رادیو مجازی اتاق ایران - ۳ بهمن 1403

حجت میرزایی در نشست شورای گفت‌وگوی چهارمحال و بختیاری مطرح کرد

راهکارهای بخش خصوصی برای حل ناتزازی برق به رئیس‌جمهور ارائه می‌شود

رئیس مرکز پژوهش‌های اتاق ایران با اشاره به صدمه ناترازی انرژی به تولید، گفت: مطالعاتی توسط اتاق ایران در حوزه ناترازی برق انجام شده و در جلسه‌ای راهکارهای پیشنهادی بخش خصوصی برای حل این مشکل به رئیس‌جمهور ارائه می‌شود.

26 آبان 1403 - 10:46
کد خبر : 71598
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

رئیس مرکز پژوهش‌های اتاق ایران با اشاره به موضوع ناترازی انرژی در کشور و آسیب این مقوله به حوزه تولید، گفت: مطالعات و پژوهش‌های دقیقی توسط اتاق ایران در حوزه ناترازی برق انجام شده است و در جلسه‌ای راهکارهای پیشنهادی بخش خصوصی برای حل ناتزازی برق به رئیس‌جمهور ارائه می‌شود.

حجت میرزایی در نشست شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان چهارمحال و بختیاری، افزود: راهکارهای مطرح شده در پژوهش‌ها، اقداماتی نظیر ایجاد نیروگاه‌های حرارتی، استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر و تجارت انرژی بوده است که جزئیات آنها به رئیس‌جمهوری ارائه خواهد شد.

او با اشاره به اینکه استان چهارمحال و بختیاری یک درصد مساحت و 1.2 درصد جمعیت کشور را به خود اختصاص داده است، اظهار کرد: این استان باوجود ظرفیت‌ها، به نسبت جمعیت و مساحت سهم اندکی از درآمد سرانه کشور را به خود اختصاص داده است.

رئیس مرکز پژوهش‌های اتاق ایران افزود: استان‌های بزرگ کشور از جمله تهران، اصفهان و خراسان رضوی درآمد سرانه بالایی دارند؛ اما استان‌های کوچک‌تر نظیر چهارمحال و بختیاری نیز ظرفیت بالایی دارند تا درآمد سرانه خود را افزایش دهد.

او با اشاره به شکاف توسعه‌ای بین استان چهارمحال و بختیاری و پایتخت، تأکید کرد: برای کاهش این فاصله باید شاخص توان تولید در این استان افزایش پیدا کند.

میرزایی خاطرنشان کرد: وجود شهرها و روستاهای محروم در مناطق نفت‌خیز جنوب نشان می‌دهد که نفت، پتروشیمی و صنعت به‌تنهایی نمی‌تواند موجب توسعه اقتصادی شود.

رئیس مرکز پژوهش‌های اتاق ایران، گفت: رشد اقتصادی در چهارمحال و بختیاری بسیار شبیه رشد اقتصادی در کشور بوده و تولید ناخالص داخلی این استان نیز رشد داشته، اما همچنان این استان درآمد سرانه پایینی دارد.

میرزایی با اشاره به اینکه بهره‌وری در چهارمحال و بختیاری به‌شدت پایین است، افزود: سرمایه‌گذاری در حوزه منابع انسانی بسیار حائز اهمیت است. این استان به‌طور نسبی از حیث سرمایه انسانی بسیار قوی است و در گام بعدی برای سرمایه‌گذاری به انباشت سرمایه نیاز دارد.

او با تأکید بر اینکه توسعه کسب‌وکار با تخاصم و مرزبندی انجام نمی‌شود، ادامه داد: در چهارمحال و بختیاری فضاها و فرصت‌های خوب گردشگری وجود دارد، اما شکوفایی آنها نیازمند یافتن سرمایه‌گذار است و باید تلاش شود تا با تقویت زیرساخت‌ها این استان در مسیر گردشگری اکوتوریسم قرار بگیرد.

میرزایی در بخش دیگری از این نشست، گفت: استان چهارمحال و بختیاری در ۱۵ سال گذشته جزو استان‌هایی بوده که بالاترین نرخ بیکاری را باوجود ظرفیت‌های فراوان داشته است. اکنون نیز کاهش نرخ بیکاری به علت غیرفعال شدن یا خروج نیروی کار از استان است و بسیاری از این افراد نیز به سمت اشتغال سکویی مانند اسنپ رفته‌اند که درآمد آن‌ها بالاتر از کار در کارخانجات است.

به دنبال تکمیل زنجیره فولاد در چهارمحال و بختیاری هستیم

رئیس اتاق شهرکرد با بیان اینکه به دنبال تکمیل زنجیره ارزش فولاد در کشور بعد از استان یزد و خوزستان هستیم، خاطرنشان کرد: این استان در حوزه تولید ورق‌های گالوانیزه و خودرو پیشرفت خوبی دارد که آمادگی لازم را برای صادرات دارد.

شهرام زارع با اشاره به اجرای طرح آب‌رسانی بن به بروجن، اظهار کرد: این پروژه علاوه بر حل مشکل آب نیمی از جمعیت استان، مشکل تأمین آب شرب شهرک‌های صنعتی استان را نیز حل کرد.

رئیس اتاق شهرکرد با اشاره به نرخ بیکاری استان چهارمحال و بختیاری، گفت: نرخ بیکاری این استان در سال ۱۴۰۱ حدود ۱۳.۵، در سال ۱۴۰۲ حدود ۹.۳ و در سال جاری به ۸ درصد رسیده است که روند کاهش در این حوزه را شاهد هستیم و این مسئله به علت تقویت بخش خصوصی و آشتی دولت با این بخش است.

وی در خصوص نرخ تورم چهارمحال و بختیاری در چند سال اخیر، یادآور شد: نرخ تورم در سال ۱۴۰۱ حدود ۵۳ درصد، در سال ۱۴۰۲ حدود ۴۵.۷ درصد و در سال جاری تا مهرماه به ۳۲.۲ درصد رسیده است.

زارع با اشاره به افزایش ۲۴۰ درصدی صادرات از چهارمحال و بختیاری در سال گذشته، گفت: یکی از محصولات صادراتی استان بادام بوده که ظرفیت صادرات آن 30 هزار تن است، طرح‌های پژوهشی متعدد در این حوزه تدوین شد که مرکز پژوهش‌های اتاق ایران می‌تواند به محقق شدن این پژوهش‌ها کمک کند، همچنین زنجیره ارزش بادام در این استان تکمیل شده است.

رئیس اتاق شهرکرد با بیان اینکه به دنبال تکمیل زنجیره ارزش فولاد در کشور بعد از استان یزد و خوزستان هستیم، خاطرنشان کرد: این استان در حوزه تولید ورق‌های گالوانیزه و خودرو پیشرفت خوبی دارد که آمادگی لازم را برای صادرات دارد.

وی تأکید کرد: حکمرانی در حوزه آب و کشاورزی بسیار اهمیت دارد، ظرفیت اسمی سد زاینده‌رود، یک میلیارد و ۲۳۹ میلیون مترمکعب و میزان تخصیص چهارمحال و بختیاری از سد زاینده‌رود 237 میلیون مترمکعب است، اما برداشت از سد زاینده‌رود در حال حاضر کمتر از 120 میلیون مترمکعب است.

زارع افزود: همچنین ظرفیت اسمی سد کارون ۴ حدود ۲ میلیارد و ۲۳۰ میلیون مترمکعب و تخصیص این استان یک هزار و ۱۱۱ میلیون مترمکعب است که میزان برداشت استان از این سد در حال حاضر تنها ۷۰۰ میلیون مترمکعب است.

رئیس اتاق شهرکرد در پایان گفت: این اتاق به دنبال صلح در حوزه آب و تنش‌زدایی است.

موضوعات اجتماعی حوزه آب باید موردتوجه قرار بگیرد

مهدی فصیحی هرندی، رئیس مرکز مطالعات آب و کشاورزی اتاق ایران در این جلسه با اشاره به اینکه باید درک صحیحی از مسائل حوزه آب داشته باشیم، اظهار کرد: در سال ۱۴۰۱ حدود ۲۱ میلیارد مترمکعب کمبود آب نسبت به سال ۱۴۰۰ داشتیم.

رئیس مرکز مطالعات آب و کشاورزی اتاق ایران با بیان اینکه موضوعات اجتماعی حوزه آب باید موردتوجه قرار بگیرد، عنوان کرد: باید درک صحیحی از مقوله حکمرانی آب داشته باشیم و به‌عنوان یک مسئله اجتماعی به آن نگاه کنیم.

 او با بیان اینکه سالانه ۲.۵ میلیارد مترمکعب آب در حوزه کشت گندم به هدر می‌رود، خاطرنشان کرد: شاهد پارادوکس‌های بسیاری در حوزه مدیریت آب هستیم.

فصیحی هرندی تصریح کرد: مباحث قومیتی در حوزه آب باید کنار گذاشته شود، باید گفت شکاف توسعه با آب و پول پر نمی‌شود، برای انجام هر کاری باید شرایط بالادست و پایین‌دست در نظر گرفته شود.

جایگاه شورای گفت‌وگو در تصمیم‌گیری‌های کلان تقویت شود

امین مالکی، نایب‌رئیس اتاق شهرکرد نیز در این جلسه با اشاره به اینکه شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی مأمن مناسبی برای طرح مسائل گوناگون و موضوعات روز اقتصادی، تجارت، کشاورزی و ... است، اظهار کرد: در این شورا بخش خصوصی و دولت روبروی یکدیگر قرار می‌گیرند و با تحلیل مسائل روز، پیشنهاد‌های خوبی برای توسعه استان ارائه می‌دهند.

او افزود: وزیر کشور در آبان‌ماه سال جاری به استانداران سراسر کشور تأکید کرد تا در جلسات شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی حضور فعالانه داشته باشند.

مالکی اظهار کرد: جایگاه شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی در تصمیم‌گیری‌های کلان در چهارمحال و بختیاری باید تقویت شود، در سه سال گذشته شاهد آشتی بخش خصوصی و دولت بودیم و این همراهی نتایج خوبی در بر داشت.

مالکی تأکید کرد: جلسه امروز شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی چهارمحال و بختیاری با موضوع مقایسه روند توسعه کسب‌وکار استان و سطح ملی و رهیافت‌هایی برای آینده و بررسی حکمرانی اجتماعی آب و کشاورزی در استان چهارمحال و بختیاری برگزار شد.

در همین رابطه