رادیو مجازی اتاق ایران - ۳ بهمن 1403

سهم گروه ۲۰ از اقتصاد جهانی چقدر است؟

نشست رهبران و سران گروه ۲۰ به میزبانی هند از روز شنبه در دهلی آغاز شد به این امید که نمایندگان بزرگترین اقتصادهای جهان بتوانند بر سر چالش‌هایی که اقتصاد جهانی را دچار رکود و کندی کرده، با یکدیگر به توافق‌هایی دست یابند.

18 شهریور 1402 - 19:36
کد خبر : 67736
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

این نشست عموماً باهدف رسیدگی به مسائل اقتصادی جهان برگزار می‌شود و هند به‌عنوان میزبان این دوره از نشست، به دنبال متعادل کردن تنش‌های ژئوپلیتیک جهانی و تقویت نقش خود به‌عنوان مهره‌ای کلیدی در جنوب جهانی است. نارندرا مودی نخست‌وزیر هند، رئیس و میزبان امسال نشست گروه ۲۰ در اولین اقدام خود اتحادیه آفریقا را در غیاب رهبران چین و روسیه به‌عنوان عضو رسمی و دائمی گروه معرفی کرد.

نشست امسال گروه ۲۰ که با شعار «یک زمین، یک خانواده، یک آینده» آغاز به کارکرده است، علاوه بر مسائل اقتصادی بر رشد فراگیر، نوآوری‌های دیجیتال، دسترسی عادلانه به سلامت و درمان و وضعیت اقلیمی جهان متمرکز است. اقتصاد جهانی در حال حاضر درگیر چالش‌های متعددی است که بر روند رشد آن تأثیرگذار است، ازجمله تورم ماندگار، نوسانات مالی، تشدید تقسیم‌بندی‌های اقتصادی-ژئوپلتیکی و افزایش فشار بدهی در اقتصادهای نوظهور و کشورهای درحال‌توسعه. تحت تأثیر این عوامل صندوق بین‌المللی پول در آخرین به‌روزرسانی چشم‌انداز جهانی خود، رشد اقتصاد جهانی برای سال جاری و سال آینده را به ۳ درصد کاهش داده است.

ازاین‌رو اقتصاددانان انتظار دارند نشستی که با حضور نمایندگان بزرگ‌ترین اقتصادهای جهان، اقتصادهای توسعه‌یافته و نوظهور برگزار می‌شود، فراتر از مسائل سیاسی بر توسعه پایدار و بهبود همکاری شمال-جنوب جهانی برای بهبود وضعیت اقتصاد جهانی متمرکز باشد.

گروه ۲۰ در سال ۱۹۹۹ در واکنش به بحران مالی آسیا شکل گرفت. این بحران باعث شد که گروه ۷ (G7) که پیش‌تر تأسیس‌شده بود، با دیگر قدرت‌های بزرگ اقتصادی به گفتگو بنشیند تا به چالش‌های اقتصادی جهانی رسیدگی کند. این گروه ابتدا با ۲۲ عضو در سال ۱۹۹۷ شروع شد، برای مدت کوتاهی در اوایل سال ۱۹۹۹ به ۳۳ عضو رسید و سپس شکل نهایی خود را متشکل از ۱۹ کشور و اتحادیه اروپا در سپتامبر همان سال به خود گرفت. انتظار می‌رود اکنون با پیوستن اتحادیه کشورهای آفریقایی به این گروه، نام آن به گروه ۲۱ تغییر پیدا کند.

کشورهای عضو باهم اکنون حدود ۸۵ درصد از تولید اقتصادی جهان را تشکیل می‌دهند و بیش از ۷۵ درصد تجارت جهانی و حدود دوسوم جمعیت جهانی را در اختیاردارند. سهم هریک از کشورهای عضو گروه ۲۰ را در این اینفوگرافیک مشاهده می‌کنید.

 

در همین رابطه