السَّلامُ عَلیَکِ یا فاطِمَةَ الزَّهرا (سلام الله علیها)

رادیو مجازی اتاق ایران - 23 آبان 1403

با حضور رئیس سازمان توسعه تجارت ایران

آیین تجلیل از صادرکنندگان نمونه استان اصفهان برگزار شد

آیین تجلیل از صادرکنندگان نمونه استان اصفهان، با حضور مهدی ضیغمی، رئیس سازمان توسعه تجارت ایران برگزار شد. ضیغمی در این مراسم از تدوین آیین‌نامه امتیاز صادراتی برای حمایت از صادرکنندگان خبر داد.

07 تیر 1402
کد خبر : 66892
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

رئیس سازمان توسعه تجارت ایران، از تدوین آیین‌نامه امتیاز صادراتی برای حمایت از صادرکنندگان خبر داد و گفت: سال‌هاست کشور به صادرات غیرنفتی ورود کرده، اما در زمینه حمایت از صادرکنندگان غیرنفتی باید گام‌های محکم‌تری برداشته شود.

مهدی ضیغمی در آیین تجلیل از صادرکنندگان نمونه استان اصفهان که با شعار «تولید پایدار در تراز جهانی» برگزار شد، افزود: استان اصفهان از توانمندی ذاتی در حوزه تجارت و روش‌های خلاقانه در صادرات بهره‌مند است، اما متأسفانه در کشور صادرات را معطوف به مازاد تولید می‌دانند، درحالی‌که باید بر تولید صادرات‌محور و صادرات کالاهای با ارزش‌افزوده بالاتر متمرکز شد.

وی با اشاره به تلاش‌های سازمان توسعه تجارت برای رفع موانع صادرات گفت: هنوز درباره تک‌نرخی شدن ارز مقاومت‌ها و مخالفت‌هایی وجود دارد؛ بنابراین تلاش شده با ارائه راهکارهایی از جمله واردات شمش طلا در قبال صادرات، از تبعات دونرخی بودن نرخ ارز کاسته شود. همچنین آیین‌نامه امتیاز صادراتی از سوی سازمان توسعه تجارت تدوین شده که امیدواریم به تصویب هیئت دولت برسد.

رئیس سازمان توسعه تجارت ایران با بیان اینکه تا دو سال پیش تنها سه رایزن بازرگانی در سفارتخانه‌های ایران در کشورهای خارجی حضور داشتند، از افزایش آنها به 20 رایزن خبر داد که قرار است تا پایان سال جاری به 40 نفر برسد.

حمایت از فعالان اقتصادی برای حضور در رویدادها و نمایشگاه‌های خارجی، حمایت از EMC ها، لزوم تأسیس شعب بانک‌های خارجی در ایران و مجزا شدن بخش صادرات از واردات در کارت‌های بازرگانی از دیگر مباحث مطرح‌شده از سوی معاون وزیر صمت بود.

حمایت از تولیدات صادرات‌محور در رأس برنامه‌های دولت قرار گیرد

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اصفهان نیز در این مراسم از عزم جدی دستگاه‌های اجرایی و اتاق اصفهان برای رشد صادرات استان طی مدت 4 سال خبر داد و افزود: استان اصفهان با حدود 7 درصد جمعیت کشور، استقرار بیش از 8 درصد صنایع و سهم 7.2 درصدی در ایجاد درآمد، سهم کمتر از 4 درصدی از بودجه عمومی کشور دارد.

امیر کشانی این امر را زیبنده استان صنعتی اصفهان ندانست و افزود: این در حالی است که صادرات از محل گمرکات استان نیز در شأن این استان نیست. با وجود توجه ویژه اصفهان بر روی منابع انسانی و امکان کمک شایان این استان بر افزایش آمار صادراتی، صرف انرژی و وقت بیشتر برای اصفهان آمار صادراتی کشور را بسیار افزایش خواهد داد.

رئیس اتاق اصفهان با اشاره به کسب رتبه اول این استان در تولید بسیاری از محصولات، خواستار کمک به توسعه صادرات محصولات این استان به کشورهای مختلف شد.

کشانی با اشاره به کشورهای عمده طرف تجاری ایران، جای برخی کشورها، به‌ویژه چین و هند را در این مراودات خالی دانست و بر لزوم توجه جدی به این حوزه تأکید کرد.

وی در ادامه، خواستار افزایش ظرفیت دیپلماسی اقتصادی کشور در راستای صادرات کالای ایرانی، داشتن نگاه ویژه به افزایش کیفیت محصولات و رقابت‌پذیری آنها در سطح جهانی از طرق مختلف از جمله حمایت جدی از به‌روزرسانی تکنولوژی و تجهیزات تولید و تک‌نرخی شدن ارز به‌منظور کمک به توسعه صادرات شد.

کشانی با تأکید بر اینکه در حال حاضر راهی به‌جز صادرات وجود نداشته و به مرحله یا مرگ یا صادرات رسیده‌ایم، حمایت جدی سازمان توسعه تجارت از تولیدات صادرات‌محور، ایجاد واگن‌های صادراتی با کشورهای هم‌جوار و ایجاد و تکمیل زیرساخت‌های حمل‌ونقل صادراتی، در نظر گرفتن مشوق‌های صادراتی برای صادرکنندگان به‌عنوان سربازان جبهه اقتصادی، قرار دادن ظرفیت سیستم‌های بانکی و ارزی کشور در راستای خدمت به توسعه صادرات و ایجاد بانک‌های مشترک با کشورهای هدف صادراتی را از جمله درخواست‌های بخش خصوصی برای کمک به رونق صادرات بیان کرد.

لزوم ایجاد تحول در ساختار کارگروه توسعه صادرات استان

امیررضا نقش، معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار اصفهان نیز در آیین تجلیل از صادرکنندگان نمونه استان، با تأکید بر رویکرد مسئله محور به توسعه صادرات اظهار کرد: تولید صادرات‌محور نه‌تنها یک توصیه، بلکه یک الزام برای کشور است. البته موانع زیادی بر سر راه توسعه صادرات وجود دارد که باید با همت جمعی و کمک گرفتن از بخش خصوصی مرتفع گردد.

وی با اشاره به رفع مشکلات صادرکنندگان استان در ستاد تسهیل و رفع موانع تولید استان به‌صورت موردی افزود: باید برای رفع این مشکلات در سطح کلان و ملی اقدام شود. از طرف دیگر عدم ثبات در قوانین و بخشنامه‌ها و صدور دستورالعمل‌های متعدد موجب اخلال در صادرات و از دست رفتن بازارهای صادراتی شده است؛ بنابراین در زمان وضع قوانین و تدوین دستورالعمل‌ها باید از نظرات فعالان بخش خصوصی استفاده شود.

نقش با تأکید بر لزوم لغو مقررات مخل تولید و صادرات در هیئت مقررات‌زدایی گفت: اتاق بازرگانی اصفهان با تأسیس شتاب‌دهنده صادراتی گام‌های خوبی برای حمایت از صادرات برداشته است. از طرف دیگر برای رفع موانع صادرات، باید در ساختار کارگروه توسعه صادرات استان تحول صورت گیرد.

در ادامه امیرحسین، کمیلی مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان، بر ضرورت ایجاد زیرساخت‌های لجستیکی برای صادرات در استان اصفهان، کمک به تسریع راه‌اندازی دهکده لجستیک، تصمیم‌گیری عاجل در خصوص تبادلات مالی با کشورهای مختلف و ایجاد بازارهای صادراتی کلان تأکید کرد.

وی با اشاره به همبستگی و تعامل خوب دستگاه‌های اجرایی و بخش خصوصی استان اصفهان، ارتقاء چشمگیر رتبه کسب‌وکار استان در سال گذشته و رشد 4.6 درصدی بخش صنعت اصفهان را مبین این همبستگی دانست.

بازنگری و اصلاح قوانین متناسب با شرایط ویژه اقتصادی امروز از طریق ایجاد ستاد و قرارگاه عملیاتی در این خصوص و استفاده بهینه از ظرفیت‌های استان اصفهان برای رشد کشور، از دیگر درخواست‌های مدیرکل صمت استان در این مراسم بود.

در ادامه این مراسم از شرکت‌های اشکان شیمی، شهر فرش ایرانیان، صنایع چینی زرین ایران، گلنور، مجتمع صنعتی سپاهان باطری و مجتمع فولادی سپید فراب کویر به‌عنوان صادرکنندگان نمونه ملی، همچنین از شرکت‌های توسعه تجارت طلای سیاه، تولیدی و شیمیایی رزپلیمر، سرمایه‌گذاری صنایع شیمیایی ایران، صنایع غذایی اصفهان فرخنده، کاشی مرجان، کالای خانه پایا پارس، کانی تجارت پارتاک، گلرنگ فرش بیدگل، مجتمع نساجی آسایش کاشان و نگین عسل به‌عنوان صادرکنندگان ممتاز و شرکت‌های بلور و شیشه اصفهان، باما، رعد، سیمان سپاهان، صنعتی ایران ذوب، غلتک‌سازان سپاهان، فرش قیطران طلایی کاشان، فولاد امیرکبیر، کشت و صنعت عطران دارو، گروه صنعتی سپاهان، گلتاش، مدیریت تجارت بین‌الملل دانا سپند، نازدانه سپاهان، نساجی فرخ سپهر کاشان، نساجی هدیه البرز مشهد به‌عنوان صادرکنندگان نمونه سال 1401 تقدیر شد.

همچنین در این مراسم، از مدیران عامل شرکت‌های اندیشه صنعت سپاهان، ایمن آب اسپادانا، آرا فن نایین، درمان گاز، سیمان اصفهان، شیر پاستوریزه پگاه اصفهان، صنایع الکترو اپتیک صاایران، صنایع سرداب سپاهان، صنایع سنگ مرمریت صدفکوه فلارد، صنایع نساجی اطلس ریس کاشان، صنایع نساجی صبح امید بیدگل، قطران ذغالسنگ، کارخانجات سپهر پلیمر سپاهان، کار دوست آریا، کیمیا جاوید سپاهان، نگین سنگ کریمی و نورد لوله کوثر صنعت اسپادانا به‌عنوان صادرکنندگان قابل تقدیر، تجلیل شد.

موضوعات :
در همین رابطه