رادیو مجازی اتاق ایران ۲ دی 1403

آغاز جلسات کمیته دستمزد کارگران از هفته آینده

نماینده کارگران در شورای عالی کار از آغاز جلسات کمیته دستمزد شورای عالی کار از هفته آینده خبر داد و گفت: موضوع تعیین مزد منطقه ای از دستور کار خارج شد.

02 بهمن 1401 - 08:25
کد خبر : 55366
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک
نماینده کارگران در شورای عالی کار از آغاز جلسات کمیته دستمزد شورای عالی کار از هفته آینده خبر داد و گفت: موضوع تعیین مزد منطقه ای از دستور کار خارج شد.

شرکت پتروشیمی هگمتانه. عکس: تسنیم

نماینده کارگران در شورای عالی کار ضمن اشاره به مطالعه صورت گرفته توسط موسسه عالی پژوهش‌های تامین اجتماعی درباره آثار و پیامدهای تعیین مزد منطقه ایگفت: این موضوع از دستور خارج شد چون در این مطالعه نتیجه‌گیری خاصی حاصل نشد. همچنین طبق برنامه‌ریزی انجام شده قرار است جلسات کمیته دستمزد کارگران از هفته آینده، آغاز شود.  

هادی ابوی، نماینده کارگران در شورای عالی کار با اشاره به مطالعات موسسه عالی پژوهش‌های تامین اجتماعی درباره آثار و پیامدهای تعیین مزد منطقه ای، گفت : این مطالعه ارائه و در خصوص منابع پژوهش و نحوه محاسبات آن سوال شد و در مجموع نتیجه گیری خاصی نداشت و بنابراین از دستور کار شورا خارج شد.

وی ادامه داد: طبق برنامه‌ریزی انجام شده کمیته دستمزد از هفته آینده فعالیت خود را شروع و به بحث بررسی قیمت‌ها و هزینه سبد معیشت خانوار کارگری ورود می‌کند.

ابوی احتمال داد که جلسه کمیته مزد سریع تر برگزار شود و گفت: همه تشکل ها از کارگری و کارفرمایی تا خود دولت کمیته مزد دارند که به طور جداگانه در خصوص نرخ تورم، قیمت کالاها و هزینه های سبد معیشت تحقیق و پژوهش می کنند و جمع بندی گزارش را به کمیته دستمزد ارائه می دهند. در کانون عالی انجمن های صنفی کارگران نیز کمیته مزد فعال شده و در این کمیته عمده فعالیت ما محاسبه تورم در مناطق مختلف و استخراج هزینه مصرفی کارگران است.

نماینده کارگران در شورای عالی کار افزود: ممکن است قیمت گوشت و مرغ در یک شهر بیشتر باشد ولی در شهر دیگر ارزان تر باشد، بنابراین قیمت اقلام اساسی سبد مصرفی خانوارهای کارگری در مناطق مختلف را محاسبه و استخراج و در قالب گزارش به کمیته دستمزد ارایه می کنیم.

ابوی همچنین محاسبه نرخ اجاره بها را از دیگر هزینه های سبد معیشت کارگران ذکر کرد و گفت: اگر چه برخی کارفرمایان معتقدند که باید هزینه‌های مسکن و اجاره بها از سبد معیشت کارگران خارج شود تا سبد واقعی تر شود ولی ما معتقدیم که مسکن باید در درون سبد معیشت خانوار گنجانده شود، چون بخش اعظمی از دریافتی کارگران بابت اجاره بها و مسکن صرف می شود.

در همین رابطه