رئیس اتاق اهواز از افزایش چند برابری هزینه انبارداری سازمان بنادر و دریانوردی و تعرفههای خدمات بندری و دریایی بنادر بازرگانی جنوب کشور خبر داد.
محمدجواد امانی در هشتادمین نشست شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی استان خوزستان ضمن بیان اعتراض و نگرانی تجار و بازرگانان گفت: باید توجه داشت که اقتصاد دریامحور یکی از منویات مورد تأکید مقام معظم رهبری است و در این زمینه باید تعرفههای خدمات در بنادر ویژه تجارت خارجی و صادرکنندگان مورد بازنگری قرار گیرد.
ظرفیت بنادر خوزستان برای توسعه صادرات باید بهبود یابد
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خوزستان با تأکید بر اینکه نباید به وضع موجود صادرات در بنادر استان اکتفا کرد، گفت: با تمهیدات و برنامهریزی باید توسعه صادرات استان بهبود بخشیده شود.
محمد راضی جلالی اظهار کرد: باید بستر لازم برای حضور بخش خصوصی خوزستان در توسعه اقتصاد دریا محور فراهم آورده شود. در حال حاضر آنچه در بنادر استان وجود دارد حداقلترین کار و اقدامات است.
وی با اشاره به توسعه بندر فاو عراق، گفت: روند پیشرفت بندر فاو بهگونهای است که میتواند تأثیرگذاری بنادر ما را کمتر کند که در این زمینه تحقق برنامهریزیهای اقتصادی استان با محوریت دریا و تجارت خارجی ضروری است.
توسعه اقتصاد دریامحور یکی از محورهای هشت سفر رئیسجمهور به خوزستان
قائممقام دبیرخانه شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی خوزستان نیز در این نشست گفت: رئیسجمهور در هشت سفری که به استان داشت بر توسعه اقتصاد دریامحور، فعال شدن بنادر و توسعه صادرات از این استان تأکید داشت.
شهلا عموری با اشاره به فعالیت بنادر دیگر استانهای کشور اشاره کرد و گفت: متأسفانه در استان خوزستان حتی نمیتوانیم برای عمان یک خط مستقیم کشتیرانی را داشته باشیم چراکه هزینه تمامشده حملونقل کالا در بنادر خوزستان نسبت به دیگر بنادر کشور بیشتر است.
نایبرئیس اتاق اهواز با بیان اینکه کالا از مرز مهران به سوریه ترانزیت میشود درحالیکه این مرز وضعیت بهتری نسبت به خوزستان ندارد ادامه داد: بهرغم اینکه کشور عراق کد ترانزیت در اختیار خوزستان قرار داده همچنان از این فرصت بیبهره هستیم.
عموری در ادامه با بررسی دلایل عدم اجرای ابلاغیه پرداخت چهار درصد حق بیمه سخت و زیانآور مصوب شورای عالی حفاظت فنی کشور توسط برخی دستگاههای اجرایی اشاره کرد و گفت: پیشنهاد میشود اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اقدامات لازم را در راستای اجرای مصوبات شورای عالی حفاظت فنی به عمل آورد و پیگیریهای لازم در سطوح ملی بهمنظور اجرای مصوبه شورای حفاظت فنی صورت پذیرد.
ضرورت تسهیل تأمین نهادههای دامی وارداتی ویژه فعالان حوزه تولید گوشت
نائب رئیس دوم اتاق اهواز نیز در این نشست یکی از موضوعات مورد مهم در تأمین نهادههای دامی را ایجاد فرآیندی مشخص ویژه فعالان حوزه تولید گوشت عنوان کرد و گفت: در این زمینه انتظار میرود که مجموعه مدیریت ارشد استان هماهنگیهای بین بخشی لازم را در دستور کار قرار دهد.
صفدر پیرمرادی با اشاره به اینکه بندر امام خمینی (ره) مهمترین بندر تجاری کشور در واردات نهادههای دامی است گفت: تأمین بهموقع نهادهها باعث میشود که واحدهای تولیدی در شرایطی بهتر امکان عرضه محصول در بازار را داشته باشند.
رونق بندر خرمشهر در توسعه صادرات غیرنفتی استان تأثیرگذار است
دبیر اجرایی اتاق خرمشهر با اشاره به ظرفیت بنادر استان گفت: خوزستان باوجود تعدد بنادر باید در مراودات مرزی، گذر آبراهها و تجارت دریایی حرفی برای گفتن داشته باشد
کامران مالکیان افزود: بندر خرمشهر پس از جنگ با تمام نابسامانیها در رنج است که امید است بهبود پیدا کند.
وی کمبود زیرساختها، عدم تخصیص سوخت یارانهای، نبود نمایشگاه دائمی کالاهای استان را ازجمله مشکلات بندر خرمشهر عنوان کرد.
دبیر اجرایی اتاق خرمشهر با اشاره به راهکارهای رونق تجاری بندر خرمشهر گفت: راهاندازی بازارچه مرزی، تخصیص تسهیلات و امتیاز صادراتی ویژه، تخصیص سوخت یارانهای به شناورها و تأمین زیرساختهای تخصصی کالاهای مختلف میتواند رونق تجاری را در این بندر رقم بزند.
وی یکی از بنادر مهم کشور را بندر امام خمینی (ره) عنوان کرد و گفت: ضرورت دارد توانمندیهای این بندر در حوزه تجاری بهدرستی معرفی و در برخی از زیرساختها و تجهیزات رفع انحصار شود.
مالکیان ضعف زیرساختهای و تجهیزات بندری، عدم تخصیص تعرفه مناسب برای لنجها، نبود اسکلههای تجاری مناسب، تفاوت در نحوه اجرایی قوانین نسبت به دیگر بنادر جنوبی کشور را از عمده مشکلات بنادر شادگان، اروندکنار و چوئبده برشمرد.
در پایان این نشست هشت نفر از مدیران برتر تشکلها و شرکتهای بخش خصوصی بهمنظور عضویت در شورای استان انتخاب شدند.