رادیو مجازی اتاق ایران - 6 مرداد 1403

رئیس اتاق کرمان در نشست بررسی پروژه توسعه بازار آفریقا

نجات تولید، در گشایش بازارهای صادراتی است

سیدمهدی طبیب زاده، رئیس اتاق کرمان، با تأکید بر لزوم حمایت از تولید از طریق توسعه صادرات در بازارهای جدید، توجه به آفریقا را ازجمله راهکارهایی عنوان کرد که می‌تواند از مسیر توسعه صادرات به تولید انبوه کشور کمک کند.

06 شهریور 1403
کد خبر : 69960
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان گفت: در شرایط فعلی کشور، که تولید انبوه در جا می‌زند، تنها راه نجات تولید گشایش بازارهای صادراتی گسترده و صادرات کالاهای باکیفیت و ارزش‌افزوده بالاست.

سیدمهدی طبیب زاده در نشست بررسی اجرای پروژه توسعه بازار آفریقا افزود: برای گشایش بازارهای صادراتی چند برنامه پیشنهاد می‌شود که می‌توان به تولید کالای با رقابت و بهره‌وری بالا و تکمیل‌کننده زنجیره ارزش‌افزوده و درمجموع کالای صادرات محور اشاره کرد که در این زمینه توافق‌نامه‌ای بین شرکت شهرک‌های صنعتی و سازمان صمت صورت گرفته است.

وی ادامه داد: شناسایی ظرفیت‌های صادراتی، تحلیل بازارها و توسعه زیرساخت‌های فیزیکی از سایر پیشنهادها برای گسترش صادرات است. طبیب زاده اظهار کرد: تعدد مراکز تصمیم‌گیری در گمرکات، قوانین و مقررات خلق‌الساعه، محدودیت‌های بی‌رویه، ضعف لجستیک، نبود امکانات گمرکی و حمل‌ونقل به مسائل و مشکلات حوزه صادرات دامن می‌زند که باید برای رفع آنها چاره‌ای اندیشید.

رئیس اتاق کرمان با تأکید بر اینکه ایجاد جایگاه محکم برای صادرات در برنامه هفتم توسعه دنبال می‌شود، افزود: تا الزامات سرمایه‌گذاری خارجی فراهم نشود نمی‌توان انتظار تولید کالاهای صادراتی قابل‌رقابت با بازارهای جهانی را داشته باشیم که در همین رابطه به‌زودی همایش ویژه جذب سرمایه‌گذاری خارجی در ادامه همایش کرمان آیدکس 2024 و با همکاری کمیسیون احداث و امور زیربنایی اتاق ایران برگزار می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: نمی‌شود کشوری مدعی صادرات کالاهای مدرن باشد اما به تحریم‌ها، عدم سرمایه‌گذاری خارجی و عدم برقراری روابط بانکی بین کشورها توجه نداشته باشد، که گشایش در این موضوعات مهم ازجمله خواسته‌های بخش خصوصی از دولت جدید است.

طبیب زاده، بیان کرد: کالاهای صادراتی استان کرمان ازنظر تعداد و تنوع و همچنین مقاصد صادراتی نیز محدود هستند که قصد داریم مسیر توسعه صادرات را باز کنیم و در این راستا آفریقا یکی از مقاصد مهم صادراتی برای استان کرمان خواهد بود.

در ادامه این نشست عضو هیات علمی دانشگاه تهران و مدیر گروه مطالعات آفریقا که به‌صورت مجازی در این نشست شرکت داشت، با تأکید بر اینکه سال‌ها از ظرفیت‌های برقراری ارتباط با آفریقا غفلت کرده‌ایم، گفت: باید چهره مخدوش و تیره آفریقا که توسط رسانه‌های غربی این‌گونه تبلیغ شده، بازسازی شود.

امیر بهرام عرب احمدی، با اشاره به اینکه به اینکه از 203 کشور دنیا، 54 کشور در قاره آفریقا هستند، افزود: کشورهای مختلف قاره آفریقا با انبوهی از سرمایه‌گذاری‌های خارجی از کشورهای چین، فرانسه، انگلیس، هند، برزیل، ترکیه و ... روبرو هستند که با برنامه و هدفمند به بازارهای این قاره ورود کرده‌اند.

وی ادامه داد: حجم مبادلات تجاری ایران و آفریقا به یک میلیارد و 200 میلیون دلار رسیده و این حجم کم مبادلات نشان می‌دهد ایران هنوز آفریقا را به‌عنوان یکی از هدف‌های جدی صادراتی خود در نظر نگرفته است.

عرب احمدی تصریح کرد: استان کرمان می‌تواند در حوزه‌هایی مانند معدن، محصولات کشاورزی و صنایعی مانند مس و فرآورده‌های مسی، سیمان، خودرو و تولید شبکه برق در آفریقا فعالیت داشته باشد.

در این نشست تعدادی از تجار فعال در بازار آفریقا به برخی مسائل مربوط به این کشور ازجمله وجود فساد اداری در ترخیص کالا و گمرک، شناخت کم بخش خصوصی از قاره آفریقا، عدم امکان انتقال پول، نبود مسیر ترانزیتی مستقیم برای تجارت با آفریقا و ... پرداختند و پروپوزال پروژه توسعه بازار آفریقا تشریح شد.

موضوعات :
در همین رابطه