رئیس اتاق اصفهان با اشاره به پیشنهاد عقد خواهرخواندگی بین دو شهر نجف و اصفهان گفت: بهمنظور توسعه روابط بهینه بین دو شهر نجف و اصفهان تفاهمنامه همکاری دوجانبه بین اتاق اصفهان و اتاق نجف امضا شد.
امیر کشانی، در دیدار با حیدر الحسینی، رئیس اتاق بازرگانی نجف که بهاتفاق هیات همراه برای بررسی چالشها و فرصتهای تجارت دوجانبه به اصفهان سفر کرده است، افزود: با توجه به تمایل ارتباط اقتصادی بین شهر نجف عراق و اصفهان، خواهرخواندگی شهر نجف با اصفهان پیشنهاد میشود؛ زیرا از این طریق روابط دوجانبه بین دو شهر بیشتر قوت میگیرد.
وی ادامه داد: همچنین کشور عراق جزو لیست عضو مجمع گفتگوی همکاری آسیا ACD باهدف ارتقای همکاری و همگرایی منطقهای بین دولتها و سازمانهای منطقهای آسیا که دومین اجلاس آن در اصفهان برگزار شد، نبود که پیشنهاد میشود اتاق بازرگانی عراق عضو این مجمع شود.
رئیس اتاق اصفهان با اشاره به تفاهمنامه دوجانبه بین دو اتاق نجف و اصفهان تصریح کرد: ما تمایل به برگزاری میز نجف در اتاق اصفهان داریم و آماده هرگونه همکاری و همراهی با شهر نجف هستیم.
وی ادامه داد: اتاق اصفهان از هر فرصت سرمایهگذاری بین اصفهان و نجف استقبال و آن را توسعه میدهد.
حیدر الحسینی، رئیس اتاق بازرگانی نجف نیز در این نشست اظهار کرد: برای ارتباط بیشتر بین دو کشور و نیز دو شهر نجف و اصفهان پیشنهاد میشود یک شرکت ایرانی مستقر در عراق به ثبت برسد تا با همکاری شریک عراقی مشکلات این حوزه برطرف شود.
وی با اشاره به اینکه دراینارتباط باید منافع هر دو کشور در نظر گرفته شود، افزود: ما طالب سرمایهگذاری با کشور ایران و شهر اصفهان با نجف هستیم و یکی از نیازمندیهای شهر نجف سرمایهگذاری در زمینه تولید برق است که با توجه به شرایط شهر نجف احداث نیروگاه خورشیدی پیشنهاد میشود.
رئیس اتاق بازرگانی نجف با بیان اینکه ظرفیت برای توسعه همکاری وجود دارد، تصریح کرد: از دیگر نیازمندیهای ما استفاده از فناوری در زمینه آبیاری قطرهای از زیرخاک است.
وی ادامه داد: بخش خصوصی کشور عراق افق خوبی در زمینه همکاری در زمینه دارو ترسیم کرده است و این در حالی است که فرصت بازار دارویی عراق حدود ۳ میلیون دلار است و تمام همسایگان عراق از این بازار استفاده میکنند.
حیدر الحسینی گفت: ما نمایندگانی را برای بازدید میدانی میتوانیم اختصاص دهیم؛ زیرا علاوه بر موارد مطرح شده ما متمایل به همکاری در زمینه دارو با اصفهان هستیم.
محمد المومن، رئیس شورای جوانان و مدیر مطالعات اتاق بازرگانی نجف نیز مهمترین مشکل فعلی در روابط تجاری و اقتصادی را انتقال پول و مبادلات آن عنوان کرد و افزود: ما آماده فراهم کردن هرگونه زیرساخت برای همکاری مشترک بین نجف و اصفهان بهخصوص تولید انرژی برق هستیم.
محمدرضا گل احمد، رئیس شورای بینالملل اتاق اصفهان نیز گفت: اتاق اصفهان در زمینه فرصتهای کشاورزی، ساختمان، تحول دیجیتال، گردشگری میتواند همکاری داشته باشد که در زمینه پروژههای ساختمانی نیز میتوانیم فهرستی از پیمانکاران و نیز حوزههای مختلف ساختمانی اصفهان را از یکسو و فرصتهای سرمایهگذاری نجف در اصفهان را از سوی دیگر نیز تبادل کنیم.
وی تأکید کرد: اتاق اصفهان حدود ۲ هزار نیروی جوان عضو دارد که یکی از اولویتهای این ارتباط دوسویه ایجاد فرصتهای تجاری برای جوانان صادرکننده به کشور عراق است که بتوانند اطلاعات خود را با طرف تجاری خود در نجف عراق به اشتراک بگذارند.
رئیس شورای بینالملل اتاق اصفهان پیشنهاد داد که سفری با حضور جوانان فعال اقتصادی اتاق اصفهان به نجف هماهنگ شود.
سید وحید دزفولی، رئیس کمیسیون کشاورزی و صنایع وابسته اتاق اصفهان گفت: اصفهان آمادگی ارائه خدمات فنی و مهندسی و کشاورزی را به کشور عراق دارد و این در حالی است که استان اصفهان ۶ هزار تن تولید شیر مازاد دارد که این رقم یک رکوردزنی بعد از کشورهای پیشرفتهای همچون آمریکا است.
وی ادامه داد: یکی از علل موفقیت اصفهان در زمینه تولید شیر همین زیرساختهای فنی و مهندسی است.
رئیس کمیسیون کشاورزی و صنایع وابسته اتاق اصفهان افزود: همچنین اصفهان بزرگترین تولیدکننده گیاهان دارویی در کشور است و در این زمینه نیز میتواند نیاز کشور عراق را برطرف و پیش از آن بازدیدی از چندین شرکت دارویی مهم اصفهان را فراهم کند.