رادیو مجازی اتاق ایران - 12 اردیبهشت 1403

رئیس اتاق کرج مطرح کرد

حضور در نمایشگاه‌های بین‌المللی به معرفی ظرفیت SME ها کمک می‌کند

پرهام رضایی، رئیس اتاق کرج توصیه کرد: واحدهای کوچک و متوسط SME)) در نمایشگاه‌های بین‌المللی به‌خصوص نمایشگاه بین‌المللی واردات شانگهای چین برای معرفی ظرفیت‌ها و بهبود سطح درآمد حضور پیدا کنند.

07 شهریور 1402
کد خبر : 67634
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

رئیس اتاق کرج با تأکید بر اهمیت بهبود سطح درآمدی بنگاه‌های اقتصادی فعال استان البرز با حضور در نمایشگاه بین‌المللی واردات شانگهای چین، گفت: این رویداد فرصتی برای معرفی ظرفیت‌های صادراتی واحدهای کوچک و متوسط ایرانی است.

 پرهام رضایی در نشست معرفی فرصت‌های حضور در نمایشگاه بین‌المللی واردات شانگهای چین که به میزبانی اتاق کرج برگزار شد، افزود: این رویداد به‌جز شناسایی نیازهای وارداتی چین، فرصتی را در اختیار صادرکنندگان دیگر کشورها برای معرفی و فروش محصولات تولیدی خود و ارتقاء جایگاه در بازارهای جهانی قرار می‌دهد.

وی در ادامه وجود بیش از ۳ هزار و ۵۰۰ واحد تولیدی و صنعتی در البرز را ظرفیت مهم اقتصادی این استان برشمرد و گفت: حضور ۱۶۰ برند ملی و اختصاص عمده تولیدات استان به واحدهای کوچک و متوسط  (SME) از دیگر پتانسیل‌های این استان و فرصتی خوب برای صادرات است.

رئیس اتاق کرج گفت: بخش اعظمی از واحدهای تولیدی در البرز در حوزه صنایع غذایی، دارویی، کشاورزی، قطعات خودرو فعالیت دارند، در سالیان اخیر نیز با حضور پارک علم و فناوری در البرز و در کنار آن گسترش فعالیت شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور و صنایع های‌تک نیز رشد خوبی در این استان حاصل شده است.

وی با بیان اینکه تعداد کمی از واحدهای تولیدی و صنعتی البرز نیمه‌فعال یا تعطیل هستند، گفت: متأسفانه حدود ۸ سال قبل بسیاری از کارخانه‌های البرز تعطیل یا با کاهش میزان تولید مواجه شدند؛ اما امروز کمتر شاهد رکود فعالیت‌های اقتصادی بخش صنعت استان هستیم.

رضایی با اشاره به اینکه مشکلات سد راه تولید همیشه وجود دارد، افزود: باید به دنبال راهکارهایی برای بهبود سطح درآمدی بنگاه‌های اقتصادی باشیم که یکی از مهم‌ترین آنها تمرکز بر صادرات است.

وی ادامه داد: متأسفانه در سالیان اخیر به دلیل بالا بودن نرخ تورم در کشور، قدرت خرید در میان اقشار جامعه کاهش یافت و به‌تبع آن سفره‌های مردم کوچک‌تر شد، به همین دلیل صادرات در این برهه زمانی می‌تواند به جبران بخشی از رکودهای موجود کمک کند.

رئیس اتاق کرج اظهار کرد: به‌تبع برگزاری نمایشگاه بین‌المللی واردات شانگهای چین بعد از محدودیت‌های سه سال اخیر ناشی از شیوع کرونا، فرصت خوبی برای بسط و گسترش صادرات محصولات ایرانی است، بدین منظور از چند ماه قبل با همکاری اتاق کرج و اتاق بازرگانی و صنایع ایران و چین برای برپایی پاویون اختصاصی استان البرز و حضور فعال در این نمایشگاه برنامه‌ریزی‌های لازم آغاز شد.

وی در ادامه با تأکید بر اهمیت تمرکز بر افزایش تراز تجاری فعالیت‌های مختلف اقتصادی استان البرز گفت: حضور در نمایشگاه بین‌المللی واردات شانگهای چین روزنه‌ای برای فعالان اقتصادی به سمت گسترش سطح تولیدات و یا حتی ورود به عرصه‌های جدید فعالیت‌های تجاری با توجه به ظرفیت‌های موجود است.

رضایی با تأکید بر توجه به مسئله تقویت بخش‌های تحقیقاتی و به‌روز کردن ماشین‌آلات صنعتی در واحدهای تولیدی برای رقابت در بازارهای جهانی گفت: اتاق مشترک بازرگانی ایران و چین در زمینه مراودات تجاری دوجانبه میان طرفین بسیار پرقدرت در حال فعالیت است و برنامه‌ریزی‌های مدت‌دار برای حضور فعالان اقتصادی ایران به‌ویژه واحدهای کوچک و متوسط در این عرصه دارد.

وی با اشاره به برگزاری نمایشگاه بین‌المللی واردات شانگهای چین در بازه زمانی ۱۴ لغایت ۱۹ آبان ماه سال جاری افزود: اتاق کرج با برپایی پاویون استان در این نمایشگاه تنها به دنبال تسهیل فرآیند صادرات محصولات شرکت‌های فعال ایرانی است، به همین دلیل در سال‌های آتی فضای بیشتری از نمایشگاه مذکور را برای معرفی ظرفیت‌های تولیدی و صنعتی البرز در اختیار خواهیم گرفت.

رئیس اتاق کرج عنوان کرد: با توجه به فعالیت‌های اقتصادی در بخش‌های مختلف تولیدی و صنعتی در البرز، حضور در این رویداد می‌تواند فرصت خوبی را برای توسعه سطح صادرات استان فراهم کند.

در بخش دیگری از این نشست، مجیدرضا حریری، رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و چین بیان کرد: بیش از ۹۰ درصد کالاهای صادراتی ایران به کشور چین تولیداتی بر پایه نفت یا مواد معدنی است.

وی با اشاره به تمرکز بر توسعه صادرات غیرنفتی ایران به کشور چین در سالیان اخیر، اظهار کرد: در زمینه توسعه صادرات صنایع های‌تک ایرانی به چین تا به امروز بالغ‌بر ۱۲ دستگاه بافت نانو الیاف به این کشور ارسال شده است، در حوزه صنعت فرش نیز به‌جز کشورهای همسایه بیشترین مقصد صادرات فرش‌های ماشینی ایرانی کشور چین است.

رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و چین با بیان اینکه در ۱۲ سال اخیر تعداد تجار بین‌المللی ایران کاهش یافته است، افزود: در حال حاضر به دلیل توسعه صادرات به کشورهای همسایه به‌نوعی صادرات پیله‌وری در کشور گسترش یافته؛ درحالی‌که باید بر تقویت حضور تجار بین‌المللی از کشورمان در رویدادهای مختلف پایدار اقتصادی دنیا ازجمله نمایشگاه بین‌المللی واردات شانگهای چین بیشتر متمرکز شویم.

وی حضور در نمایشگاه‌های بین‌المللی را فرصت خوبی برای عرضه نمونه تولیدات ایرانی و عقد قراردادهای تجاری برشمرد و افزود: فعالان اقتصادی البرز در زمینه‌های مختلف ازجمله صنایع غذایی، کشاورزی، منسوجات، شوینده‌ها با حضور هدفمند در این رویداد فرصت بی‌سابقه رقابت در بازارهای جهانی را به دست می‌آورند.

حریری عنوان کرد: حداقل منفعت حضور در نمایشگاه بین‌المللی واردات شانگهای چین استفاده از تجربیات دیگر کشورهایی است که سال‌های قبل در این رویداد مهم بوده‌اند و صادرات خوبی به این کشور داشته‌اند، در کنار آن می‌آموزیم که چگونه در صحنه بین‌المللی محصولات و تولیدات خود را معرفی کنیم.

رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و چین با اشاره به اینکه دفتر نمایندگی این اتاق در شانگهای بازگشایی شده است، گفت: نمایشگاه دائمی کالاهای ایرانی در شانگهای چین نیز تا اواخر اکتبر ۲۰۲۳ افتتاح می‌شود و تولیدکنندگان کشورمان می‌توانند در بازه‌های معین و بر اساس درخواست خود برای حضور در این نمایشگاه ثبت‌نام کنند.

وی ادامه داد: در اقدامی دیگر از میان حدود ۲ هزار دانشجوی ایرانی در حال تحصیل در کشور چین، گروه‌های ۲ تا ۳ نفره از دانشجویان کارشناسی ارشد و مقاطع بالاتر در رشته‌های مرتبط به اقتصاد، تجارت و بازاریابی را برای ورود برای مشارکت در فعالیت‌های اقتصادی مدنظر انتخاب قرار خواهیم داد.

حریری با بیان اینکه تا پایان سال ۱۴۰۲ تعداد نمایشگاه‌های دائمی تولیدات ایرانی در کشور چین به دو مورد می‌رسد، افزود: این نمایشگاه‌ها را در شانگهای و گوآنگ‌ژو خواهیم داشت و در سال آینده تعداد آن را به ۱۰ مورد در نقاط مختلف این کشور ارتقاء می‌دهیم.

موضوعات :
در همین رابطه