هفته بسیج گرامی باد

رادیو مجازی اتاق ایران 30 آبان 1403

حسین سلاح ورزی در نشست اتاق مشترک ایران و برزیل مطرح کرد

بخش خصوصی باید تصمیم‌ساز توسعه تجارت بین‌الملل باشد

حسین سلاح ورزی نایب‌رئیس اتاق ایران، معتقد است بخش خصوصی باید تصمیم‌ساز توسعه تجارت بین‌الملل باشد و اتاق‌های مشترک در نهادینه کردن این مهم نقش موثری دارند.

14 دی 1401
کد خبر : 55180
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

نایب‌رئیس اتاق ایران، در نشست کمیسیون تخصصی توسعه صادرات غیرنفتی اتاق مشترک ایران و برزیل گفت: بخش خصوصی باید بتواند تصمیم‌ساز حوزه توسعه تجارت بین‌المللی باشد و قطعاً اتاق‌های مشترک نقش مهمی در نهادینه کردن و اثرگذاری این بخش در اقتصاد کلان کشور و توسعه صادرات غیرنفتی دارند.

حسین سلاح ورزی افزود: صنعتگران و متخصصان ایران در حوزه‌های زیرساخت و خدمات فنی و مهندسی، معدن، دارو، تجهیزات پزشکی و ماشین‌آلات کشاورزی، حرف‌های زیادی برای گفتن دارند و اتاق بازرگانی مشترک می‌تواند زمینه لازم برای به هم رسانی و استفاده از این ظرفیت‌ها برای کمک به توسعه تجارت را فراهم آورد.

سه اقدام اساسی برای تأثیرگذاری پایدار صادرات غیرنفتی در تجارت

سید فخرالدین عامریان رئیس اتاق مشترک ایران و برزیل گفت: یکی از حوزه‌های مهم و تأثیرگذار بر تولید ناخالص داخلی در کشور، صادرات غیرنفتی است که می‌تواند از مجاری مختلفی، بر تولید ناخالص داخلی اثرگذار باشد. اقتصاد ایران که به‌واسطه درآمدهای نفتی و نوسانات عمده آن نتوانسته است آن‌گونه که باید بخش غیرنفتی خود را بهبود دهد، می‌تواند در شرایط تنگنای درآمدهای نفتی از جایگزینی صادرات غیرنفتی برای جبران صادرات نفتی بهره ببرد و این اقدام از ضروریات اقتصاد کشور برای گذار به یک اقتصاد سالم و با درآمدهای پایدار است.

او با بیان اینکه بر اساس آمارهای اخیر، با وجود تحریم‌ها تجارت غیرنفتی ایران بالای 19 درصد رشد داشته است افزود: این نشان‌دهنده این است که اگر دولت در کنار بخش خصوصی باشد و نه رقابت آن، چرخه تجارت کشور در مسیر درستی حرکت می‌کند.

عامریان بیان کرد: اما برای آنکه حرکت رو به رشد صادرات کشور تداوم داشته باشد نیازمند آن هستیم که سیاست‌های تجاری کشور از یک روند باثبات در بلندمدت و در جهت تعامل بیشتر با کشورهای هدف تجاری تدوین و عملیاتی شوند. آمار صادرات غیرنفتی کشور متناسب با ظرفیت‌های بالقوه اقتصادی کشور نبوده و نیست. برای اینکه بتوان به‌طور بنیادی و بلندمدت تأثیرگذاری صادرات غیرنفتی را در حوزه تولید مشاهده کرد، باید بعد از اصلاحات ساختاری (اصلاح و تقویت قوانین و مقررات، فرایندها و سامانه‌های تجارت خارجی)، بخش‌هایی از اقتصاد کشور که مزیت دارد را شناسایی و تولیدات با فناوری بالا را در آن بخش‌ها ساماندهی کرد. بدون تردید انجام این مهم مستلزم آن است که هم‌افزایی و همکاری مثبت میان بخش‌های دولتی و خصوصی شکل گیرد، تا تعهد به برنامه و اقدام وجود داشته باشد.

او با پیشنهاد ورود کلیدواژه «دیپلماسی تجارت» در متن برنامه‌های دستگاهی و سازمانی گفت: اتاق مشترک ایران و برزیل خود را به عنوان یک رکن اجرای اهداف دیپلماسی اقتصادی کشور می‌داند و لذا با استقرار این دفتر در کشور برزیل و اخذ مجوز مرکز تجاری ایرانیان در برزیل به عنوان اولین اتاق مشترکی هستیم که در کشور مقابل دارای استقرار دائم و فعالیت چندبعدی هستیم و این را فرصتی برای حل مسائل می‌دانیم.

عامریان تأکید کرد: انتظار می‌رود تا سازمان کشتیرانی با حمایت و همکاری به تقویت مسیر کشتیرانی این خط کمک کند و از سوی دیگر دستگاه‌های مسئول با تجمیع ظرفیت‌های خود به تقویت سبد کالای مورد تهاتر و یا تبادل کمک کنند.

باید به سمت سهل‌الوصول کردن فضای صادرات حرکت کنیم

محمد جواد عسکری رئیس کمسیون کشاورزی مجلس با اشاره به ظرفیت‌های موجود توسعه تجارت متمرکز بر محصولات کشاورزی میان ایران و برزیل گفت: دو کشور ظرفیت‌های فراوانی در زمینه‌های مختلف از جمله کشاورزی، پزشکی، صنعت، پتروشیمی و گردشگری دارند و امیدواریم بتوانیم در راستای منافع دو کشور از این ظرفیت‌ها استفاده کنیم.

او با تأکید بر تلاش کمیسیون کشاورزی برای تقویت و تسهیل همکاری‌های ایران و برزیل ادامه داد: دولت و مجلس باید بسترسازی مناسب و انگیزه و امید برای تولیدکنندگان محصولات ارزشمند کشاورزی و باغی ایجاد کند، و قطعاً باید به سمت سهل‌الوصول کردن فضای صادرات و کنار رفتن بروکراسی‌های اداری دست و پاگیر حرکت کنیم.

کیوی و مرکبات در سبد صادرات به برزیل قرار می‌گیرند

در ادامه این نشست محمدمهدی برومندی معاون امور باغبانی وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به برنامه‌ریزی برای صادرات محصولات کشاورزی گفت: کیوی و مرکبات به زودی در سبد صادرات به برزیل قرار خواهند گرفت. طی یک سال گذشته میزان تولید محصولات باغی رشد یافته است و یک میلیون و ۷۰۰ هزار تن بر محصولات افزوده شده است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی سرمایه‌گذاری برای رشد صادرات محصولات باغی را از جمله برنامه‌ها ذکر کرد و گفت: قرارگاهی در وزارت جهاد کشاورزی برای دیپلماسی غذایی تشکیل شد که همه دستگاه‌های متولی صادرات در آن حضور دارند و صادرات محصولات کشاورزی رصد می‌شود و اگر موانعی برای صادرات محصولات کشاورزی وجود داشته باشد اهتمام برای برطرف کردن آن وجود خواهد داشت.

برومندی با اشاره به اینکه کشور ما در تولید همه میوه‌ها، به جز چند میوه گرمسیری، به خودکفایی رسیده است، گفت: ۴۰۰ میلیون دلار طی سال گذشته صرف واردات موز به کشور و ۱۵۰ هزار میلیارد ریال برای واردات چند میوه گرمسیری هزینه شده و حال آنکه کشور ما قابلیت‌های خوبی برای تولید این محصولات دارد و تنها چابهار و سواحل مکران ما، همانند گلخانه بزرگی، مستعد تولید این نوع میوه‌ها هستند و می‌توانند نیاز کشور را برطرف کنند.

بدون توسعه لجستیک، توسعه صادرات بی‌معناست

محمدرضا بهرامن رئیس خانه معدن ایران در این نشست با اشاره به اینکه برزیل یکی از بزرگ‌ترین ذخایر معدن در دنیا را دارد و فرصت خوبی برای سرمایه‌گذاری و همکاری‌های دو سویه میان ایران و برزیل فراهم است گفت: بدون تردید تقویت خطوط لجستیک دریایی که مسیر تجارت دو کشور است از اهمیت برخوردار است و جای دارد تا به بخش خصوصی اجازه داده شود که وارد این حوزه شوند و خودشان نسبت به توسعه و تقویت حمل‌ونقل اقدام کنند. تأکید می‌کنم که بدون توسعه لجستیک توسعه صادرات و تجارت بی‌معناست و امکان ندارد.

موضوعات :
در همین رابطه