رادیو مجازی اتاق ایران - ۳ بهمن 1403

عسگراولادی در نشست تجار ایرانی در چین مطرح کرد

ارتباط بانکی و صدور روادید، دو مشکل عمده تجار برای ارتباط با چین است

نشست ایرانیان مقیم چین با مسئولان اتاق ایران و اتاق مشترک ایران و چین در سفارت ایران در پکن برگزار شد.

16 آذر 1395 - 12:01
کد خبر : 5730
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

از روز شنبه هیات اقتصادی سیاسی ایرانی عازم سه کشور آسیایی هند، چین و ژاپن شده است. فعالان بخش خصوصی به سرپرستی غلامحسین شافعی محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه را در این سفر همراهی می کنند. نمایندگانی از 45 شرکت ایرانی در این هیات حضور دارند.

روز دوشنبه سفارت ایران در پکن میزبان تعدادی از اعضای هیات اقتصادی ایران و بازرگانان ایرانی مقیم چین بود که در نشستی با مسئولان اتاق ایران و اتاق مشترک ایران و چین به بررسی شرایط کنونی در روابط تجاری دو کشور پرداختند.

اسدالله عسگراولادی، رئیس اتاق مشترک ایران و چین، مجیدرضا حریری، نایب رئیس اتاق مشترک ایران و چین و مسعود خوانساری، نایب رئیس اتاق ایران از جمله حاضران در این نشست بودند.

مسعود خوانساری با اشاره به همکاری‌های بلندمدت ایران و چین گفت: کشورهایی مانند چین که زمان تحریم‌ها با ایران همکاری می‌کردند، بهترین کشورها برای همکاری در شرایط کنونی پس از تحریم ها هستند؛ ارتباط بین دو کشور ایران و چین قبل و بعد از توافق هسته‌ای وجود داشته است. همچنین چین اولین کشوری بوده که بحث‌ تامین مالی پروژه های بزرگ بین دو کشور را مطرح کرده و طرح‌های بزرگی بین دو طرف در حال اجراست.

خوانساری در ادامه سخنانش حمایت و پشتیبانی از شرکت‌های کوچک و حل‌وفصل مشکلات آنها را از جمله وظایف مهم اتاق ایران دانست.

اسدالله عسگراولادی، رئیس اتاق مشترک ایران و چین نیز از دیگر سخنرانان این نشست بود. او به جلسه‌ای که با محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه داشته اشاره کرد و گفت که در این جلسه ابعاد مختلف روابط تجاری با چین بررسی و مسائل و مشکلات بخش خصوصی مطرح‌شده است.

عسگراولادی عدم وجود روابط بانکی را مهم‌ترین مشکل برقراری ارتباط تجار ایرانی با چین دانست و گفت: باید هرچه سریع‌تر این مشکل حل شود تا بازرگانان و صاحبان صنایع دو کشور بتوانند به روابط تجاری خود ادامه دهند. مشکل دیگر صدور روادید است؛ چنانچه ایران به‌راحتی و در فرودگاه برای چینی‌ها ویزای سه‌ماهه صادر می‌کند، درحالی‌که حتی اخذ ویزای توریستی هم از چین سخت است و مدت‌ها زمان می‌‌برد.

در ادامه تجار و ایرانیان مقیم چین به طرح مشکلات خود برای برقراری ارتباط تجاری با چین پرداختند. به گفته آن ها در شرایط کنونی حتی باوجود تاسیس دفتر در چین، ایرانی‌ها نمی‌توانند حساب بانکی داشته باشند. تجار ایرانی خواستار حل این مشکل از طریق مذاکره دولت های ایران و چین شدند.

 

موضوعات :
در همین رابطه