هفته بسیج گرامی باد

رادیو مجازی اتاق ایران 30 آبان 1403

رئیس اتاق گرگان در شورای گفت‌وگوی استان عنوان کرد؛

رونق بخش مسکن با کاهش سودهای بانکی ممکن است

دوازدهمین شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان گلستان با حضور استاندار و با محوریت بررسی وضعیت صنعت ساختمان استان گلستان برگزار شد.

24 آبان 1395
کد خبر : 5345
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

رئیس اتاق گرگان در رابطه با صنعت ساختمان گفت: مسکن یکی از بزرگ‌ترین بخش‌های اقتصاد کشور است که به‌طور مستقیم حدود 5 درصد و غیرمستقیم تا 13 درصد از تولید ناخالص داخلی کشور به آن وابسته است.

رمضان بهرامی بیان کرد: سهم مسکن و ساختمان در اشتغال مستقیم کشور حدود 12 درصد و تعداد شاغلان این بخش نیز 3.1 میلیون نفر هستند به‌طوری‌که هر69.4 متر مربع ساخت مسکن 1 شغل مستقیم و 7/0 درصد اشتغال غیر مستقیم ایجاد می‌کند.

وی افزود: بخش مسکن به‌عنوان یکی از اصلی‌ترین کالاها، 33 درصد از هزینه سبد خانواده‌های ایرانی را در برمی‌گیرد و هم‌اکنون زمان انتظار خانه‌دار شدن ایرانی‌ها 12 سال است درحالی‌که در کشورهای توسعه‌یافته٬ شاخص توانایی خانواده‌ها ۳ تا ۵ سال است

رئیس اتاق گرگان ادامه داد: خروج از رکود بخش مسکن، تنها از طریق کاهش بهره‌های بانکی میسر است و بهره‌های بانکی باید هم در تسهیلات و هم در سود سپرده‌گذاری کاهش پیدا کند و تا زمانی که این اتفاق نیفتد مسکن رونق نمی‌گیرد.

هیچ بخشی به‌اندازه مسکن نمیتواند رکود در کشور را برطرف کند

استاندار گلستان در جلسه شورای گفت‌وگوی استان گلستان عنوان کرد: باید وظایف دستگاه‎های اجرایی استان برای بهبود شرایط ساختمان استخراج شود و خیلی از اختلاف‎ها را می‎توان با یک جلسه و طرح موضوع بین بخش دولتی و خصوصی در راستای رفع موانع حل کنیم.

حسن صادق لو ادامه داد: عرضه مسکن بسیار مهم است و در رفع رکود می‎توان نقش مهمی داشته باشد و هیچ بخشی به‌اندازه مسکن نمی‎تواند رکود در کشور را برطرف کند.

صادق لو ابراز داشت: برخی از ظرفیت‎ها در تصمیمات در اختیارات کار‌گروه تسهیل و رفع موانع است و باید این معضلات را مثل صنعت در کار‌گروه رفع موانع تولید بررسی کنیم و مصوباتی برای آن‌ها داشته باشیم.

وی تأکید کرد: در قانون پیش‎فروش اگر اصلاح قوانین نیاز است یا با نشست با نمایندگان و یا ‎ارسال نامه، باید اقدام شود. شاید نگاه سازندگان این باشد این قانون باروح خریدار نوشته‌شده باشد و این مشکلات را به وجود آورده است.

وی افزود: شاید برخی اختیارات در این شیوه‎نامه‎ها در وزارتخانه‌ها باشد و باید به‌عنوان تفویض و یا اصلاح موردنظر قرار بگیرد.

صادق لو به موضوع هزینه‎بر بودن تولید مسکن اشاره کرد و گفت: تولید‌کنندگان به دنبال کاهش هزینه‎های تولیدات هستند و برخی هزینه‎هایی که بر تولید حاکم است از هزینه‎های دولت است که به دوش تولیدکنندگان گذاشته و شاید دولت نیز به برخی هزینه‎ها ناگزیر باشد.

استاندار گلستان تأکید کرد: باید بیندیشیم در استان گلستان چه بخشی از هزینه را می‎توانیم کاهش دهیم و اگر در کاهش هزینه‎های مسکن موفق باشیم سود آن را مردم می‎برند.

صادق لو بابیان اینکه باید کاهش هزینه‎های تولید ساختمان اتفاق بیفتد، افزود: در شهرداری‎ها نباید درآمد پایدار تنها با زمین و مسکن محقق شود تا مسکن‎سازان ضربه‎ای متحمل نشوند.

وی یادآور شد: ازنظر درآمدی کاهش 700 هزار متر ساخت‌وساز طی سال‌های گذشته به 80 هزار متر مربع در گرگان یک زلزله است و این به خاطره این است که با نگاه چند‌بعدی به حوزه توسعه و درآمد پایدار فکر نکرده‌ایم.

استاندار گلستان گفت: جلسات با بخش خصوصی باید به نتایج عملیاتی منجر شود و نیاز است که به پیگیری‎های نکات مطرح‌شده توجه شود.

 

موضوعات :
در همین رابطه