رادیو مجازی اتاق ایران ۲ دی 1403

معاون بین‌الملل اتاق ایران در نشست با روسای اتاق‌های مشترک خبر داد

«ستاد برنامه» در معاونت بین‌الملل اتاق ایران تشکیل می‌شود

حامد عسگری، معاون بین‌الملل اتاق ایران گفت: با هدف امکان برنامه‌ریزی بلندمدت و پایدار، ستاد برنامه در این معاونت تشکیل می‌شود و برنامه‌های سالانه اتاق‌های مشترک و نحوه تخصیص بودجه آنها در این ستاد، برنامه‌ریزی خواهد شد.

03 دی 1402 - 09:14
کد خبر : 68727
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

معاون بین‌الملل اتاق ایران، از تشکیل ستاد برنامه در این معاونت با هدف برنامه‌ریزی بلندمدت، پایدار و با چشم‌انداز مشخص برای فعالان اقتصادی و اتاق‌های مشترک خبر داد.

حامد عسگری در نشست با روسای اتاق‌های مشترک، ادامه داد: برنامه سالانه تهیه شده در هیات مدیره اتاق‌های مشترک با جزییاتی درباره نیروی انسانی و اداره آن، نحوه درآمدزایی، مأموریت‌ها، اهداف و پنجره خدمت‌رسانی به اعضا و ... در ستاد برنامه مطرح و بررسی خواهد شد. هدف این است که بر اساس برنامه‌های مصوب در این ستاد بودجه و حمایت‌های نرم‌افزاری از اتاق‌های مشترک انجام و همچنین اولویت‌ها تعیین شود.

او تأکید کرد: حمایت و تعامل ما با اتاق‌های مشترک در قالب همین برنامه و توافق درباره آن خواهد بود. در واقع اگر اتاقی مایل به اجرای این مدل نباشد، باید بپذیرد که سطح حمایت ما از آن نیز نسبت به اتاق‌هایی که این مدل را اجرا می‌کنند، متفاوت خواهد بود.

عسگری گفت: ما می‌خواهیم مدلی از برنامه‌های سه‌ساله داشته باشیم که بتوانیم برای 2026 هم برنامه‌ریزی کنیم. هدف این است که انتظارات اتاق‌های مشترک از اتاق ایران و به طور متقابل انتظارات اتاق ایران از اتاق‌های مشترک، یک بار برای همیشه مشخص شده و بعد از تصویب در ستاد برنامه و جلب موافقت هیات رئیسه اتاق، عملیاتی شود. در این شرایط چشم‌انداز قابل پیش‌بینی تری خواهیم داشت.

او افزود: بعد از شکل‌گیری ستاد برنامه، دبیرخانه این ستاد تشکیل شده و موضوعات اولویت‌های مهم را برای تصمیم‌گیری درباره آن‌ها تعیین خواهد کرد.

عرفان شاکری، رئیس اتاق مشترک ایران و امارات، در این نشست، با تأکید بر اینکه همه باید ذیل منافع ملی عمل کنیم، گفت: متأسفانه برخی از موازی‌کاری‌ها برخلاف منافع ملی رخ می‌دهند. به عنوان مثال به موازات حضور و فعالیت اتاق‌های مشترک شاهد ایجاد دفاتر تجاری از سوی نهادهای مختلف از جمله سازمان توسعه تجارت هستیم. در حالی که اتاق‌های مشترک به شکل تخصصی‌تر و شفاف‌تری تجارت را دنبال می‌کنند. او همچنین بر ضرورت حمایت اتاق ایران از اتاق‌های مشترک برای اعزام هیات‌های تجاری و حضور در نمایشگاه‌های بین‌المللی تأکید کرد.

روشن یکتا، نایب‌رئیس اتاق مشترک ایران و روسیه نیز با اشاره به تفاوت موجود در نوع فعالیت‌های اتاق‌های مشترک، گفت: یکی از مهم‌ترین انتظارات ما از اتاق ایران، فعال‌سازی مرکز داوری بین‌المللی اتاق است. بازرگانان ما با وجود تحریم‌ها آسیب‌های زیادی در تجارت خود با کشورهای دیگر متحمل می‌شوند که وجود یک مرکز داوری فعال می‌تواند پشتوانه خوبی برای آن‌ها باشد.

مهرداد سعادت، رئیس اتاق مشترک ایران و ترکیه نیز در این نشست با استقبال از تشکیل ستاد برنامه، گفت: مسئله اینجاست که تغییر مکرر مدیران باعث شده تا برنامه‌هایی که بارها پیش از این ارائه داده شده مورد بی‌توجهی قرار بگیرند.

شاهین اصغری، رئیس اتاق مشترک ایران و آلمان خواستار اصلاح ساختار اتاق ایران و افزایش نقش‌آفرینی اتاق‌های مشترک در آن شده و افزود: در ساختار فعلی اتاق ایران تشکل‌هایی که 20 عضو فعال هم ندارند در هیات نمایندگان اتاق صاحب کرسی هستند اما اتاق آلمان با وجود 1400 عضو معتبر و فعال کرسی در این هیات ندارد.

او با بیان اینکه عدم حضور نمایندگان اتاق‌های مشترک در هیات نمایندگان اتاق ایران ظلم به بخش خصوصی است، افزود: اتاق آلمان آمادگی همکاری با اتاق‌های مشترک دیگر برای ایجاد یک ساختار مثلثی در تجارت را دارد. به عنوان مثال می‌توانیم از استفاده از ظرفیت‌های خود در آلمان، با اتاق‌های امارات، عمان، عراق و .... برای شروع تجارت مشترک همکاری کنیم.

محمود سیادت، رئیس اتاق مشترک ایران و افغانستان نیز با بیان اینکه هر حرکتی که در راستای هم‌افزایی و مشارکت در تصمیم‌گیری‌ها باشد مورد استقبال است، گفت: همکاری دو یا چند اتاق مشترک می‌تواند رونق خوبی برای همه طرف‌ها ایجاد کند.

او با اشاره به اینکه افغانستان در مسیر امنیت و پیشرفت قرار گرفته است، ادامه داد: این کشور ظرفیت‌های زیادی در حوزه کشاورزی و معدن دارد و می‌توان با استفاده از ظرفیت‌های کشور ثالث مثل آلمان و امارات و .... پروژه‌های مشترک خوبی در آنجا تعریف کرد.

سیادت، تأکید کرد: انتظار ما این است که رأی و نظر جمعی در تصمیمات اثرگذار باشد. به عنوان مثال اگر مراکز تجاری ما بی‌بازده و زیان ده هستند چرا باید اتاق ایران و یا سازمان توسعه تجارت اصرار به برقرار ماندن آن‌ها داشته باشند.

امیر عابدی، رئیس اتاق مشترک ایران و قزاقستان هم خواستار برگزاری جلسات منظم میان اتاق‌های مشترک بر اساس منطقه فعالیت آن‌ها شد. او گفت: می‌توانیم میز اقتصادی اتاق‌های مشترک حوزه اوراسیا، شانگهای و ... تعریف کنیم.

او هم خواستار اصلاح ساختار اتاق ایران شده و گفت: تا زمانی که اتاق‌های مشترک از شهروند درجه دو به شهروند عادی تبدیل نشوند، اتفاق مثبتی در فعالیت آن‌ها رخ نخواهد داد.

عابدی خواستار تخصیص منابع بر اساس ظرفیت‌ها و توانمندی‌های اتاق‌های مشترک و همچنین در نظر گرفتن بودجه‌ای برای آموزش، اعزام و پذیرش هیات‌های تجاری و شرکت در نمایشگاه‌های بین‌المللی شد.

مجیدرضا حریری، رئیس اتاق مشترک ایران و چین نیز با بیان اینکه تنها با فهم مشترک می‌توانیم منافع بخش خصوصی را دنبال کنیم، گفت: رابطه اتاق ایران و اتاق‌های مشترک نیازمند شفاف‌سازی است.

او با اشاره به ضرورت تشکیل شورای روسای اتاق‌های مشترک، گفت: ما معتقدیم این شورا باید ذیل بخش بین‌الملل اتاق ایران تشکیل شود تا از موازی کاری پرهیز شود.

حریری همچنین خواستار ایجاد تشکل‌های تخصصی در میان اتاق‌های مشترک کشورهای عضو بریکس، اوراسیا، شانگهای و ... فعالیت‌های متمرکز و منسجم میان آن‌ها شد.

در همین رابطه