هفته بسیج گرامی باد

رادیو مجازی اتاق ایران 30 آبان 1403

در نشست شورای راهبری بهبود محیط کسب‌وکار مطرح شد

توسعه کسب‌وکارهای مبتنی بر هوش مصنوعی، با فقدان زیرساخت‌های حقوقی مواجه است

در نشست شورای راهبری بهبود محیط کسب‌وکار، مطرح شد: در حوزه هوش مصنوعی، دوقلوهای دیجیتال و متاورس بیش از آنکه نیازمند زیرساخت‌های فنی باشیم، نیازمند زیرساخت‌های حقوقی و تنظیم گری هستیم.

14 آبان 1403
کد خبر : 71443
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

محمدحسین روزبهانی، استادیار دانشکده فناوری‌های نوین دانشگاه علم و صنعت، در سخنانی با موضوع «انقلاب هوش مصنوعی، انقلاب دارایی‌های مجازی برای کسب‌وکارها» گفت: بهره‌وری عملیاتی، اتخاذ تصمیم مبتنی بر داده، بازاریابی هوشمند، تجارت مشتری پیشرفته و شخصی شده و در نهایت قراردادن نوآوری توان یافته از هوش مصنوعی در قلب مزیت رقابتی کسب‌وکارها را به عنوان مهم‌ترین کاربردهای این فناوری نوین است.

او افزود: کسب‌وکارها باید به متخصصان هوش مصنوعی نیازمندی‌ها و چالش‌های خود را بگویند و در مرحله بعدی در گام‌های کوچک کار را شروع کنند.

روزبهانی، ادامه داد: ما در حوزه هوش مصنوعی، دوقلوهای دیجیتال و متاورس بیش از آنکه نیازمند زیرساخت‌های فنی باشیم، نیازمند زیرساخت‌های حقوقی و تنظیم گری هستیم تا سریع‌تر و ساده‌تر مجوز فعالیت کسب‌وکارهای مبتنی بر هوش مصنوعی صادر شود.

مالکیت داده، تعیین تکلیف شود

سادینا آبایی، رئیس کمیسیون فناوری اطلاعات و ارتباطات اتاق ایران نیز گفت: باید قانون‌گذار با همکاری کسب‌وکارها به آموزش در خصوص تفکر هوش مصنوعی و کاربرد آن بپردازد. نکته مهم دیگر قانون مالکیت داده است که چندین سال مورد توجه قرار نگرفته و تا مالکیت داده مشخص نباشد شرایط تغییری نخواهد کرد. لذا بایستی تمهیدات مقتضی در این خصوص اندیشیده شود.

حمیدرضا فولادگر، رئیس شورای راهبری بهبود مستمر محیط کسب‌وکار نیز با اشاره به اهمیت بهره‌مندی از هوش مصنوعی در توسعه اقتصادی، اظهار کرد: دولت ضمن انجام امور زیرساختی برای توسعه این بخش، باید زمینه سرمایه‌گذاری و مشارکت فعال بخش خصوصی را در این خصوص فراهم سازد.

خالقی، دبیرکل خانه صنعت، معدن و تجارت، گفت: هوش مصنوعی باید جایگاه مناسبی در سند چشم‌انداز آتی داشته باشد و بی‌توجهی به آن در آینده مشکلات زیادی در تمامی حوزه‌ها به وجود خواهد آورد.

جعفر مرعشی، مشاور دبیرخانه شورای گفت‌وگو نیز پیشنهاد داد: کمترین وضع مقررات در این زمینه را داشته و عوامل مخل را شناسایی کنیم. زیرا در چهار سال آینده بایستی در این حوزه اقدامی انجام شود.

گلناز سلحشور، مدیر دبیرخانه شورای راهبری نیز گفت: اخیراً ماده واحده تکمیل ترکیب شورای ملی راهبری هوش مصنوعی ابلاغ شده و نمایندگان قوه قضائیه و سازمان صدا و سیما به ترکیب این شورا اضافه شده‌اند. اما جای نمایندگان تام الاختیار بخش‌های خصوصی و تعاونی در این شورا خالی است. باید درخواست اتاق‌های سه‌گانه در این خصوص به ریاست شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه شود.

به پیشنهادات بودجه‌ای اتاق‌های سه‌گانه توجه شود

در بخش دیگر این نشست، رئیس شورای راهبری بهبود مستمر محیط کسب‌وکار، با اشاره به بررسی بودجه سال آینده در مجلس، تصریح کرد: باید پیشنهادات اتاق‌ها درباره بودجه 1404 جمع‌آوری و به دولت ارائه شود.

او با اشاره به انجام پروژه BR بانک جهانی و موادی از قانون بهبود محیط کسب‌وکار از جمله ماده 25 این قانون، گفت: باید ردیف بودجه‌ای به این موضوعات اختصاص داده شود و در کمیسیون ویژه حمایت از تولید و نظارت بر اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی مورد بررسی قرار گیرد.

جعفر قادری، نماینده مجلس و رئیس کمیسیون ویژه حمایت از تولید و نظارت بر اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی، اظهار داشت: با توجه به ماده 91 قانون اجرای سیاست‌های کلی اصل چهل و چهارم (۴۴) قانون اساسی مبنی بر مشارکت اتاق‌های سه‌گانه در مجامع تصمیم‌گیری اقتصادی و بررسی لوایح و طرح‌های اقتصادی با نظر مشورتی فعالان اقتصادی، این کمیسیون مایل به تعامل مشترک در این خصوص و همچنین اصلاح قانون اصل 44 با بخش خصوصی است.
او با استقبال از پیشنهاد مشارکت کمیسیون ویژه حمایت از تولید در جلسات شورای راهبری، افزود: بنا بر موضوع جلسات شورا، نمایندگانی از کارگروه‌های متناظر کمیسیون، در جلسات حاضر خواهند شد.

در همین رابطه