رادیو مجازی اتاق ایران - 10 تیرماه 1403

رئیس اتاق بیرجند در نشست شورای گفت‌وگوی خراسان جنوبی

انتقال حساب بانکی شرکت‌های بزرگ به داخل استان پیگیری می‌شود

علیرضا خامه‌زر، رئیس اتاق بیرجند با اشاره به مصوبه شورای گفت‌وگو برای انتقال حساب بانکی شرکت‌ها به داخل استان، گفت: طبق آمارها حساب بانکی 56 شرک بزرگ خراسان جنوبی خارج از استان است.

25 اردیبهشت 1403
کد خبر : 69898
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند گفت: انتقال حساب واحدهای بزرگ معدنی به داخل استان، یکی از مهم‌ترین مصوبات در حال پیگیری شورای گفت‌وگوی استان خراسان جنوبی است و باید حساب‌های منتقل شده دارای گردش حساب متناسب با واحدها باشد؛ اما اطلاعات دقیقی از گردش مالی حساب‌ها نداریم و باید استعلام شود.

علیرضا خامه‌زر در چهل و نهمین نشست شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان خراسان جنوبی با تأکید بر انتقال حساب‌های واحدهای تولیدی و معدنی بزرگ به داخل خراسان جنوبی، افزود: بر اساس استعلام صورت گرفته از ۱۱ بانک عامل، حساب بانکی ۵۶ درصد شرکت‌های بزرگ، خارج از استان بوده که ۵۰ درصد آنها مربوط به حوزه معدن است.

در ادامه نشست، استاندار خراسان جنوبی با انتقاد از اینکه حضور بخش دولتی در جلسات شورای گفت‌وگوی استان خوب نیست، گفت: ازآنجایی‌که جلسات پررنگ و مؤثر شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی در تحقق شعار سال، رونق تولید، معیشت و توسعه استان تأثیرگذار است باید حضور حداکثری بخش دولتی را در جلسات داشته باشیم.

جواد قناعت با اشاره به اینکه در این شورا مشکلات بخش خصوصی به‌صورت موردی و بی‌واسطه بررسی و حل می‌شود، افزود: وقتی شتاب توسعه‌ای بخش خصوصی بالا برود، سود آن را نظام، دولت و مردم می‌برند و تا وقتی بخش خصوصی سود نبرد، استان به پیشرفت نخواهد رسید.

قناعت گفت: بررسی مصوبات و عملکرد شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان در سال گذشته نشان می‌دهد که بیشترین مصوبات در بخش معدن و کشاورزی بوده که نشان از پویایی این دو کمیسیون است.

وی بیان کرد: انتظار این است که کمیسیون‌های دیگر اتاق بازرگانی هم فعال‌تر از قبل و پیگیر مسائل و مشکلات باشند، باید خودمان به دنبال رفع مشکلات بخش خصوصی با اشرافیت بر موضوع و هدف واحد یعنی توسعه استان باشیم.

قناعت همچنین از مسئولان متولی خواست بهبود شاخص کسب‌وکارها را به‌صورت ویژه در دستور کار قرار دهند همچنین نمایندگی وزارت امور خارجه، توسعه دیپلماسی اقتصادی را با توجه به ظرفیت‌های استان قوی‌تر دنبال کند.

وی با اشاره به شعار سال اضافه کرد: تمامی دستگاه‌های اجرایی مکلف‌اند برنامه عملیاتی جلب مشارکت مردم در حوزه‌های تولیدی مرتبط با آن دستگاه را در راستای فرهنگ‌سازی، ترویج و توسعه مشارکت و توان‌افزایی مردم، حداکثر طی یک هفته آینده آماده و به معاونت اقتصادی استانداری اعلام کنند.

استاندار خراسان جنوبی گفت: توسعه قراردادهای مشارکت عمومی – خصوصی به‌منظور تکمیل و اجرای طرح‌های مشارکت با بخش خصوصی در راستای تحقق شعار سال ضروری است.

وی افزود: با توجه به تصویب‌نامه هیات وزیران اینکه اهداف کمی بخش‌های مختلف اقتصادی به‌منظور تحقق برنامه جهش تولید اعلام شده، دستگاه‌های اجرایی استان مکلف‌اند طی یک هفته نسبت به برش استانی آن اقدام و نتیجه را به معاونت امور اقتصادی استانداری اعلام کنند.

قناعت گفت: سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان مکلف است عملکرد دستگاه‌ها در برنامه شعار سال را به‌عنوان یکی از معیارها در جشنواره شهید رجایی قرار دهد تا از دستگاه‌های برتر قدردانی شود.

وی با تأکید بر استفاده حداکثری از ظرفیت واحدهای تولیدی راکد و نیمه راکد در راستای جهش تولید افزود: در دولت سیزدهم بیش از ۴۰۰ واحد تولیدی خراسان جنوبی احیا و فعال‌سازی شده است.

استاندار خراسان جنوبی در بخش دیگر سخنانش گفت: خدمات‌دهی به شرکت‌ها و واحدهای بزرگ اقتصادی بخش خصوصی در استان منوط به انتقال حساب‌های بانکی شود همچنین حساب‌های بانکی انتقالی همراه با گردش مالی باشد.

وی از مدیران مؤثر بخش خصوصی و دولتی استان خواست با برگزاری جلسات تخصصی و موردی راهکارهای لازم را برای منع خدمات‌دهی به شرکت‌ها و واحدهایی که نسبت به انتقال حساب بانکی خود اقدام نکرده‌اند، ارائه دهند.

قناعت درباره انتقال حساب بانکی واحدهای معدنی استان نی، اظهار کرد: انتقال حساب بانکی شرکت‌های بزرگ به داخل استان همراه با همدلی و کار تیمی باشد.

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی نیز در این نشست با اشاره به شعار سال «جهش تولید با مشارکت مردم» گفت: دستگاه‌های نظارتی با همراهی بیشتر، قدرت خطرپذیری مدیران استان را افزایش دهند، شاید دستگاه‌های نظارتی همراهی لازم را داشته باشند اما مدیران ما از آنها ترس دارند که باید این ترس از مدیران گرفته شود.

مهدی جعفری بیان کرد: آمادگی داریم هفته‌ای یک نشست تخصصی رفع موانع در راستای جهش تولید را در شهرستان‌ها داشته باشیم تا با حضور مسئولان استان در این جلسات قوانین دست و پاگیر رفع موانع تولید احصا و بررسی شود.

وی افزود: حضور نمایندگان مجلس در شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی نقش مؤثری در اصلاح رویه قوانین و تصویب قوانین جدید دارد، ما باید محتوای لازم را برای تصویب و ارتقای قوانین و پیگیری به نمایندگان بدهیم.

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی بیان کرد: در زمینه تحقق شعار سال سراغ بخش خصوصی، دولتی و واحدهای تولیدی خواهیم رفت تا به اهداف پیش‌بینی شده برسیم.

وی با بیان اینکه برای تحقق شعار سال بر سه محور تمرکز کرده‌ایم گفت: واحدهای فعال را مراقبت خواهیم کرد که ارتقا یابند، واحدهای نیمه فعال و راکد را به مرحله تولید خواهیم رساند و ایجاد سرمایه‌گذاری‌های جدید اولویت سوم در زمینه تحقق شعار سال خواهد بود.

جعفری افزود: شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی مهم‌ترین رکنی است که باید در سال جهش تولید مورد توجه بخش دولتی و خصوصی قرار گیرد تا بتوانیم در راستای تحقق شعار سال گام برداریم همچنین خرید کالاهای تولید داخل استان توسط دستگاه‌های اجرایی ضروری است و در این زمینه ابلاغ لازم به دستگاه‌ها صورت گرفته است.

وی اظهار کرد: به دنبال راه‌اندازی گمرک تخصصی زرشک در استان هستیم تا عایدات این محصول راهبردی به تولیدکنندگان برسد.

موضوعات :
در همین رابطه