رادیو مجازی اتاق ایران - 5 دی 1403

کمیسیون آب، محیط زیست و اقتصاد سبز اتاق ایران بررسی کرد

مصرف سالانه 2.1 میلیون تن مواد پلاستیکی در ایران

کمیسیون آب، محیط زیست و اقتصاد سبز اتاق ایران در تازه‌ترین گزارش تخصصی خود وضعیت مصرف پلاستیک در ایران و جهان را بررسی می‌کند.

09 آذر 1395 - 14:06
کد خبر : 5629
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

طی دهه‌های اخیر مصرف پلاستیک به دلیل ماندگاری بالای آن از سوی نهادهای فعال در حوزه حفظ محیط زیست موردتوجه قرار گرفته است. کمیسیون آب، محیط زیست و اقتصاد سبز اتاق ایران نیز نسبت به این مسئله حساس شده و مطالعه کارشناسی در مورد وضعیت مصرف پلاستیک هم در ایران و هم در سایر نقاط دنیا انجام داده است. بر اساس این گزارش میزان تولید پلاستیک در داخل برابر با 248 هزار تن در سال و میزان مصرف مواد پلاستیکی اعم از تولیدات داخلی و وارداتی بالغ بر 2.1 میلیون تن در سال برآورد شده است.

این میزان مصرف موجب بروز مشکلات اجتماعی، اقتصادی، بهداشتی و محیط زیستی ازجمله تغییر فرهنگ الگوی مصرف شهروندان، بروز بیماری‌های عفونی و انواع اختلالات گوارشی و ریوی علاوه بر سرطان و سایر بیماری‌های غیر واگیر، آلودگی‌های بصری و زیست محیطی و خسارتهای جبران‌ناپذیر بر آب، خاک، هوا و جانداران شده است. بدین ترتیب اتخاذ تدابیری برای مدیریت مصرف این مواد و مدیریت پسماندهای پلاستیکی امری ضروریست که گزارش مذکور در این مورد، چندین پیشنهاد مطرح می‌کند.

بر اساس مطالعات صورت گرفته پرهیز از پذیرفتن بسته‌بندی‌های غیرضروری، استفاده از لیوانها و فنجانهای بادوام و ثابت و عدم استفاده از ظروف یکبار مصرف، انتخاب محصولاتی با بسته‌بندی‌های قابل بازیافت، تفکیک زباله‌ها و در نهایت بازنگری در قوانین بالادستی حاکم بر اقتصاد سبز از جمله معافیت مالیاتی صنایع سبز، شفافیت مناسبات حاکم بر بازار بازیافت، استقرار نظام جامع مدیریت پسماندها با محوریت بخش خصوصی و عملیاتی شدن سازوکاری شفاف برای بازنگری و رسیدگی به جرائم و تخلفات زیست محیطی، می‌تواند در بهبود شرایط کشور و نظم‌دهی به استفاده از محصولات پلاستیکی مؤثر باشد.

در بخشهای دیگر گزارش کمیسیون آب، محیط زیست و اقتصاد سبز آثار اقتصادی، بهداشتی، اجتماعی و زیست محیطی استفاده از محصولات پلاستیکی به تفکیک بررسی شده است. به باور این گزارش لازم است در تمام کشورها قوانین منسجم و سختگیرانه‌ای در مورد استفاده از مواد پلاستیکی اعمال شود. البته در این مورد نقش آموزش عمومی نیز بسیار تأثیرگذار است و می‌تواند به بهبود شرایط کمک کند.

برای دسترسی به متن کامل گزارش اینجا را کلیک کنید.

در همین رابطه