هفته بسیج گرامی باد

رادیو مجازی اتاق ایران 30 آبان 1403

در نشست کارگروه شورای گفت‌وگو مطرح شد

واگذاری شرکت‌های سهامی و زراعی به چارچوب ویژه نیاز دارد

در نشست کارگروه شورای گفت‌وگو مقرر شد: الگوی واگذاری شرکت‌های سهامی و زراعی با توجه به شرایط خاص این شرکت‌ها و اهمیت حفظ کارآیی و بهره‌وری آنها، طراحی شود.

سارا ترابی

خبرنگار
10 آبان 1403
کد خبر : 71404
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

اعضای کارگروه تخصصی شورای گفت‌وگو در تازه‌ترین نشست خود درخواست شرکت‌های سهامی و زراعی مبنی مستثنی شدن آنها از روند واگذاری را بررسی و مقرر کردند برای رفع نگرانی‌هایی که بابت واگذاری سهام دولت این شرکت‌ها به بخش خصوصی وجود دارد، الگو و چارچوبی برای واگذاری آنها طراحی شود که جامع، دقیق و مبتنی بر خاصیت این شرکت‌ها باشد.

طبق آنچه در این نشست عنوان شد، اعضا تصمیم گرفتند الگو و چارچوب مناسبی برای واگذاری شرکت‌های سهامی و زراعی توسط اتاق بیرجند و اتحادیه مربوطه تنظیم و به هیات واگذاری پیشنهاد شود. البته لازم است ابتدا پیشنهاد در صحن اصلی شورای گفت‌وگو مورد بررسی قرار بگیرد.

از طرفی قرار شد دبیرخانه شورای گفت‌وگو برای شفافیت بیشتر روند واگذاری سهام‌ در داخل شرکت‌های سهامی و زراعی و انتقال آنها به دیگران از معاونت ریاست جمهوری استعلام بگیرد، همچنین اعضا به این نتیجه رسیدند که پیشنهاد خروج این شرکت‌ها از فهرست واگذاری‌ها نیز بعد از طرح در صحن اصلی شورای گفت‌وگو به هیات وزیران نیز ارائه شود.

در این رابطه نماینده اتاق تعاون با واگذاری شرکت‌های سهامی و زراعی موافق بود چراکه اعتقاد داشت با این کار، بهره‌وری شرکت بیشتر می‌شود؛ اما نمایندگان وزارت جهاد کشاورزی اعتقاد داشتند این واگذاری به نفع شرکت‌های سهامی و زراعی نیست و می‌تواند موجب از بین رفتن توانمندی‌های شرکت و خرد شدن زمین‌های زارعی شود.

استدلال وزارت جهاد کشاورزی درباره مخالفت با واگذاری سهام دولت این شرکت‌ها این است که حضور دولت در شرکت‌های سهامی و زراعی، انگیزه‌ای شده تا مردم وارد این شرکت‌ها شوند و در قالب آنها زنجیره‌های تولید ارزش را ایجاد کنند. از سوی دیگر بیشتر این شرکت‌ها در مناطق مرزی و ضعیف فعال هستند که انگیزه لازم برای سرمایه‌گذاری در آنجا وجود ندارد و این شرکت‌ها می‌توانند در راستای تقویت معیشت مردم نقش مهم داشته باشند.

با توجه به توضیحات وزارت جهاد کشاورزی، نمایندگان وزارت اقتصاد، سازمان خصوصی‌سازی و معاونت حقوقی ریاست جمهوری با توجه به قرار گرفتن شرکت‌های سهامی و زراعی در فهرست اول واگذاری‌ها که بر گرفته از قانون سیاست‌های اصل 44 است، یادآور شدند، واگذاری این شرکت‌ها باید انجام شود و تنها اقدام مؤثری که می‌توان برای واگذاری اصولی این شرکت‌ها صورت گیرد، این است که الگو و چارچوب مناسبی برای آن طراحی و پیشنهاد شود.

در همین رابطه