هفته بسیج گرامی باد

رادیو مجازی اتاق ایران 30 آبان 1403

رئیس اتاق شهرکرد مطرح کرد

استمرار در تأمین برق بخش کشاورزی، نیازمند برنامه‌ریزی است

شهرام زارع، رئیس اتاق شهرکرد با بیان اینکه استمرار در تأمین برق بخش کشاورزی، نیازمند برنامه‌ریزی است، گفت: با برنامه‌ریزی مدون در بخش‌های مختلف و استفاده از سامانه‌های نوین و کارا، قطعاً می‌توان از قطعی برق جلوگیری کرد.

22 خرداد 1402
کد خبر : 56696
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی شهرکرد با بیان اینکه استان چهارمحال و بختیاری، بیشترین همکاری را در صرفه‌جویی مصرف برق داشته است، گفت: برای استمرار در تأمین برق بخش کشاورزی، نیازمند برنامه‌ریزی هستیم. اگر برنامه‌ریزی مدون در صنایع، کشاورزی و بخش خانگی داشته باشیم و بتوانیم از سامانه‌های نوین و کارا استفاده کنیم، قطعاً می‌توانیم از قطعی برق جلوگیری کنیم.

شهرام زارع در اولین جلسه کمیسیون کشاورزی، صنایع تبدیلی، آب، منابع طبیعی و محیط‌زیست اتاق شهرکرد، افزود: با پیگیری اتاق و هماهنگی با شرکت توزیع برق استان امیدواریم در تابستان امسال برق شیلات و آبزی پروران استان قطع نشود.

در ادامه این نشست، رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق شهرکرد، تأثیر خاموشی برق و آثار مخرب آن در حوزه کشاورزی و آبزیان را مطرح کرد و گفت: این اختلالات برق، تولید را در بخش کشاورزی با مشکل مواجه کرده و در کنار این مسئله، به تأسیسات کشاورزی نیز آسیب جدی وارد می‌کند، از طرفی تجهیزات برقی را تحت تأثیر قرار می‌دهد و عمر تأسیسات را بشدت کاهش می‌دهد.

همچنین رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان چهارمحال و بختیاری، گفت: قطعی برق به خطر افتادن امنیت غذایی را به دنبال دارد و همکاری در حل مشکلات برق کشور به‌صورت هوشمندانه همت همهٔ دستگاه‌های مربوطه را می‌طلبد.

برزگر افزود: جهت تصمیم‌گیری بهتر می‌بایست چالش‌های موجود در چاه‌های مزارع، الکتروموتورها و پمپ‌های مورد استفاده برای بخش‌های باغات و شیلات شناسایی شود تا اقدام مناسب صورت پذیرد.

وی تصریح کرد: 420 مزرعه فعال در زمینه شیلات وجود دارد که آب آنها به‌صورت پمپاژ و غیر پمپاژ تأمین می‌گردد و به علت هم مسیر بودن این شیلات‌ها امکان تفکیک جهت قطعی برق وجود ندارد

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان چهارمحال و بختیاری ادامه داد :وجود برق در شیلات‌های پمپاژی بسیار حیاتی است و قطعی برق حتی به مدت کوتاه موجب تلف شدن آبزیان می‌شود.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان چهارمحال و بختیاری نیز با اعلام آمادگی برای هرگونه همکاری با بخش خصوصی استان ، گفت: راهکار دولت به علت هزینه بالای تأسیس نیروگاه‌ها، مدیریت مصرف در بخش‌های خانگی، صنعت و کشاورزی است که به دو صورت مدیریت مصرف در بخش خانگی، از طریق ارائه مشوق‌های ریالی و مدیریت مصرف در بخش صنعت، به‌صورت تعطیلی یک روز در هفته و انتقال روز کاری به یک روز تعطیل و دریافت مشوق ریالی به ازای این کار است.

مجید فرهزاد گفت: قطعی برق  در بخش کشاورزی اگر 5 ساعت قطعی برق در محدوده زمانی تعیین شده داشته باشیم، مابقی ساعات شبانه‌روز برق رایگان در اختیار کشاورزان قرار می‌گیرد.

وی با اشاره  به اینکه شیلات داران باید زیرساخت‌های استفاده از دیزل ژنراتورها در مزارع پرورش ماهی خود را مهیا نمایند ادامه داد: در بخش شیلات، قرار بر این شد که طی پیگیری و نامه‌نگاری انجام شده، شیلات داران بتوانند سوخت جایگزین را دریافت کنند.

در پایان این نشست، با هماهنگی اتاق شهرکرد، شرکت توزیع نیروی برق و سازمان جهاد کشاورزی استان تصمیمات زیر اتخاذ شد:

- قطعی برق شیلات از خط یک فرمان خارج شود و فقط در شرایط بحرانی و نیاز شدید با هماهنگی قبلی قطع شود .

- در خصوص گلخانه‌ها موضوع توسط شرکت توزیع نیروی برق بررسی شود تا در صورت امکان حداقل فن‌های واحدها  روشن باشد یا شرایطی ایجاد شود که کمترین قطعی را داشته باشد.

-  در بخش مرغداری‌ها و گاوداری‌ها لیست شرکت‌هایی که تولید دارند از طرف سازمان جهاد کشاورزی استان جهت بررسی به شرکت توزیع نیروی برق ارائه شود تا قطعی این واحدها به حداقل برسد و مساعدت لازم صورت پذیرد.

-  در بخش باغبانی از دیزل ژنراتور برای باغات استفاده شود که سوخت آن با معرفی توسط شرکت توزیع نیروی برق، از طریق شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی منطقه چهارمحال و بختیاری پیگیری شود.

موضوعات :
در همین رابطه