پایگاهی برای خود ایجاد نماید.

نشست مشترک هیات استان مرکزی با اعضای اتاق بازرگانی استان گواندونگ

معاون اتاق بازرگانی و صنایع فدراسیون گواندونگ، سومین حضور اتاق بازرگانی اراک در این شهر را نشان از تمایل به گسترش روابط فیمابین دانست و افزود: باتوجه به قرار گرفتن ایران در یک شرایط خاص و اینکه درهای کشور به روی جهانیان باز شده یک آغاز خوب در راستای افزایش مراودات تجاری است.

ژنگ یانگ گفت: استان گواندونگ با اختصاص یک چهارم از کل درآمد چین، بالاترین درآمد را به خود اختصاص داده و بیشترین اقتصاد در این استان انجام می‌شود و در بخش های کشاورزی و صنعت قوی هستیم.

وی گفت: همانطور که می‌دانیم چین و ایران دارای تمدن های قدیمی و جاده ابریشم هستند و گرچه مسافت طولانی است ولی حمل و نقل بین دو کشور آسان و زمینه‌های همکاری دو کشور فراوان است که ما بعنوان اتاق های بازرگانی باید سعی نماییم افزایش و عملیاتی نمودن این پتانسیل‌ها را به منصه ظهور برسانیم.

آمادگی اتاق اراک برای پذیرش هیات تجاری گوانجو

رئیس اتاق اراک نیز در این نشست گفت: باتوجه به رابطه خوب سیاسی و همچنین روابط تجاری فیمابین و با توجه به شرایط پسا برجام، امیدواریم حجم تجاری که رضایت بخش نبوده باتوجه به افق روشن اقتصادی پیش رو بهبود حاصل گردد.

جعفری گفت: باتوجه به شرایط کنونی کشور ایران خواستار استفاده از توانمندی‌های شرکت‌های چینی برای به روز رسانی تجهیزات و ماشین‌آلات فرسوده خود می‌باشد و اتاق اراک نیز آمادگی دارد با توجه به رسالت کاری خود در جهت هموار نمودن زمینه های مناسب تجاری عمل نماید.

جعفری ضمن تشکر از پذیرش اتاق بازرگانی گواندونگ برای برگزاری این جلسه اظهار امیدواری کرد: معاون اتاق بازرگانی آماده نمودن یک هیات تجاری را برای اعزام به اراک و بازدید از توانمندی های استان مرکزی در برنامه کاری خود قرار دهند.

در پایان سخنرانی دو طرف با توجه به هماهنگی‌های صورت گرفته از قبل و آماده سازی متن تفاهم‌نامه همکاری فیمابین اتاق بازرگانی استان مرکزی و اتاق بازرگانی استان گواندونگ به جهت ارتقاء سطح همکاری‎های دوجانبه و استفاده بیشتر از ظرفیت های دو طرف در جهت تبادل اطلاعات، آشنایی شرکت‌های دو طرف و تبادل هیات های تجاری سند همکاری امضا نمودند.

نشست مشترک هیات استان مرکزی با معاون سازمان توسعه تجارت بین المللی استان گواندونگ

اعضای هیات استان مرکزی طی سفر خود به چین، در محل سازمان توسعه تجارت بین المللی استان گواندونگ حضور یافته و با معاون این سازمان دیدار و گفتگو کردند. در این نشست معاون شورای چینی برای توسعه تجارت بین‌الملل ضمن خوشامدگوئی به هیات ایرانی گفت: خوشبختانه این هیات به استان خوبی برای تجارت و خرید آمده‌اند، چراکه استان گواندونگ یکی از استان های صنعتی کشور چین بوده و حجم اختصاص داده به خود را از کل تجارت چین رقم قابل توجهی می داند.

در ادامه رئیس اتاق اراک ضمن تشکر از معاون سازمان توسعه تجارت استان گواندونگ گفت: مطمئناً استان مرکزی با توجه به صنعتی بودن خود و پتانسل‌های موجود می تواند همکاری‌های خوبی با استان گواندونگ داشته باشد، چراکه نیاز شرکت‌های استان و علاوه بر آن بازار کشور ایران و کشورهای اطراف می تواند این جذابیت را برای شرکت‌های چینی ایجاد نماید که در استان مرکزی و کشور ایران سرمایه‌گذاری نمایند.

در پایان سخنرانی دو طرف شرکت‌های چینی حاضر در جلسه با هیات ایرانی به بحث و گفتگو و تبادل اطلاعات پرداختند.

موضوعات :
در همین رابطه