آونگ کنگ یانگ، سفیر ترددی سنگاپور در تهران، با حضور در اتاق ایران با غلامحسین شافعی، رئیس اتاق ایران دیدار کرد. در این نشست، دو طرف راهکارهای افزایش سطح مبادلات تجاری و تنوع محصولات مبادله شده را بررسی کردند.
شافعی در این نشست با اشاره به نقش اقتصادی پراهمیت سنگاپور در منطقه و جهان گفت: برخورداری از اقتصاد توسعهیافته و سالم و احاطه کامل بر فناوریهای جدید، سنگاپور را به کشوری جذاب تبدیل کرده است. به علاوه این کشور در موضوع حملونقل و انتقال کالاهای شرق به غرب و غرب به شرق، مدل استثنایی دارد؛ به طوری که بنادر و تکنولوژیهای پیشرفته آن باعث وابستگی کشورهای منطقه به سنگاپور شده است.
او با بیان اینکه روابط اقتصادی ایران و سنگاپور با وجود علاقهمندی زیاد دو طرف برای ارتقا آن، تحت تأثیر تحریمها با محدودیتهای جدی روبرو شده است ادامه داد: با همه این مشکلات خوشبختانه همچنان ارتباط شرکتهای سنگاپوری با ایران برقرار است. برخی از این شرکتها در مناطق آزاد ایران حضور دارند و برخی در پروژههای نفتی فعال هستند. امیدواریم در وضعیت موجود راههای مناسبی برای پاسخ به علاقهمندی فعالان اقتصادی دو کشور جهت توسعه مناسبات اقتصادی پیدا کنیم.
شافعی با اشاره به موقعیت سنگاپور در ASEAN و موقعیت ایران در اکو و همچنین امضای تفاهمنامه سنگاپور و ایران برای تجارت آزاد و ترجیحی با اوراسیا تأکید کرد: این موقعیتها فرصت خوبی برای ایجاد راههای جدید تجاری بین ایران و سنگاپور خواهد بود.
به علاوه ظرفیت قابل توجه دو کشور و نقشآفرینیهای سنگاپور در منطقه آ سه آن و ایران در منطقه اکو میتواند در توسعه روابط دوجانبه و چندجانبه در آینده مورد توجه قرار بگیرد.
شافعی با اشاره به بهبود وضعیت همهگیری کرونا گفت: در حال حاضر امکان تبادل هیات های تجاری میان دو کشور و ملاقات حضوری وجود دارد. اتاق ایران علاقهمند به اعزام هیات و پذیرش آن از سنگاپور است.
آونگ کنگ یانگ، سفیر سنگاپور در تهران نیز با بیان اینکه سنگاپور دومین هاب بنادر دریایی جهان محسوب میشود بیان کرد: چالش بزرگ پیش روی ما موضوع افزایش تورم است. این امر افزایش قیمت حملونقل و کالاها را به دنبال داشته است. متاسفانه بررسیهای ما در سنگاپور نشان میدهد احتمالاً تورم امسال بین 15 تا 20 درصد افزایش یابد و این میتواند تأثیر منقی خود را بر کسبوکارها بگذارد.
او با اشاره به ایجاد تغییراتی در حملونقل دریایی و هوایی سنگاپور تحت تأثیر توافقی در میان کشورهای عضو ASEAN ادامه داد: ما طبق کنوانسیونها ملزم هستیم سوخت دوستدار محیطزیست برای حملونقل هواپیما و کشتیها ارائه کنیم. لازمه این امر تخصیص منابع مالی زیاد برای به روز کردن موتور کشتیها و هواپیماها و همچنین تهیه سوخت سبز خواهد بود. این سوختها گران هستند و صاحبان کشتیها برای سازگاری کشتی با این سوخت باید تغییراتی در موتور کشتی ایجاد کنند.
آونگ کنگ یانگ با بیان اینکه کشورهای عضو اوراسیا در تأمین غلات و کود فعال هستند افزود: ما به دنبال ایجاد و توسعه ارتباطات در این راستا هستیم تا بتوانیم سطح مبادلات تجاری بین ایران و اوراسیا از یک طرف و ASEAN و سنگاپور از سوی دیگر را افزایش دهیم.
او تأکید کرد: سنگاپور گذشته از مزیتهای حملونقل به هاب بازتوزیع مواد غذایی تبدیل شده و میتواند نقش مهمی در زنجیره توزیع ایفا کند.
سفیر سنگاپور در تهران افزود: من تصور میکنم تحریمها مشکل بتواند حوزه کشاورزی و غذا صنایع مرتبط با آن را هدف قرار بدهد. لذا باید تلاش کنیم تا صادرات مواد غذایی و کود از ایران به کشورهای دیگر توسعه یابد.
او گفت: بحث دارو حوزه دیگری است که میتوان با توجه به تجربه ایران در این زمینه به فعالیت مشترک در آن بپردازیم. ما میتوانیم نقش تسهیل گر انتقال اقلام دارویی از ایران و هند به کشورهای ASEAN را ایفا کرده و در زنجیره عرضه نقش فعال داشته باشیم.
او تأکید کرد: بنابراین با وجود تحریمها هنوز فرصتهایی وجود دارد. درست است که اوضاع سیاسی جهانی خوب نیست اما میتوان در حوزه غذا و دارو و حملونقل فعالیتهای مشترکی پیش ببریم.
آونگ کنگ یانگ با اشاره به ظهور شرکتهای جدید در حوزه مواد غذایی و دارو در سنگاپور گفت: ما باید ایران را به شرکتهای جدید در این حوزهها معرفی کنیم.
رئیس اتاق ایران نیز در ادامه با بیان اینکه درک چگونگی ایجاد یک زندگی مسالمت آمیز بین تکنولوژی و محیطزیست بسیار مهم است و همه باید به آن فکر کنند گفت: محیطزیست موضوع آینده بشریت است چرا که امروز تحت خطر جدی قرار گرفته است. ASEAN کار ارزندهای شروع کرده و امیدواریم به سطح عملیاتی سایر کشورها هم تسری پیدا کند.
او با اشاره به پیشنهاد معرفی ظرفیتهای ایران به شرکتهای تازه تأسیس سنگاپوری تأکید کرد: اتاق ایران آماده هرگونه همکاری در این راستاست.