رادیو مجازی اتاق ایران - ۳ بهمن 1403

چالش‌های هند برای موفقیت در بزرگترین میدان ورزشی دنیا

چرا پنجمین اقتصاد جهان در المپیک موفق نیست؟

نداشتن امکانات و عدم سرمایه‌گذاری لازم، چالش‌های عمده در حوزه‌های سلامت و بهداشت و حاکم بودن نگاه مردسالارانه با بی‌توجهی به ظرفیت‌های ورزش بانوان، سبب شده تا هند به عنوان پنجمین اقتصاد بزرگ دنیا در المپیک ناکام باشد.

03 مهر 1403 - 11:13
کد خبر : 70994
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

براساس گزارش سازمان ملل، هند با بیش از ۱.۴ میلیارد نفر جمعیت، پرجمعیت‌ترین کشور جهان است. در سال ۲۰۲۲، هند به‌عنوان پنجمین اقتصاد بزرگ جهان از بریتانیا پیشی گرفت و سال گذشته به یکی از چهار کشوری بدل شد که با موفقیت یک فضاپیما را روی ماه فرود آورد. هند توسط نخست‌وزیری جاه‌طلب که نفوذ گسترده‌ای در صحنه جهانی دارد رهبری می‌شود. اما وقتی نوبت به المپیک می‌رسد، همیشه کمتر از حد واقعی خود ظاهر شده است.

سی‌ان‌ان در گزارشی نوشت: هند امسال تنها ۶ مدال در پاریس کسب کرد که حتی از رکورد هفت مدال خود در توکیو در سال ۲۰۲۱ فاصله داشت. ایالات‌متحده، با جمعیتی کمتر از یک‌چهارم جمعیت هند، با ۱۲۶ مدال در صدر جدول قرار داشت و پس از آن چین با ۹۱ مدال در رتبه دوم جدول قرار گرفت. هند در جدول مدال‌ها در رتبه ۷۱ و حتی در جایگاهی پایین‌تر از کشورهایی با جمعیت بسیار کمتر از جمله گرجستان، قزاقستان و کره‌شمالی قرار گرفت. هند از اولین حضور خود در المپیک در سال ۱۹۰۰ تاکنون، تنها ۴۱ مدال المپیک کسب کرده است. شکی نیست که هند در المپیک و به‌طور کلی در ورزش جهانی عملکرد ضعیفی داشته است و اگر به نسبت جمعیت این کشور با تعداد مدال‌های کسب‌شده در المپیک نگاهی کنید، احتمالاً این کشور بدترین عملکرد را داشته است.

اما به گفته کارشناسان، تاریخچه بهره‌نبردن از پتانسیل‌های بکر المپیک هند را می‌توان ناشی از عوامل مختلفی دانست که سرمایه‌گذاری ناکافی در ورزش یکی از عوامل اصلی است. باید افزود که دهلی‌نو، هرگز مانند سایر کشورهای بزرگ دنیا که دریافت مدال المپیک را نمادی از قدرت کشورشان می‌دانند، روی برنامه‌های تمرین و پرورش قهرمانان المپیک از سنین نوجوانی سرمایه‌گذاری نکرده است. به گفته تحلیلگران، ورزشکاران هندی اغلب با موانعی مانند بودجه ناکافی و دسترسی نداشتن به امکانات و تسهیلات لازم روبه‌رو هستند. به همین دلایل، هند ورزشکاران و کارکنان پشتیبانی بسیار کمتری را در مقایسه با تیم‌های برتر مانند ایالات‌متحده به المپیک پاریس اعزام کرد و تعداد نمایندگان هند در مقایسه با آمریکا ۱۱۷ نماینده در مقابل ۶۰۰ نماینده بود.

از طرف دیگر، به گواه کارشناسان، هند با چالش‌های عمده‌ای در حوزه‌های سلامت و بهداشت مواجه است که مانع توسعه و تربیت استعدادهای جوان برای شرکت در رقابت‌های المپیک می‌شود. هند در گزارش شاخص جهانی گرسنگی در سال ۲۰۲۳ در رتبه ۱۱۱ در میان ۱۲۵ کشور قرار گرفت. این کشور با ۱۸.۷ درصد، بالاترین نرخ سوءتغذیه حاد کودکان در جهان را دارد. براساس این گزارش، بیش از یک‌سوم کودکان زیر پنج‌سال در هند دچار سوءتغذیه و کوتاهی قد هستند. با در نظر گرفتن این شرایط، تا زمانی که به نگرانی‌های اساسی در مورد تغذیه رسیدگی نشود، دستیابی به مدارج بالا و پیروزی‌های ورزشی برای این کشور امری ثانویه محسوب می‌شود.

 یک چالش دیگر در مسیر پیشرفت در زمینه المپیک، موانع مضاعفی است که زنان ورزشکار در هند، در کشوری که همچنان یک کشور به‌شدت مردسالار محسوب می‌شود، با آن مواجه هستند. ساکشی مالیک، بانوی کشتی‌گیر هندی که در المپیک ۲۰۱۶ ریو برنده مدال شد در این باره می‌گوید، از کودکی، وقتی کشتی را شروع کردم، مردم مرا مسخره می‌کردند و می‌گفتند که او یک دختر است، چه کاری می‌تواند انجام دهد، چرا وارد ورزش مردانه می‌شود؟ او سال گذشته ورزش قهرمانی را به دنبال انتقاد و شکایت از اتهامات آزار و اذیت جنسی رئیس فدراسیون کشتی هند ترک کرد. با این حال در شرایطی که عملکرد کلی هند در رقابت‌های المپیک پاریس اصلاً شگفت‌آور نبود، اما هواداران تیم المپیک هند موفقیت مدال‌آوران این کشور را در المپیک با موجی از غرور و شادی و نمایش و ابراز آن در شبکه‌های اجتماعی جشن گرفتند.

 پتانسیل عظیم درخشش هند در المپیک را شاید بتوان به بهترین نحو با جایگاه آن در کریکت، محبوب‌ترین ورزش این کشور و ورزشی که در آن به قدرت برتر جهانی تبدیل شده است، مشاهده کرد. کریکت از سال ۱۹۰۰ بین بازی‌های المپیک نبوده است، اما قرار است به رقابت‌های لس‌آنجلس ۲۰۲۸ بازگردد تا با هیجان هواداران و بازیکنان هندی که به دنبال طلا هستند، مواجه شود. در حالی که لیگ برتر کریکت در هند به ارزش چند میلیارد دلار، بارزترین نشانه سرمایه‌گذاری ورزشی در این کشور است، در سال‌های گذشته سایر حوزه‌های ورزشی هم با حمایت دولت و پشتیبانی شرکت‌های خصوصی تقویت شده‌اند. در عین حال هند با گذشت زمان به جایگاه و پتانسیل قدرت نرم در رقابت‌های ورزشی پی برده و اقدامات مختلفی را در این مسیر به کار بسته است. در راستای همین سیاست، از ژوئیه ۲۰۲۴، وزارت ورزش هند نزدیک به ۲۶۰ میلیون دلار به دولت‌های ایالتی برای توسعه زیرساخت‌های ورزشی تحت برنامه حمایتی دولت اختصاص داده است.

در همین رابطه