السَّلامُ عَلیَکِ یا فاطِمَةَ الزَّهرا (سلام الله علیها)

رادیو مجازی اتاق ایران - 23 آبان 1403

در همایش معدن اتاق اصفهان مطرح شد

معدن، جایگزین مناسب برای نفت

«همایش وفاق و همدلی، نوشداروی بن‌بست کنونی» با حضور معاون معدنی وزیر صنعت، معدن و تجارت، مدیر سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی، رئیس سازمان نام مهندسی معدن و رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت ایران و جمعی از فعالان بخش معدن در اتاق اصفهان برگزار شد.

02 اسفند 1395
کد خبر : 7077
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

«همایش وفاق و همدلی، نوشداروی بن‌بست کنونی» با حضور معاون معدنی وزیر صنعت، معدن و تجارت، مدیر سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی، رئیس سازمان نظام مهندسی معدن و رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت ایران و جمعی از فعالان بخش معدن در اتاق اصفهان برگزار شد.

رئیس اتاق اصفهان در همایش وفاق و همدلی، نوشداروی بن بست کنونی، گفت: استان اصفهان استانی معدنی است که علاوه بر معادن متنوع دارای یک هزار معدن و دو هزار و 500 واحد سنگ‌بری است.اگر بستر لازم برای رشد بخش معدن فراهم شود معدن می‌تواند جای نفت را در درآمدهای ارزی ایران بگیرد.

سید عبدالوهاب سهل آبادی تأمین گازوئیل را یکی از چالش‌های جدی پیش روی معدن کاران دانست و گفت: معدن کاران برای قاچاق، گازوئیل نمی‌خواهند بلکه برای تولید مواد معدنی از معادن ، این سوخت را مصرف می‌کنند.چرا مسئولین شرایطی ایجاد می‌کنند که معدن کار از قاچاقچیان سوخت موردنیاز معدن را تأمین کند؟

سهل‌آبادی  با تاکید بر وابسته بودن افزایش بهره برداری معادن به ماشین آلات و تجهیزات به روز  گفت: بسیاری از معادن استان با ماشین‌آلات قدیمی  بیش از 40 سال  عمر فعالیت می‌کنند. هزینه تمام‌شده معادن به دلیل ماشین‌آلات قدیمی بسیار بالاست و دولت با ارائه تسهیلات ویژه می‌تواند زمینه نوسازی ماشین‌آلات معادن را فراهم سازد.

وی صادرات را تنها راه نجات‌بخش تولید دانست و گفت: تقویت واحدهای معدنی در صادرات محصولاتشان می‌تواند علاوه بر اشتغال‌زایی زمینه رشد اقتصادی را نیز فراهم سازد. وی از معدن کاران خواست که با همکاری یکدیگر و انتقال تجربه تولید و تجارت ، زمینه صادرات محصولات معدنی را فراهم سازند این اتاق با اعزام هیات های تجاری به کشورهای همسایه همواره به دنبال افزایش صادرات استان در بخش‌های مختلف است.

سهل‌آبادی با اشاره به منحصر به فرد بودن  فرآوری سنگ استان در خاورمیانه گفت: تجمع بیش از 2 هزار واحد سنگ‌بری در یک استان می‌تواند نقش مهمی در صادرات محصولات نهایی سنگ فراهم کند و مشکل این واحدها به‌روز نبودن تولیدات و مالیات بر ارزش‌افزوده است.

وی مالیات بر ارزش افزوده را یکی از مسائل بخش معدن خواند و گفت: معدنکاری که محصولات خود را یک‌ساله می‌فروشد چگونه می‌تواند سه ماه به سه ماه مالیات پولی که هنوز به دستش نرسیده است بپردازد؟

 مجوز کاهش یا افزایش تناژ استخراج معادن، دو هفته ای انجام می‌شود

معاون معدنی وزیر صنعت، معدن و تجارت در این همایش خواستار همدلی تشکل‌های معدنی برای توسعه بخش معدن شد و گفت: همگرایی بین تشکل‌ها می‌تواند ظرفیت‌های آنان را برای حل مسائل و مشکلات منسجم سازد.

جعفر سرقینی از صدور مجوز دو هفته‌ای کاهش یا افزایش تناژ بهره‌برداری معادن برای دریافت حقوق دولتی در سازمان‌های صنعت، معدن و تجارت استان‌ها خبر داد و گفت: سازمان‌های صنعت سراسر کشور موظف به صدور دو هفته ای این مجوزند.

سرقینی با اعلام اینکه طی 10 ماه سال جاری 316 میلیارد تومان حقوق دولتی از سوی معدن کاران در کل کشور پرداخت‌شده، افزود:216 میلیارد تومان از این مبلغ از سوی معادن ایمیدرو پرداخت‌شده است.

سرقینی با اشاره به ماده 54 برنامه ششم توسعه کشور گفت: این ماده پیشنهاد کمیسیون تلفیق بوده نه دولت، ولی باتدبیر رئیس مجلس شورای اسلامی، شورای عالی معادن کشور همچنان سیاست‌گذار بخش معادن خواهد بود و شورای معدن استان‌ها بر اساس تفویض شورای عالی معادن فعالیت می‌کند.

وی با اشاره به چالش‌های معدن کاران با اهالی و دامداران نزدیک معادن گفت: مسئولیت‌های اجتماعی بنگاه‌های اقتصادی می‌تواند بخشی از این چالش‌ها را برطرف کند.

108 محدوده جدید مستعد، شناسایی و حفاری‌شده است

مدیر سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران در این همایش، همدلی بین تشکل‌های معدنی را عامل موفقیت آنان برشمرد و گفت: بخش خصوصی به‌صورت منسجم می‌تواند مسائل و مشکلات بخش معدن را به اطلاع تصمیم گیران و تصمیم سازان برساند.

مهدی کرباسیان از اکتشاف 25 هزار کیلومتری پهنه‌های معدنی در کشور خبر داد و گفت: 108 محدوده جدید مستعد، شناسایی و حفاری‌شده است. راه‌اندازی صنایع معدنی پتاس در شرق اصفهان و شناسایی چندین پهنه دیگر در استان می‌تواند زمینه اشتغال جوانان در شرایط کم‌آبی استان را فراهم کند.

2500 واحد معدنی در استان فعالیت می‌کنند

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت اصفهان در این همایش گفت: استان اصفهان دارای 9 هزار و 200 واحد صنعتی و معدنی دارای پروانه بهره‌برداری است که 2 هزار و 500 واحد آن مربوط به صنایع معدنی است.

اسرافیل احمدیه افزود: از 26 هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری در بخش صنایع و معدن استان 14.2هزار میلیارد تومان به بخش معدن اختصاص دارد و از 261 هزار اشتغال صنعتی استان 80 هزار نفر در بخش معدن مشغول به فعالیت‌اند. همچنین 5هزار و 800 مجوز تأسیس صادرشده که نیاز به 34 هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری لازم دارد که زمینه اشتغال‌زایی 180 هزار نفر را دارد.از 755 پروانه بهره داری معدن 120 معدن تعطیل،150 معدن با مشکل روبرو و 485 معدن در حال فعالیت‌اند.

احمدیه خواستار دریافت حقوق دولتی از محصول نهایی شد و گفت: بر اساس قانون مصوب مجلس شورای اسلامی، حقوق دولتی بر اساس پروانه بهره‌برداری و ظرفیت اسمی محاسبه می‌شود و با اصلاح قانون می‌توان این حقوق را بر اساس میزان برداشت محاسبه کرد. نظارت سازمان‌های نظارتی از سازمان‌های دولتی در بخش حقوق دولتی باعث می‌شود که از معدن کاران بخواهیم حقوق دولتی را بر اساس ظرفیت اسمی پرداخت کنند.

معادن و صنایع معدنی زیرساخت اقتصاد مقاومتی است

مدیر شرکت فولاد مبارکه در این همایش گفت: معادن و صنایع معدنی زیرساخت اقتصاد مقاومتی است و تصمیم گیران باید نگاه ویژه‌ای به این بخش داشته باشند. برای راه‌اندازی یک واحد یک‌میلیون تنی فولاد به چند میلیون تن سنگ‌آهن، کنستانتره و گندله‌سازی نیاز داریم و بخش معدن زیرساخت اساسی صنایع کشور است.  

بهرام سبحانی با اشاره به سند چشم‌انداز 1404 و تولید 55 میلیون تن فولاد در کشور گفت: برای این میزان باید بیش از 200 میلیون تن سنگ‌آهن در کشور جابه‌جا  و انرژی موردنیاز برای آن تأمین شود.

رئیس کمیسیون صنایع اتاق اصفهان، کوچک بودن واحدهای تولیدی فولاد را باعث اتلاف انرژی دانست و گفت: ایجاد واحدهای بزرگ فولادسازی از هدر رفتن منابع در بخش ایجاد خط راه‌آهن، خط انتقال برق، گاز و جاده‌سازی جلوگیری می‌کند.

سبحانی تأمین زیرساخت‌های انرژی و حمل‌ونقل واحدهای تولیدی را هزینه سنگین بر دوش این واحدها دانست و گفت: هزینه حمل سنگ‌آهن از استرالیا تا بندرعباس از هزینه سنگ‌آهن داخلی پایین‌تر است.

معادن ایران بایستی به فنّاوری و دانش روز مجهز شوند

رئیس سازمان نظام مهندسی معدن ایران در این همایش گفت: معادن در ایران بایستی به فنّاوری و دانش روز مجهز شده و مهندسین سازمان نظام‌مهندسی معدن می‌توانند نقش مهمی در این راستا داشته باشند.

نادعلی اسماعیلی با تاکید بر اینکه معدن زیر ساخت اصلی صنعت است افزود: اکتشاف و بهره‌برداری دو موضوع مهم بخش معادن است که با فنّاوری روز می‌توان شاهد توسعه سهم معدن در تولید ناخالص داخلی بود.بدون محصولات معدنی نمی‌توان صنعت موفقی داشت و نمونه آن را در ماده معدنی آهک می‌توان مشاهده کرد که در تمام صنایع فولادی، ذوب و ریخته‌گری نقش کلیدی دارد.

در این همایش از دو بانوی معدن کار اصفهانی و 20 همسر معدن کاران پیش‌کسوت استان تقدیر شد.

موضوعات :
در همین رابطه