رادیو مجازی اتاق ایران - ۳ بهمن 1403

ماحصل توافق نعمت‌زاده با همتای ارمنستانی

منطقه آزاد مغری در مرز ارمنستان ایجاد می‌شود

در تازه‌ترین دیدار وزیر صنعت با هیات خارجی، محمد نعمت‌زاده با وزیر زیر ساخت انرژی و منابع طبیعی ارمنستان دیدار کرد تا مقرر شود ایران در راه‌اندازی منطقه آزاد مغری با این کشور همکاری کند.

16 آذر 1395 - 11:00
کد خبر : 5736
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک
در تازه‌ترین دیدار وزیر صنعت با هیات خارجی، محمد نعمت‌زاده با وزیر زیر ساخت انرژی و منابع طبیعی ارمنستان دیدار کرد تا مقرر شود ایران در راه‌اندازی منطقه آزاد مغری با این کشور همکاری کند.

محمدرضا نعمت زاده، وزیر صنعت، معدن و تجارت

محمد نعمت‌زاده، وزیر کهنه کار دولت یازدهم در حالی از تمایل ایران برای ساخت و راه‌اندازی منطقه آزاد مغری در ارمنستان استقبال کرده که به نظر می‌رسد ایران تمایل دارد مراودات خود را در مرز ارمنستان و آذربایجان و البته روسیه بیش از پیش بسط دهد و به همین جهت ایجاد منطقه آزاد در این منطقه می‌تواند نخستین گام‌ها برای افزایش همکاری‌ها با این همسایه شمالی باشد. محمد نعمت‌زاده، وزیر صنعت، معدن و تجارت ایران در دیدار با آشوت مانوکیان، وزیر زیرساخت انرژی و منابع طبیعی ارمنستان از مشارکت و تمایل ایران برای ساخت و راه‌اندازی منطقه آزاد مغری در این کشور خبر داده و گفته است: با توجه به تجارب ایران در زمینه راه‌اندازی و ایجاد مناطق آزاد، آمادگی کامل داریم تا این تجربیات را برای ایجاد زیر ساخت‌ها و سایر زمینه‌ها در اختیار کشور دوست و همسایه ارمنستان قرار دهیم. وی با بیان اینکه ایجاد این منطقه آزاد به بهبود و ارتقای مناسبات تجاری دو کشور کمک خواهد کرد افزود: ایران و ارمنستان ظرفیت‌های بالقوه‌ای برای توسعه روابط اقتصادی و صنعتی دارند وباید سطح مبادلات دو کشور ارتقا یابد.

بخش‌های خصوصی دو کشور تمایل دارند روابط تجاری و اقتصادی خود را گسترش دهند و بر این اساس باید با رفع موانع بانکی و بیمه‌ای پیش روی بخش خصوصی از توانمندی و تمایل به این بخش برای گسترش سطح مناسبات تجاری بهره ببریم. محمد رضا نعمت‌زاده از علاقه‌مندی سیستم بانکی و صندوق ضمانت صادرات ایران برای رفع موانع تجاری دو کشور خبر داد و گفت: برگزاری نشست‌های مشترک در قالب کمیسیون و سفر مقامات می‌تواند عامل موثری برای شناسایی مشکلات و موانع و برنامه‌ریزی برای ایجاد زمینه مناسب همکاری‌های تجاری، صنعتی و معدنی باشد. وی همچنین به توانمندی شرکت‌های خدمات فنی و مهندسی ایرانی برای مشارکت در ساخت طرح‌های زیربنایی صنعتی و تجاری ارمنستان اشاره کرد و افزود: در زمینه اکتشاف و بهره‌برداری معدنی به ویژه مس، سنگ آهن و طلا و ساخت طرح‌های تولیدی فولاد نیز توانایی فنی ومهندسی خود را در اختیار ارمنستان قرار خواهیم داد.

وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه ایران تمایل دارد تا با اتحادیه اوراسیا توافقنامه تجارت ترجیحی امضا کند، گفت: با توجه به عضویت ارمنستان در این اتحادیه، انتظار داریم تا از حمایت این کشور برای انعقاد این توافقنامه بهره ببریم. نعمت‌زاده به جایگاه علمی کشورمان در عرصه بین‌المللی به ویژه در بخش‌های نانوتکنولوژی، بایو‌تکنولوژی، فناوری اطلاعات و مخابرات اشاره و تصریح کرد: با چند کشور خارجی برای انتقال تکنولوژی و دانش تفاهمنامه امضا شده است و امیدوارم این تفاهمنامه با ارمنستان نیز امضا شود. وزیر زیر‌ساخت انرژی و منابع طبیعی ارمنستان با بیان اینکه از حضور سرمایه‌گذاران ایرانی به ویژه در بخش معدن استقبال می‌کنیم، گفت: برای ساخت منطقه آزاد نیز از تجربیات ایران استفاده خواهیم کرد و گسترش این روابط می‌تواند زمینه عضویت ایران در اتحادیه اوراسیا را هموار‌تر کند. آشوت مانوکیان با اشاره به روابط مستحکم سیاسی دو کشور بر مبنای حسن همجواری افزود: باید روابط اقتصادی و تجاری دو کشور نیز به تبعیت روابط دوستانه و مناسب سیاسی ارتقا یابد.

وی خواستار کمک ایران برای توسعه صنایع معدنی در ارمنستان شد و تصریح کرد: پوشش‌های بیمه‌ای از سوی ایران در این صنایع می‌تواند به توسعه این صنعت در ارمنستان کمک کند.  وزیر زیر ساخت انرژی و منابع طبیعی ارمنستان از حمایت ویژه و کامل این کشور برای انعقاد توافقنامه تجارت ترجیحی و عضویت ایران در اتحادیه اوراسیا خبر داد و کمک ایران برای راه‌اندازی منطقه آزاد مغری را گام اول در این بخش عنوان کرد و گفت: گرچه این عضویت و انعقاد این توافقنامه می‌تواند منجر به گسترش مناسبات تجاری و اقتصادی شود اما روابط دو کشور بدون توجه به این موضوعات نیز بیش از پیش توسعه خواهد یافت.

وی رفع موانع گمرکی را یکی از مهم‌ترین راهکارها برای تقویت مبادلات تجاری دو طرف برشمرد و افزود: دولت ارمنستان برای رفع موانع و حل مشکلات پیش‌روی بخش خصوصی و سرمایه‌گذاران اهتمام ویژه دارد و نه تنها از مواضع ایران حمایت می‌کنیم بلکه خود را شریک منافع ایران می‌دانیم. آشوت مانوکیان همچنین از امضای تفاهمنامه در بخش نانو تکنولوژی در سفر اخیر خود به ایران خبر داد و گفت: نمایشگاه فناوری اطلاعات در ژوئن ٢٠١٧ در ارمنستان با حضور شرکت‌های معتبر بین‌المللی برگزار می‌شود و از شرکت‌های ایرانی نیز برای حضور فعال در این نمایشگاه استقبال می‌کنیم.

در همین رابطه