رادیو مجازی اتاق ایران ۲ دی 1403

امیر کشانی در نشست شورای گفت‌وگوی استان اصفهان

دستگاه‌های مختلف به اجرای نقشه راه صادرات کمک کنند

رئیس اتاق اصفهان با اشاره به مصوبه شورای گفت‌وگوی استان، گفت: همه دستگاه‌ها، باید با ارائه پیشنهادات و فعالیت‌هایی که می‌توانند برای کالاهای مزیت‌دار انجام دهند، به اجرای نقشه راه صادرات کمک کنند.

30 آبان 1403 - 09:02
کد خبر : 71699
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

رئیس اتاق اصفهان با اشاره به پشتیبانی اتاق بازرگانی و بخش خصوصی از استاندار اصفهان اظهار کرد: دستور جلسه امروز موضوعات مختلف حوزه تأمین اجتماعی است که از قبل کارشناسی شده و جلسات کارشناسی برگزار شده و موضوعات مختلف آن مطرح می‌شود که موافقان و مخالفان آن بر اساس پیشنهادات طرح شده توضیح می‌دهند.

امیر کشانی در صد و چهل و دومین نشست شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان اصفهان با بیان اینکه می‌توانیم رویدادهای تأثیرگذاری رقم بزنیم، تصریح کرد: استان اصفهان از شهرهای پیشران کشور در شورای گفت‌وگو بوده است، ترکیب این شورا به‌جز استاندار که رئیس این شورا است شامل رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان، رئیس سازمان صمت، رئیس سازمان جهاد کشاورزی، مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی، نمایندگان مجلس شورای اسلامی، رئیس‌کل دادگستری یا دادستان، شهردار اصفهان، رئیس شورای اسلامی شهر، رئیس اتاق بازرگانی، رئیس اتاق تعاون، رئیس اتاق اصناف، ۸ نفر از مدیران و رؤسای تشکل‌هایی که عضو شورا هستند و... است.

 رئیس اتاق اصفهان اضافه کرد: موضوعاتی که توسط تشکل‌ها و فعالان اقتصادی مطرح می‌شود، در دبیرخانه شورا روی موضوع کار می‌شود و پس از انجام کار کارشناسی در دستگاه‌های ذی‌ربط پیگیری می‌شود. باید جلسات شورا به‌صورت منظم و دقیق برگزار شود و به‌صورت مستمر ادامه یابد. وظایف شورا شامل دریافت و بررسی درخواست‌های تشکل‌ها و فعالان اقتصادی، طرح مسائل و موضوعات دقیق در شورای استان و اتخاذ تصمیم در جهت بهبود محیط کسب‌وکار استان و ارسال گزارشات و درخواست‌ها با ابعاد ملی و فراگیر به دبیرخانه شورای ملی و همکاری و هماهنگی با شوراهای ملی است.

 وی ادامه داد: بخشنامه‌ای توسط وزیر کشور در خصوص اهتمام جدی به نقش مؤثر شورای گفت‌وگو در راستای بهبود فضای کسب‌وکار توسط بخش خصوصی ابلاغ شد، در شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی ضمن اینکه مسئولان دولتی حضور دارند، اعضای بخش خصوصی نیز حاضر هستند.

 کشانی با اشاره به اهمیت و وظایف شورای گفت‌وگو گفت: امیدواریم روند شورای گفت‌وگو بهبود یابد و بتوانیم با همکاری اعضا روند بهبود جلسات شورای گفت‌وگو را شاهد باشیم.

 رئیس اتاق اصفهان با اشاره به اینکه تشکیل سرمایه در استان باید مورد توجه قرار گیرد، افزود: در جلسه شورای گفت‌وگو مصوب شد که همه دستگاه‌ها، پیشنهادات و فعالیت‌هایی که می‌توانند برای کالاهای مزیت‌دار انجام دهند، ارائه کنند و در اجرای نقشه راه صادرات استان کمک کنند.

کم‌کاری دستگاه‌ها در امور مرتبط با شورای گفتگو پیگیری می‌شود

مهدی جمالی‌نژاد، استاندار اصفهان نیز گفت: مهم‌ترین ماده‌قانونی در تقویت تعامل بخش خصوصی با دولت قانون بهبود کسب‌وکار است که در سال ۱۳۹۰ تصویب شد که دو ماده آن بسیار مهم است.

 وی ادامه داد: ماده ۲ این قانون اشاره می‌کند که دولت مکلف است در مراحل بررسی موضوعات مربوط به کسب‌وکار در اصلاح و تدوین قانون‌های آیین‌نامه‌ها از نظرات کتبی بخش خصوصی استفاده کند. از دیگر ماده‌های مهم این قانون ماده ۳ است که عنوان می‌کند دستگاه‌های اجرایی مکلف‌اند، هنگام تدوین و اصلاح مقررات، نظر تشکل‌های اقتصادی ذی‌ربط را استعلام و مورد استفاده قرار دهند.

 وی تصریح کرد: وظایف و اختیارات شورای گفت‌وگو کاملاً شفاف در این قانون تصریح شده است، پیشنهاد، اصلاح، حذف یا وضع مقررات باید در راستای بهبود محیط کسب‌وکار انجام شود. در ماده ۱۴ نیز عنوان شده است به‌منظور تعامل مستمر با فعالان اقتصادی اعم از کارفرمایی و کارگری و تلاش برای حل مشکلات آنان و ارائه پیشنهاد برای اصلاح قوانین، مقررات، بخشنامه‌ها دستورالعمل‌ها و رویه‌های اجرائی در شورای گفت‌وگو، وزرا و رؤسای دستگاه‌های اجرائی و قضائی مرتبط با محیط کسب‌وکار و رؤسا و مدیران کل دستگاه‌ها در مراکز استان‌ها موظف‌اند یکی از معاونان خود را به‌عنوان مسئول بهبود محیط کسب‌وکار تعیین و معرفی نمایند.

 وی گفت: من پیشنهاد می‌کنم این ماده امروز در همین محل مصوب شود و تا ماه آینده همه دستگاه‌ها معاون خود را معرفی کنند. یکی از فرصت‌های بی‌نظیر شورای گفت‌وگو این است که مصوبه شورا حداکثر باید تا ۳۰ روز در دستور کار هیئت دولت قرار گیرد، با استفاده از این فرصت می‌توان برای احصا قوانین مختلفی که می‌تواند فعالیت‌های سرمایه‌گذاران مختلف را مختل کند، بهره برد.

 وی بیان کرد: در این مدت برخی افراد به سنگ‌اندازی‌ها اعتراض دارند، فرایندها باید بررسی شود تا ایستگاه‌هایی که گلوگاه پیشرفت کارها هستند برطرف شود و مسیرهای تشریفات غیرضروری و زائد را احصا کنیم. اگر در همین راستا این مسیر را طی کنیم و تشریفات زائد را حذف کنیم، در حوزه‌های مختلف می‌توانیم از ظرفیت‌های بسیاری که داریم استفاده کنیم.

 وی گفت: هر دستگاهی که نتوانسته بخش خصوصی را به حرکت وادارد یا باعث هم‌افزایی بین دستگاه‌ها شود، طبق آمارها پنهان نمی‌ماند، اصفهان که سرمه چشم جهان در حوزه صنعتگری، اشتغال و... بوده است کاهش رتبه داشته است که در شأن اصفهان نیست. باید تلاش کنیم فضا به‌گونه‌ای طراحی و فراهم شود که از این اتمسفر خارج شویم.

 وی اضافه کرد: از ۲۰ دستگاه که قرار بوده پیشنهادات و فعالیت‌هایی که می‌توانند برای کالاهای مزیت‌دار انجام دهند، ارائه کنند تنها ۴ دستگاه پاسخگو بودند، از دستگاه‌ها می‌خواهیم گلوگاه نباشند و این جلسات را دست کم نگیرند. شورای گفت‌وگوی استان اصفهان موتور محرکه است؛ اما وقتی پیشران اقتصادی یک استان با کم‌توجهی مواجه شود، در بقیه بخش‌ها نیز شاهد افت خواهیم بود. از دستگاه‌ها می‌خواهیم این جلسات را دست کم نگیرند، در جلسات بعد با دستگاه‌های منفعل برخورد می‌شود.

موضوعات :
در همین رابطه