رادیو مجازی اتاق ایران - 8 اردیبهشت 1403

در نشست بررسی مشکلات زنجیره تأمین خرمای صادراتی عنوان شد

ضرورت کاهش قیمت تمام‌شده خرما برای رقابت در بازارهای جهانی

رشید فرخی رئیس انجمن ملی خرما از برنامه‌ریزی فعالان کشاورزی در آمریکا برای در اختیار گرفتن بازار خرمای جهان طی سال‌های آینده خبر داد.

24 آذر 1395
کد خبر : 5929
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

رئیس انجمن ملی خرمای کشور گفت: مشاهدات عینی از نخلستان‌های جنوب آمریکا نشان از برنامه‌ریزی فعالان این کشور برای در اختیار گرفتن بازار خرمای جهان در سال‌های آینده دارد تا پس از پسته، بازار این محصول را نیز در دست بگیرند.

محسن رشید فرخی در نشست بررسی مسائل و مشکلات زنجیره تأمین خرمای صادراتی با حضور رئیس کمیسیون بازرگانی اتاق کرمان گفت: در آمریکا نخلستان‌های جدید با شیوه‌های مدرن آبیاری، احداث‌شده که این نخل‌ها ظرف 6 تا 7 سال آینده به درآمدزایی می‌رسند درحالی‌که این مدت در کشور ما حدود 11 سال است. وی با اشاره به اینکه قیمت تمام‌شده خرما در صادرات این محصول بسیار تأثیرگذار است، ادامه داد: در آمریکا به قیمت تمام‌شده محصول خرما و سرمایه‌گذاری در این بخش توجه ویژه دارند و همین موضوع می‌تواند برای ما در سال‌های آینده مشکلاتی ایجاد کند که باید از هم‌اکنون به فکر چاره بود.

رشید فرخی، با تأکید بر اینکه باید برای محصول خرما اهداف بلندمدت 10 تا 15 سال داشته باشیم، تصریح کرد: جهاد کشاورزی باید در تولید محصولات کشاورزی قیمت تمام‌شده را با توجه به کمبود آب در نظر بگیرد و الگوهای کشت مناسبی را به کشاورزان ارائه دهد. وی با تأکید بر کاهش قیمت تمام‌شده محصولات و توجه به کیفیت آن‌ها و امنیت آبی و غذایی، افزود: در همه مباحث باید به‌دوراز احساسات و بسیار اصولی و زیربنایی کار کرد و بدون افزایش سطح تولید محصولات کشاورزی، راندمان را بالا برد.

نایب رئیس کمیسیون آب، محیط‌زیست و اقتصاد سبز اتاق ایران ضمن انتقاد از نرخ بالای بهره بانکی در تسهیلات کشاورزی، ادامه داد: بانک، تسهیلات با نرخ بهره 16 درصد و با بازپرداخت شش‌ماهه برای کشاورز در نظر می‌گیرد که در عمل اگر کشاورز این تسهیلات را دریافت نکند، مقرون‌به‌صرفه تر است. رشید فرخی بیان کرد: دولت باید از یکسری محصولات کشاورزی استراتژیک حمایت کند و بداند که تسهیلات بانکی با نرخ بهره بالای 10 درصد و بازپرداخت کوتاه‌مدت برای کشاورزان هیچ سودی ندارد.

وی در بخش دیگری از سخنانش با تأکید بر اینکه اقتصاد باید به بخش‌خصوصی و مردم واگذار شود، گفت: جایگاه دولت و بخش‌خصوصی تغییر کرده و دولت به‌جای سیاست‌گذاری وارد اجراشده و همین مسئله بخش خصوصی را سردرگم کرده است. عضو هیات رئیسه اتاق کرمان افزود: در دو سه سال گذشته به دلیل عدم دخالت دولت در خرما، این محصول در سردخانه‌ها نماند که اتفاق خوبی برای کشاورزان بود.

رشید فرخی بابیان اینکه دولت نباید در بحث‌های قیمت‌گذاری و خرید تضمینی وارد شود زیرا بازار بر اساس عرضه و تقاضا تنظیم خواهد شد، اظهار کرد: دولت در زمینه خریدهای تضمینی کار را به کنسرسیوم‌های بخش خصوصی واگذار کند.

در ادامه این نشست رئیس اداره بازرگانی خارجی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان، با اشاره به اینکه سازمان توسعه تجارت ایران 10 میلیارد دلار صادرات غیرنفتی را برای سال جاری در نظر گرفته است، بیان کرد: سهم استان کرمان از این میزان 2.7 درصد است که ازجمله استان‌های مهم کشور در صادرات محسوب می‌شود. محمدرضا قوام‌آبادی افزود: در سال گذشته یک میلیارد و 640 میلیون دلار صادرات از گمرکات استان انجام‌شده که این آمار تا پایان آبان ماه سال جاری 735 میلیون دلار است.

وی تعداد کل صادرکنندگان کشور را 17 هزار نفر عنوان و تصریح کرد: 90 درصد صادرات کشور توسط کمتر از هزار نفر از این افراد صورت می‌گیرد که بهتر است شرکت‌های صادراتی تشکیل شوند تا ورود به حوزه صادرات به‌صورت فردی نباشد و تشکل‌ها و هلدینگ های قوی در این حوزه حضورداشته باشند. قوام آبادی خاطرنشان کرد: به نظر می‌رسد دولت در سال جاری برای اعطای مشوق‌ها و جوایز صادراتی تصمیم جدی دارد اما تاکنون در این زمینه اعتبار خاصی به استان‌ها داده نشده است.

وی دیگر برنامه سال جاری سازمان توسعه تجارت را مدیریت واردات عنوان کرد و گفت: کرمان یک استان مهم وارداتی است که عمده این واردات مربوط به قطعات خودروسازی 6 کارخانه خودروسازی استان است که این واردات نیز باید با هدف مثبت شدن تراز تجاری کشور مدیریت شود.

در این نشست مدیران سازمان جهاد کشاورزی و صنعت، معدن و تجارت و فعالان صادرات خرمای استان به بیان نظرات و پینشهادهای خود در رابطه با صادرات این محصول پرداختند.

موضوعات :
در همین رابطه