رادیو مجازی اتاق ایران ۲ دی 1403

رئیس اتاق اراک در نشست با هیات اقتصادی اوگاندا

بازار اوگاندا برای صنایع استان مرکزی جذاب است

ناصر بیکی، رئیس اتاق اراک در نشست با هیات تجاری و اقتصادی اوگاندا، این کشور را یک بازار 300 میلیونی عنوان کرد که با توجه به مزیت‌ها و ظرفیت‌های صنعتی و تولیدی اراک، بازار جذابی محسوب می‌شود.

06 تیر 1402 - 10:49
کد خبر : 66877
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

نشست کارگروه صادرات غیرنفتی استان مرکزی با حضور سفیر اوگاندا در تهران و هیات اقتصادی و تجاری این کشور، برگزار شد. رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اراک در این نشست، گفت: پس از سفر سال گذشته سفیر اوگاندا به استان مرکزی و بازدید از توانمندی‌ها و ظرفیت‌های استان، هیات تجاری اوگاندایی تمایل پیدا کردند از نزدیک با داشته‌های پایتخت صنعت ایران آشنا شوند و سفر فعلی حاصل میهمان‌نوازی سال گذشته صنعتگران استان است.

ناصر بیکی با اشاره به بازدیدهای صنعتی هیات اوگاندایی، افزود: آنچه اتاق اراک و مجموعه اقتصادی استان در ارتباط با اوگاندا مدنظر دارد، یک بازار ۳۰۰ میلیونی است که امید می‌رود به‌عنوان دستاورد این سفر و رایزنی‌های انجام شده ثبت شود.

بیکی توضیح داد: اوگاندا ۴۴ میلیون نفر جمعیت را در خود جای داده اما در مرکزیت ۷ کشور شرق آفریقا قرار دارد و همین امر چشم ما را به انتظار یک بازار ۳۰۰ میلیونی گذاشته که به دست آوردن آن دور از انتظار نیست.

او تصریح کرد: در سال ۱۴۰۰ صادرات کشور ما بیش از سال ۱۴۰۱ بود به این شکل که یک میلیون و ۶۶۸ هزار دلار در سال ۱۴۰۰ و یک میلیون و ۲۲۸ هزار دلار در سال گذشته کالا به این کشور ارسال شد.

رئیس اتاق اراک تصریح کرد: با توجه به جمعیت و پتانسیل اوگاندا در جذب کالاهای ایرانی، رقم فعلی به‌هیچ‌وجه رضایت ما را جلب نکرده و می‌طلبد در سهم یابی از بازارهای این کشور جدی‌تر عمل کنیم.

او اوگاندا را کشوری غنی به لحاظ محصولات کشاورزی و معدنی دانست و افزود: قهوه، طلا، چای، شکر و ذرت، فلزات گران‌بها، نمک از صادرات این کشور است و بخشی از چای مصرفی ایرانیان که به لحاظ کیفیت نیز در درجه بالایی قرار دارد از این کشور تأمین می‌شود و البته در کشور کنیا بسته‌بندی شده و سپس ارسال می‌شود.

بیکی تأکید کرد: برنامه‌ریزی‌های عملیاتی باید انجام شود تا این محصولات بدون واسطه و مستقیم از کشور اوگاندا به ایران وارد شود.

او ادامه داد: محصولاتی همچون دارو، پلاستیک، سوخت و ... نیز با گسترش ارتباطات دو طرف می‌تواند از ایران به این کشور صادر شود.

نایب‌رئیس اتاق اراک هم حضور سفیر اوگاندا و هیات همراه را زمینه‌ساز توسعه روابط دو کشور به‌ویژه استان مرکزی با این کشور عنوان کرد.

محمدرضا جعفری گفت: به نظر می‌رسد دیپلماسی خارجی کشور، وارد مسیر جدیدی شده و در فضای بهتری قرار گرفته است.

او تصریح کرد: در هفته گذشته نیز رئیس‌جمهور ازبکستان با دو وزیر خود در اتاق ایران با رئیس اتاق دیدار کردند و گفتگوهای تجاری ارزنده‌ای میان دو طرف انجام شد.

او افزود: از سوی استان هم هیاتی قبلاً به ازبکستان اعزام شده و روابط نزدیک‌تر گردیده است.

جعفری اظهار کرد: شکل‌گیری مجدد مراودات پس از یک دوره توقف و رکود روابط در اثر اتفاقات مختلف نظیر کرونا نقطه عطفی در توسعه مناسبات اقتصادی به شمار می‌رود و باید برنامه‌ریزی‌هایی جهت هرچه روزافزون‌تر شدن این آمدوشدها صورت گیرد.

او گفت: آمارها حکایت از این دارد که ۷۰ درصد صادرات استان به ۱۰ صنعت بزرگ اختصاص دارد و صنایع کوچک و متوسط هنوز به جایگاه صادراتی مطلوب نائل نیامده‌اند که این مراودات اقتصادی می‌تواند بسترساز این موضوع باشد.

در ادامه؛ مریم توسطی عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی نیز شرایط گردشگری این کشور را جویا شد

در ادامه این نشست مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی گفت: سفر سفرای خارجی و ازجمله سفیر اوگاندا در سال گذشته به استان مرکزی به رخدادهای خوب اقتصادی همچون معرفی ظرفیت‌های استان منجر شد.

علی جودکی افزود: هیات تجاری اقتصادی اوگاندایی در سفر دو روزه خود از واحدهای صنعتی استان (۳ واحد در زرندیه، ۲ واحد در ساوه، ۳ واحد در اراک) بازدید کردند و با بخش بسیار کوچکی از عظمت صنعت استان آشنا شدند.

او تصریح کرد: ازآنجاکه هیات میهمان، بیشترین فعالیت را در حوزه کشاورزی دارند، تدابیری اتخاذ شد تا بازدیدها از صنایع فعال در زمینه سم، آفت‌کش‌ها، ادوات کشاورزی و تجهیزات این بخش باشد تا جوابگوی نیازها و تقاضاهای تیم اوگاندایی باشد.

سفیر اوگاندا در تهران نیز گفت: این کشور از ظرفیت‌ها و جذابیت‌های زیادی برای جذب گردشگران ایرانی برخوردار است.

محمد تزیکو باکیسا مبیرا، افزود: اوگاندا کوهستان‌های مناسب برای کوه‌پیمایی در خود دارد و از حیات‌وحش بکری بهره‌مند است که بی‌تردید گردشگران را به خود جذب خواهد کرد.

او ادامه داد: دولت اوگاندا بر افزایش زمینه‌های گردشگری و جلب رضایت گردشگران تأکید دارد.

سفیر اوگاندا تسهیل شرایط اخذ ویزا و ایجاد امنیت کافی برای گردشگران را از اقدامات این کشور برای جذب توریست دانست.

باکیسا مبیرا، در ارتباط با محصولات این کشور ابراز داشت: قهوه خاص ارگانیک این کشور زبانزد است و استان مرکزی می‌تواند از این محصولِ ویژه استفاده کند.

او این سفر را زمینه‌ساز افزایش مناسبات تجاری اقتصادی میان قاره سیاه و استان مرکزی خواند.

در بخش پایانی نشست هم معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری مرکزی گفت: ۵۴ کشور مستقل قاره آفریقا در تصمیمات بین‌الملل نقش اثرگذاری دارند که نشان از اهمیت این کشورها در افزایش مناسبات سیاسی و اقتصادی دارد.

حسن میرزاخانی تصریح کرد: دولت جمهوری اسلامی ایران دوست و حامی کشورهای آفریقایی است و می‌کوشد در حوزه‌های گوناگون مناسبات خود را با این کشورها گسترش دهد.

او اوگاندا را کشوری سرشار از پتانسیل دانست که توسعه روابط اقتصادی با آن، به بهره‌مندی از این ظرفیت‌ها می‌انجامد.

میرزاخانی از علاقه‌مندی جمهوری اسلامی ایران به افزایش روابط دوطرفه سخن گفت و افزود: استان مرکزی نیز از توسعه روابط خود را این کشور استقبال می‌کند و در این راستا صدور خدمات مهندسی و دانش‌بنیان و همچنین انتقال تجربیات علمی و فنی از شرکت‌های استان به این کشور قابل انجام است.

او اوگاندا را کشوری دانست که به‌خوبی می‌تواند دروازه ورود ایران به شرق آفریقا باشد.

معاون امور اقتصادی استانداری تصریح کرد: تجارت با اوگاندا باید از قالب غیرمستقیم و واسطه‌ای خارج شده و به شکل مستقیم باشد تا منافع هر دو کشور تأمین شود.

او معادن این کشور را نیازمند استخراج علمی و بر اساس تکنولوژی روز عنوان کرد که استان مرکزی در این زمینه می‌تواند به‌خوبی وارد عمل شده و به نیاز آن پاسخ دهد.

میرزاخانی تولید ۷ هزار و ۹۰۰ قلم کالا در استان مرکزی را فرصتی دانست که می‌توان از آن به‌عنوان رفع نیازمندی‌های کشور اوگاندا بهره جست.

او ابراز امیدواری کرد: با تدوین و امضای تفاهم‌نامه با سفیر اوگاندا در تهران، شرایط برای گسترش روابط استان مرکزی و این کشور آفریقایی فراهم شود.

هیات تجاری و اقتصادی اوگاندا در جریان سفر به استان مرکزی از واحدهای تولیدی صنعتی شهرستان‌های ساوه، زرندیه و اراک بازدید کرد.

موضوعات :
در همین رابطه