رئیس اتاق اصفهان با بیان اینکه این استان فرصتهای بینظیری برای صنایعدستی دارد، گفت: اتاق اصفهان آماده است با همکاری انجمن صنایعدستی اتحادیه عرب در قالب شریک استراتژیک و یا ایجاد دفاتر مشترک یا با فعالیتهای توسعهای، دستساختههای بینظیر هنرمندان اصفهان را در کشورهای عربی به نمایش بگذارد تا ضمن آشنایی بیشتر آنان با هنر هنرمندان اصفهان، صنایعدستی و فرش اصفهان نیز بتواند در کشورهای عربی بازار پیدا کند.
امیر کشانی در مراسم امضای تفاهمنامه همکاری با انجمن صنایعدستی اتحادیه عرب، افزود: اتاق اصفهان آمادگی دارد تا دفتری در اصفهان برای نمایش صنایعدستی کشورهای عربی در اختیار اتحادیه صنایعدستی جهان عرب قرار دهد تا آثار هنرمندان کشورهای عضو در آن به نمایش گذاشته شود.
رئیس اتاق اصفهان افزود: همانطور که باوجود تحریمها، فولاد و نفت ایران در بازارهای جهانی فروخته میشود، میتوانیم با همکاری هم صنایعدستی ایران را نیز در دنیا عرضه کنیم و به عبارت بهتر هیچ تفکر متوقفکنندهای نمیتواند تفکر انسان عالم را متوقف کند.
محمد عبدالباسط القدح، مؤسس و رئیس انجمن صنایعدستی اتحادیه عرب نیز در این نشست با اشاره به توجه خاص دولت جمهوری اسلامی ایران به حوزه صنایعدستی، آمادگی این اتحادیه را برای هرگونه همکاری اعلام کرد.
وی با بیان اینکه دفتر انجمن صنایعدستی اتحادیه عرب در دمشق سوریه است، افزود: این انجمن متشکل از ۱۹ کشور عربی است و هدف اصلی آن حمایت از کارگاههای کوچک تولیدکننده صنایعدستی و سنتی و همچنین بازاریابی آنها در کشورهای مختلف است.
وی گفت: انجمن صنایعدستی اتحادیه عرب برای اطلاع کشورهای تولیدکننده صنایعدستی و کشورهای مصرفکننده یک پایگاه اینترنتی دارد که ماه آینده بهطور رسمی از آن رونمایی خواهد شد.
رئیس انجمن صنایعدستی اتحادیه عرب افزود: بر اساس اساسنامه انجمن که از طرف همه کشورهای عربی به امضا رسیده است، این انجمن فقط میتواند در کشورهای غیرعربی شریک استراتژیک داشته باشد و شریک استراتژیک قویتر از عضو است.
القدح گفت: ما آمادگی داریم صنایعدستی ایران را از طریق ۱۹ دفتر محلی انجمن صنایعدستی اتحادیه عرب به کشورهای مختلف صادر کنیم.
مجدالدین تاج، رئیس اتحادیه صنف صنایعدستی اصفهان نیز در این نشست با تأکید بر استفاده از ظرفیتهای فرهنگی و دینی مشترک بین ایران و جهان عرب برای افزایش مناسبات تجاری، گفت: باید سطح تجاری ایران با کشورهای عرب افزایش یابد.
تاج افزود: در گذشته مراودات تجاری خوبی در حوزه صنایعدستی بین ایران و سوریه وجود داشت و تمایل داریم همچون گذشته سطح تجاری خود را افزایش دهیم.
وی گفت: این آمادگی وجود دارد فضایی برای ایجاد مرکز تجاری در اختیار انجمن صنایعدستی اتحادیه عرب قرار داده شود و متقابلاً از انجمن صنایعدستی اتحادیه عرب درخواست داریم مرکزی در کشورهای عرب در اختیار ما قرار داده شود تا بتوانیم صنایعدستی اصفهان را معرفی کنیم.
رئیس اتحادیه صنف صنایعدستی اصفهان با اشاره به برپایی نمایشگاه گردشگری و صنایعدستی در آذرماه، از اعضای انجمن صنایعدستی اتحادیه عرب برای حضور در این نمایشگاه دعوت کرد.
حلقه مفقوده در زنجیره تولید صنایعدستی، صادرات است
مژگان ایزدی، رئیس کمیسیون گردشگری، صنایعدستی و فرش اتاق اصفهان نیز در این نشست با بیان اینکه صادرات حلقه مفقوده در زنجیره تولید صنایعدستی است، گفت: انجمن صنایعدستی اتحادیه عرب در کشورهای مختلف خاورمیانه دفتر دارد و همکاری با آن میتواند موجب افزایش صادرات صنایعدستی اصفهان شود.
وی افزود: در جریان برگزاری نمایشگاه بینالمللی صنایعدستی در تهران، هیاتی از انجمن صنایعدستی اتحادیه عرب به ریاست محمد عبدالباسط القدح، مؤسس و رئیس اتحادیه صنایعدستی جهان عرب به اصفهان سفر کردند و طی سفر یکروزه این هیات، آنان علاوه بر بازدید از تعدادی از آثار تاریخی شهر اصفهان، در برخی کارگاههای تولید صنایعدستی حضور یافتند و با نحوه تولید آن آشنا شدند و متقاعد شدند که صنایعدستی اصفهان در دنیا بینظیر است.
همچنین، محمد نمکی زاده، رئیس اتاق اصناف اصفهان با اشاره به فعالیت بیش از ۲۸۰ هزار واحد صنفی تولیدی، توزیعی و خدماتی فعال در استان اصفهان گفت: از این تعداد، بیش از ۱۳۰ هزار واحد آن در شهر اصفهان است.
وی افزود: بیش از ۳۵۰۰ فعال حوزه صنایعدستی در اتحادیه صنف صنایعدستی شهر اصفهان عضویت دارند.
وی با بیان اینکه صنایعدستی اصفهان در دنیا زبانزد است، گفت: بیش از ۶۰۰ رشته صنایعدستی در یونسکو به ثبت رسیده که بیش از ۲۰۰ رشته آن متعلق به اصفهان است.
رئیس اتاق اصناف اصفهان، اصفهان را مهد صنایعدستی جهان دانست و افزود: امضای تفاهمنامه سهجانبه همکاری سبب همکاریهای بلندمدت بین اصفهان و انجمن صنایعدستی اتحادیه عرب خواهد شد.
همچنین مسعود نیکآیین، دستیار ویژه استاندار اصفهان در گردشگری و امور بینالملل هم با بیان اینکه تاکنون ۲۷۰۰ هیات عالیرتبه خارجی به اصفهان سفر کردهاند، گفت: طی ۲۲ سال گذشته بیش از صدها اجلاس بزرگ در اصفهان برگزار شده است. شالوده اصلی اصفهان، هنر است. استان اصفهان بیش از ۲۲ هزار جاذبه فرهنگی، گردشگری و تاریخی دارد.
وی با بیان اینکه ۲۷ اثر ایران در فهرست یونسکو به ثبت رسیده است، گفت: سال گذشته ۵۴ کاروانسرای ایران در یونسکو به ثبت رسید.
نیکآیین افزود: استان اصفهان ۱۵ اثر ثبت شده جهانی دارد و میدان تاریخی نقشجهان نخستین اثر ایران بوده که در یونسکو به ثبت رسیده است.
وی با بیان اینکه در حدود ۲۰۰ کیلومتری شهر اصفهان آثاری با بیش از ۷۰۰۰ سال تمدن وجود دارد، گفت: نخستین کورههای ذوب فلز دنیا در «اریسمان» شهرستان نطنز کشف شده است.
دستیار ویژه استاندار اصفهان در گردشگری و امور بینالملل افزود: مسجد جامع عتیق اصفهان ازجمله آثار ثبت شده اصفهان در یونسکو است که بیش از ۱۲۰۰ سال سابقه معماری دارد.
نیکآیین گفت: اصفهان از زمانهای بسیار دور مرکز همزیستی مسالمتآمیز بین پیروان ادیان توحیدی بوده است بهنحویکه امروز علاوه بر داشتن زیباترین مساجد جهان، ۱۳ کلیسا برای ارامنه، ۲۰ کنیسه برای کلیمیان و یک آتشکده برای زرتشتیان دارد.