مجتبی صفایی، رئیس اتاق اصناف ایران نیز در ادامه این نشست با ابراز امیدواری نسبت به اینکه روزهای خوبی برای اقتصاد ایران رقم بخورد، گفت: از دولت چهاردهم انتظار داریم قوانینی را که سالهاست با هدف حل مشکلات اقتصادی و تسهیل محیط کسبوکار تصویب شده اما به اجرا نرسیده است، اجرا کند.
او با بیان اینکه در ماده ۲ قانون بهبود مستمر محیط کسبوکار، مشورت با بخش خصوصی قبل از هرگونه تصمیمگیری، الزامی است، افزود: سالهاست که این مادهقانونی اجرا نمیشود و مشکلات بسیاری برای فعالان اقتصادی ایجاد میکند. ما از رئیسجمهور منتخب و دولت چهاردهم میخواهیم این مادهقانونی را اجرا کند.
رئیس اتاق اصناف، ادامه داد: اینکه نظر بخش خصوصی در تصمیمات اقتصادی دیده نشود، یک آفت جدی برای اقتصاد است و امیدواریم دولت جدید این مسئله رفع شود.
صفایی با اشاره به گستردگی بخش اصناف در اقتصاد ایران، اظهار کرد: بخش اصناف مشتمل بر چهار میلیون واحد صنفی است؛ اما این بخش بزرگ در هیچیک از شوراهای عالی و نهادهای تصمیمساز و تصمیمگیری جایگاهی ندارد. این بخش که عملاً خود بازار به شمار میآید، عضو شورای رقابت نیست و ما میخواهیم برای نظارت بر بازار از نماینده اصناف دعوت شود.
او عضویت بخش خصوصی در مراکز تصمیمگیری را یکی از انتظارات بهجای این بخش دانست و از رئیسجمهور منتخب خواست برای احیای شورای عالی تأمین اجتماعی و اجرای سهجانبه گرایی واقعی در این سازمان برنامهریزی کند.
رئیس اتاق اصناف ادامه داد: از رئیسجمهور منتخب انتظار داریم در تحقق دولت الکترونیک گام جدی بردارد. دولت سیزدهم درگاه ملی مجوزها را راه انداخت؛ شما اجازه ندهید عدهای این حوزه و این سامانه را تضعیف کنید.
صفایی با اشاره به اینکه تعدد سامانهها مشکل امروز اصناف است و باعث میشود کالا و خدمات به دست مردم نرسد، گفت: نظارت حق دولت است؛ اما همزمان با نظارت اجازه دهید بخش خصوصی کار کند. مشکل امروز بخش خصوصی تعدد بخشنامههاست و دولت باید جلوی این خود تحریمیها را بگیرد.
او همچنین از رئیسجمهور منتخب درخواست کرد: تمرکززدایی را باب کنید و با برونسپاری، جلوی مشکلات را بگیرید تا مشکلات در استانها حل شود نه تهران.
او همچنین برگزاری دیدار دورهای دولت با اعضای اتاقهای سهگانه ایران، تعاون و اصناف را خواستار شد.