رادیو مجازی اتاق ایران - 12 آبان 1403

رئیس اتاق کرمانشاه در همایش فرصت‌های سرمایه‌گذاری استان

تاکنون هیچ سرمایه‌گذار خارجی در کرمانشاه «ورشکست» نشده است

همایش توانمندی‌های تولیدی و فرصت‌های سرمایه‌گذاری استان کرمانشاه با حضور معاون امور اقتصادی وزیر اقتصاد و دارایی در اتاق برگزار شد.

23 آذر 1395
کد خبر : 5913
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

همایش توانمندیهای تولیدی و فرصت‌های سرمایه‌گذاری استان کرمانشاه با حضور معاون امور اقتصادی وزیر اقتصاد و دارایی در اتاق برگزار شد.

رئیس اتاق کرمانشاه در این همایش گفت: هیچ سرمایه‌گذار خارجی تاکنون در کرمانشاه ورشکست و از صحنه تولید خارج نشده است.

کیوان کاشفی از پتانسیل‌ها، ظرفیت‌ها و مشوق‌های سرمایه‌گذاری در استان کرمانشاه یاد کرد و افزود: قصد داریم در این همایش سرمایه‌گذاران را با همه این توانمندی و مزیت‌ها آشنا کنیم.

کاشفی با بیان اینکه در کرمانشاه حمایت همه جانبه از سرمایه‌گذاران صورت می‌گیرد و مشوق‌ها برای فعالیت آنها فراهم است، عنوان کرد: تاکنون هیچ سرمایه‌گذار خارجی در کرمانشاه ورشکست و از صحنه تولید خارج نشده است.

وی با اشاره به بخشی از پتانسیل‌های سرمایه‌گذاری کرمانشاه، از این استان به عنون قطب کشاورزی ایران یاد کرد و ادامه داد: افق روشنی پیش روی سرمایه‌گذاران بخش کشاورزی در کرمانشاه است، زیرا محصولات کشاورزی ما با کیفیت بالا و قیمت مناسب ارائه می‌شود.

رئیس اتاق کرمانشاه گردشگری را نیز از دیگر مزیت‌های کرمانشاه برشمرد و عنوان کرد: در کرمانشاه چهار هزار اثر تاریخی داریم که هریک از آنها فرصتی برای ثروت آفرینی است.

کاشفی تاکید کرد: کرمانشاه با وجود پتانسیل‌های درمانی فراوان، در حوزه توریسم سلامت نیز مزیت بسیاری دارد.

رییس اتاق بازرگانی کرمانشاه از مزیت مرزی بودن این استان هم یاد کرد و گفت: کرمانشاه کانون صادرات به عراق است و سهم 45 درصدی از صادرات ایران به این کشور را دارد.

به گفته او، تمام  زیرساخت‌ها در مرزهای استان کرمانشاه برای توسعه صادرات فراهم است.

کاشفی در ادامه با اشاره به سابقه 95 ساله اتاق بازرگانی کرمانشاه با هزار عضو ثابت و دو هزار عضو متغیر، عنوان کرد: این سابقه بیانگر دیرینگی تجارت در کرمانشاه است.

وی در ادامه اظهار کرد: استان کرمانشاه دو میلیون نفر جمعیت دارد که عمده آنها افراد تحصیل کرده هستند. از سوی دیگر کرمانشاه  یک بازار دو میلیون نفری برای تولید و عرضه محصولات و خدمات است.

دبیر اجرایی این همایش ادامه داد: فرهنگ حمایت و تکریم کارآفرینان و صاحبان سرمایه بین مردم کرمانشاه وجود دارد.

کاشفی در ادامه به برپایی این همایش برای اولین بار در استان کرمانشاه هم اشاره کرد و افزود: هیات 100 نفری از تجار و فعالان اقتصادی برای این همایش دعوت شده‌اند و اولین گروهی هستند که مزیت‌ها و پتانسیل‌های سرمایه‌گذاری کرمانشاه اینقدر جدی به آنها معرفی می‌شود.

از تلاطم اقتصادی، سالم خارج شدیم

حسین میرشجاعیان، معاون امور اقتصادی وزیر اقتصاد و دارایی در این همایش گفت: بر اساس آمار جوازهای تاسیس صنعتی صادره، در شش ماهه امسال 76 هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری در کشور صورت گرفته است.

وی اظهار کرد: ایران طی چند سال اخیر تلاطم اقتصادی زیادی را پشت سر گذاشته که بخشی از آن ناشی از تحریم‌ها بود.

وی ادامه داد: با مدیریت دولت یازدهم توانستیم از این تلاطم اقتصادی سالم خارج شویم و رشد اقتصادی خوبی را در کشور شاهد باشیم.

معاون امور اقتصادی وزیر اقتصاد و دارایی از اقدامات اقتصادی که در دولت یازدهم انجام شده یاد کرد و افزود: در شرایطی که در سه سال پایانی دولت قبل نرخ تورم بالایی داشتیم، دولت یازدهم توانست در آبان امسال نرخ تورم را به 8.6 درصد برساند.

وی افزود: همچنین بواسطه سرمایه‌گذاری و مدیریت خوبی که انجام شد، نرخ رشد اقتصادی کشور نیز در بهار امسال به 5.4 درصد رسید.

میرشجاعیان تاکید کرد: در کنار همه این موارد پس از 37 سال تراز تجاری کشور مثبت شد و حجم صادرات غیرنفتی کشور از حجم واردات بیشتر شد.

وی همچنین به افزایش استقبال به سرمایه‌گذاری توسط بخش خصوصی اشاره کرد و گفت: بر اساس آمار وزارت صنعت، معدن و تجارت، در شش ماهه امسال میزان سرمایه‌گذاری صورت گرفته بر اساس تعداد جواز تاسیس صنعتی صادره در کشور 76 هزار میلیارد تومان بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل 56 درصد رشد داشته است.

معاون امور اقتصادی وزیر اقتصاد و دارایی عنوان کرد: میزان سرمایه‌گذاری به نتیجه رسیده بر اساس پروانه‌های بهره‌برداری صادره در همین مدت نیز 12.6 هزار میلیارد تومان بوده که این عدد نیز نسبت به مدت مشابه سال گذشته 105 درصد بیشتر شده است.

میرشجاعیان اقتصاد ایران را اقتصادی روبه رشد و با ثبات خواند و تصریح کرد: بر اساس پیش‌بینی سازمان‌های بین‌المللی ایران در سال‌های آینده رشد اقتصادی پنج درصد و حتی بیشتر و تورم کنترل شده‌ای در حد 10 درصد خواهد داشت که همه این موارد نشان می‌دهد فرصت سرمایه‌گذاری خوبی در کشور فراهم است.

وی از تنوع صنعتی بالا در ایران هم یاد کرد و افزود: بر خلاف تصور عده‌ای که فقط بخش نفت و گاز را در کشور برای سرمایه‌گذاری جذاب می‌دانند، ایران در حوزه صنعت و خدمات هم پتانسیل و ارزش افزوده زیادی دارد.

میرشجاعیان در ادامه از مزیت‌های سرمایه‌گذاری کشور سخن گفت و از جمعیت روبه رشد مصرف‌کننده و بازار خوب مصرف در ایران به عنوان یک مزیت یاد کرد که برای هر سرمایه‌گذاری جذاب است.

وی خاطرنشان کرد: 56 درصد از خانوارهای ایرانی بر اساس برآورد قدرت خرید، دارای درآمد سالانه 20 هزار دلار هستند که این رقم دو برابر کشورهایی مانند چین و هند است و از بین کشورهای بریکس فقط روسیه با ایران برابری می‌کند.

معاون امور اقتصادی وزیر اقتصاد و دارایی یادآوری کرد: به علاوه ایران نرخ جمعیت شهرنشینی بالایی دارد و پیش‌بینی شده در 25 سال آینده، 50 درصد رشد اقتصادهای در حال ظهور، مربوط به شهرها باشد.

معاون امور اقتصادی وزیر اقتصاد و دارایی از طبقه جوان و تحصیل کرده ایران نیز به عنوان دیگر پتانسیل کشور یاد کرد و ادامه داد: ایران دارای بالاترین نرخ مشارکت در مراکز دانشگاهی، حتی بالاتر از کشورهایی مانند انگلیس، فرانسه و آلمان است و حدود یک سوم از فارغ التحصیلان دانشگاهی ایران در رشته‌های مهندسی هستند که از این نظر جزو پنج کشور اول دنیا هستیم.

میرشجاعیان همچنین از فرهنگ بالای سرمایه‌گذاری و کارآفرینی در ایران یاد کرد که حتی بر اساس آمار دیده‌بان جهانی کارآفرینی، کارآفرینان ایران از همتایان خود در  کشورهایی مانند فرانسه جایگاه بالاتری دارند و همتراز با همتایان خود در ایالات متحده هستند.

وی گفت: وجود برندهای معتبر داخلی در ایران گواهی بر این مدعا است.

معاون امور اقتصادی وزیر اقتصاد و دارایی همچنین از بهبود فضای کسب و کار در کشور هم خبر داد که در سال 2014 بین 189 کشور دنیا رتبه 152 را داشتیم و سال بعد از آن رتبه 130 و در سال بعد رتبه 120 را کسب کردیم.

به گفته این مسئول، بهبود فضای کسب و کار ناشی از ارتقاء خدمات الکترونیکی دولت و کاهش روند صدور مجوزها است.

وی با بیان اینکه در ایران مشوق‌های سرمایه‌گذاری خوبی خصوصا برای سرمایه‌گذاران خارجی فراهم شده، تصریح کرد: وزارت امور اقتصاد و دارایی نیز به وظایف خود برای حمایت از سرمایه‌گذاران عمل می‌کند.

میرشجاعیان در پایان ابراز امیدواری کرد: با همه این موارد شاهد افزایش سرمایه‌گذاری در بخش‌های مختلف کشور باشیم.

 در کرمانشاه فرش قرمز برای سرمایه‌گذاران پهن است

استاندار کرمانشاه گفت: در کرمانشاه فرش قرمز برای ورود سرمایه‌گذاران پهن شده است.

اسدا... رازانی از فهرست بلندبالای پتانسیل‌ها و توانمندیهای استان کرمانشاه یاد کرد و افزود: کرمانشاه همه خوبی‌ها و ظرفیت‌ها را یکجا دارد.

وی خاک مناسب برای کشاورزی را از جمله این مزیت‌ها دانست و اظهار کرد: اگرچه سهم کرمانشاه از وسعت کشور 1.5 درصد است، اما از اراضی زراعی ایران سهم شش درصدی داریم و هشت درصد آب‌های سطحی کشور نیز در استان کرمانشاه است.

استاندار کرمانشاه محصولات متنوع کشاورزی، دامداری و طیور، شیلات و ... را از مهمترین توانمندیهای تولیدی کرمانشاه دانست و اظهار کرد: کرمانشاه می‌تواند قطب کشاورزی کشور باشد و نه تنها نیاز غذایی کشور، بلکه کشورهای همسایه را نیز تامین کند.

رازانی با اشاره به موقعیت جغرافیایی منحصر به فرد استان کرمانشاه، یادآوری کرد: کرمانشاه به جمعیت 10 میلیون نفری بازار مصرف داخل کشور با فاصله کمتر از دو ساعت دسترسی دارد و مرکز منطقه غرب است.

وی بیان کرد: هم مرزی با عراق با حدود 370 کیلومتر مرز مشترک از دیگر مزیت‌های کرمانشاه است و از طریق دو مرز رسمی خسروی و پرویز خان و چندین بازارچه مرزی، حدود 50 درصد صادرات کل کشور به عراق را بر عهده داریم، یعنی کرمانشاه به تنهایی به اندازه استان‌های کردستان، خوزستان، ایلام و آذربایجان غربی به عراق صادرات دارد.

به گفته مدیر ارشد استان کرمانشاه، وجود منطقه ویژه اقتصادی قصرشیرین در نقطه صفر مرزی از دیگر مزایای کرمانشاه است که پرونده تبدیل  آن به منطقه آزاد تجاری روی میز دولت است و در همین هفته به تصویب هیات دولت خواهد رسید.

رازانی با بیان اینکه کرمانشاه از نظر زیرساخت‌هایی مانند آب، برق و ... مشکلی ندارد، تصریح کرد: اکنون ظرفیت 1500 مگاوات تولید برق را در استان داریم و دو هزار مگاوات ظرفیت دیگر نیز در دست احداث است.

وی کرمانشاه را بعد از خوزستان و بوشهر، قطب پتروشیمی کشور خواند و عنوان کرد: اکنون سه کارخانه فعال پتروشیمی در کرمانشاه داریم و دو کارخانه بزرگ دیگر نیز در دست اجرا است.

امکانات و مزیت‌های نفتی، گردشگری و توریسم، آثار تاریخی، توریسم درمانی، امکان تبادل دانشجو در مراکز آموزش عالی و ... دیگر مزیت‌های کرمانشاه بود که استاندار از آنها نام برد.

رازانی خاطرنشان کرد: از سوی دیگر از زمان سفر مقام معظم رهبری به استان کرمانشاه عزم نظام برای توسعه کرمانشاه بیشتر شده و پروژه‌ها و امتیازات بزرگی برای استان ما در نظر گرفته شده و در نهایت در سفر اخیر هیات دولت به استان نیز این عزم تکمیل شد تا عقب ماندگی‌های گذشته کرمانشاه جبران شود.

وی با بیان اینکه در استان نیز عزم جدی بین همه مسئولین و نمایندگان برای توسعه استان وجود دارد، خاطرنشان کرد: یکی از بخش‌های این همدلی در خصوص حمایت از سرمایه‌گذاران است.

استاندار کرمانشاه با اشاره به اینکه فرش قرمز برای سرمایه‌گذاران در کرمانشاه پهن شده، گفت: به سرمایه‌گذاران اطمینان می‌دهیم که اگر به کرمانشاه بیایند حمایت خواهند شد و فضای کسب و کار برای آنها فراهم است.

 باید پتانسیل‌های کرمانشاه به سرمایه‌گذاران معرفی شود تا به این استان بیایند

سیروان محمد محمود، رئیس اتاق بازرگانی سلیمانیه عراق نیز در این همایش گفت: کرمانشاه پتانسیل‌های زیادی دارد که باید درست به سرمایه‌گذاران معرفی شود تا به کرمانشاه بیایند.

رئیس اتاق بازرگانی سلیمانیه عراق از مزیت‌های قابل توجه استان کرمانشاه برای سرمایه‌گذاری یاد کرد و افزود: این مزیت‌ها باید به درستی به تولیدکننده و سرمایه‌گذار معرفی شود.

وی ظرفیت تاریخی و جاذبه‌های گردشگری، مواد اولیه مناسب، نیروی کار متخصص، آب و هوای مناسب برای کشاورزی و ... را از پتانسیل‌های سرمایه‌گذاری در کرمانشاه اعلام کرد.

محمد محمود ادامه داد: به علاوه ما در اقلیم کردستان عراق دو مرز مهم "باشماق" و "پرویزخان" را با ایران داریم که مرز پرویزخان در کرمانشاه واقع شده و ظرفیتی برای افزایش مراودات بازرگانی است.

رئیس اتاق بازرگانی سلیمانیه عراق با اشاره به اینکه باید زیرساخت‌های لازم هم برای سرمایه‌گذاری در کرمانشاه فراهم شود، اظهار کرد: سیستم بانکی نو و جهانی از آن جمله است تا سرمایه‌گذاران مشکلی برای جابجایی پول خود نداشته باشند.

محمد محمود همچنین بر لزوم تامین امنیت سرمایه‌گذاری در کرمانشاه هم تاکید کرد تا سرمایه‌گذاران نگرانی از ضرر و زیان نداشته باشند.

وی همچنین به شرایط اقتصادی اقلیم کردستان عراق و شرایط استراتژیک سلیمانیه در این بین اشاره کرد و ادامه داد: در اقلیم کردستان عراق حدود شش هزار کارگاه صنعتی کوچک و بزرگ داریم که سهم سلیمانیه از این تعداد قابل توجه است.

محمد محمود خاطرنشان کرد: همچنین هم اکنون 800 پروژه با سرمایه‌گذاری حدود 50 میلیارد دلار و در بخش‌های مختلف کشاورزی، گردشگری و ... در این منطقه اجازه فعالیت گرفته است.

رئیس اتاق بازرگانی سلیمانیه با بیان اینکه اکنون 21 هزار شرکت داخلی و یا نمایندگی شرکت خارجی در اقلیم کردستان فعال هستند، تاکید کرد: سهم سلیمانیه از این تعداد 6260 شرکت است که 930 مورد آنها خارجی هستند و تولیدات آنها به سایر نقاط عراق ارسال می‌شود.

رئیس اتاق بازرگانی سلیمانیه وجود پنج کارخانه سیمان با ظرفیت تولید هفت میلیون تن در سال که قرار است تا هشت میلیون تن افزایش یابد و همچنین تولید سالانه 400 هزارتن گندم را از دیگر مزیت‌های سلیمانیه برشمرد.

به گفته این مسئول عراقی، در شرایطی که در برخی از نقاط عراق ناامنی وجود دارد، اقلیم کردستان کاملا امن و آماده سرمایه‌گذاری است و قوانین و مقررات سرمایه‌کذاری نیز در این منطقه بسیار آسان است.

در همین رابطه