رادیو مجازی اتاق ایران ۲ دی 1403

رئیس اتاق کرمان در نشست اقتصاد مقاومتی استان مطرح کرد

نیاز به ضمانت دولتی برای جذب 500 میلیون دلار فاینانس خارجی در جیرفت

رئیس اتاق کرمان در نشست اقتصاد مقاومتی استان، خواسته‌های بخش خصوصی را از معاون اول رئیس‌جمهور مطالبه کرد.

26 آبان 1395 - 12:23
کد خبر : 5407
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

رئیس اتاق کرمان در نشست اقتصاد مقاومتی استان، خواسته‌های بخش خصوصی را از معاون اول رئیس‌جمهور مطالبه کرد.

سید مهدی طبیب زاده در این نشست که با حضور وزرای جهاد کشاورزی، صنعت، معدن و تجارت، نیرو، ورزش و جوانان، رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری، معاون سازمان برنامه‌وبودجه و برخی معاونان وزرا برگزار شد گفت: باید برای جذب منابع در زمینه اجرای طرح خروج از رکود بنگاه‌های اقتصادی، تصمیم اساسی و جدی گرفته شود.

رئیس اتاق کرمان ضمن انتقاد از عملکرد بانک‌ها در زمینه ارائه تسهیلات در قالب این طرح، بیان کرد: اگرچه بانک مرکزی ارائه تسهیلات را اعلام می‌کند اما بانک‌ها شرط می‌گذارند و عنوان می‌کنند که باید برای جبران تفاوت نرخ سود، درصدی از این میزان پول را سپرده کنید؛ متأسفانه این اقدام در حالی صورت می‌گیرد که صراحت قانون و مصوبه شورای پول و اعتبار را به دنبال دارد.

طبیب زاده، درخواست کرد در این نشست مصوب شود بانک‌ها کار اجرایی برای تملک را حداقل در زمان اجرای طرح خروج از رکود انجام ندهند و گفت: بانک‌ها با این بهانه که ممکن است تملک شود، از اعطای وام خودداری می‌کنند و این با طرح خروج از رکود منافات دارد. رئیس اتاق کرمان در ادامه، تأمین مالی را اصلی‌ترین نیاز برای اجرای پروژه‌ها عنوان کرد و گفت: در حال حاضر امکان جذب 500 میلیون دلار فاینانس خارجی در جیرفت وجود دارد اما چون ضمانت دولتی به آن‌ها داده نمی‌شود، جذب آن‌ها امکان‌پذیر نیست که درخواست تصویب کردن این میزان فاینانس خارجی با ضمانت دولتی را برای منطقه داریم.

ظرفیت‌های معدنی بسیار کرمان

رئیس اتاق کرمان خطاب به وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به اینکه استان کرمان و شهرستان جیرفت پتانسیل بسیاری در معدن دارد، تصریح کرد: کار کارشناسی و سیستماتیک برای اکتشاف در منطقه انجام‌نشده و یا ناقص انجام‌شده که درخواست می‌کنیم سازمان زمین‌شناسی روی این منطقه تمرکز کند. طبیب زاده افزود: پهنه معدنی بحر آسمان این منطقه، محل مناقشه سازمان محیط‌ زیست و سازمان صنعت، معدن و تجارت است که به دلایلی غیر کارشناسی این پهنه منطقه حفاظت‌شده معرفی‌شده و منابع عظیمی را از دسترس خارج کرده است که باید فعال شود.

تمرکز بر توسعه گلخانه‌های جنوب استان کرمان

طبیب‌زاده در بخش دیگری در مورد احداث گلخانه‌ها در جنوب استان گفت: همکاری بانک کشاورزی برای توسعه گلخانه‌ها در این رابطه ضروری است. رئیس اتاق کرمان با اشاره به اینکه انتخاب اتاق به‌عنوان معین منطقه دو بسیار هوشمندانه صورت گرفته است، گفت: در این منطقه انبوه تولیدات وجود دارد و اتاق می‌بایست ساماندهی تولید محصول خوب و عرضه مناسب آن‌ها را انجام دهد.

طبیب زاده، بابیان اینکه اتاق سه برنامه کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلندمدت برای جیرفت و عنبرآباد در نظر گرفته است، افزود: در فاز کوتاه‌مدت، محصول تولیدی امسال از مزرعه تا محل مصرف داخلی و خارجی رصد، گلوگاه‌ها شناسایی و برای حمل‌ونقل برنامه‌ریزی‌شده که در پیک‌ بار مشکلی پیش نیاید و همچنین برای ساماندهی بازارهای خارجی نیز برنامه‌هایی در دست بررسی است.

رئیس اتاق کرمان ادامه داد: در فاز میان‌مدت نیز از شرکت‌های صاحب برند و بزرگ کشوری برای حضور در منطقه دعوت کرده‌ایم که قرار است در اینجا پایگاه ایجاد کنند و استان نیز بتواند از برند آن‌ها استفاده کند. وی تصریح کرد: در فاز سوم برای اصلاح الگوی کشت، بهینه‌سازی مصرف آب، افزایش راندمان و کاهش میزان باقی‌مانده سموم کشاورزی با کارشناسان مباحثی مطرح‌شده که در حال پیگیری آن‌ها هستیم.

طبیب‌زاده خاطرنشان کرد: مردم و جوانان منطقه گروه‌هایی را در حوزه‌های گردشگری، کشاورزی، صنعت و معدن، صادرات و تأمین مالی تشکیل داده‌اند، طرح‌های بسیاری از سوی این جوان‌ها مطرح‌شده و بر اساس این پروژه‌ها زمینه‌های فعالیت بسیاری تعریف کرده‌ایم. طبیب زاده افزود: در اواخر آذرماه یا اوایل دی‌ماه امسال سمینار جذب فرصت‌های سرمایه‌گذاری منطقه را برگزار و آن‌ها را معرفی خواهیم کرد که امیدواریم موجب ایجاد تحول جدید شود.

موضوعات :
در همین رابطه