ولادت با سعادت حضرت فاطمه زهرا (س) و روز زن گرامی باد

رادیو مجازی اتاق ایران ۲۸ آذر ۱۴۰۳

در نشست کمیسیون خدمات فنی مهندسی و احداث اتاق ایران تاکید شد

در توسعه مکران به ظرفیت بخش خصوصی و تشکل‌های تخصصی توجه شود

در نشست کمیسیون خدمات فنی مهندسی و احداث اتاق ایران بر لزوم توجه به ظرفیت بخش خصوصی و تشکل‌های تخصصی در اجرای تفاهم‌نامه همکاری اتاق ایران و شورای توسعه سواحل مکران تاکید شد.

30 آبان 1403 - 12:22
کد خبر : 71710
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

چگونگی عملیاتی شدن بندهای تفاهم‌نامه همکاری میان اتاق ایران و شورای توسعه سواحل مکران با حضور اعضای کمیسیون خدمات فنی مهندسی و احداث اتاق ایران، تشکل‌های تخصصی، نماینده دبیرخانه شورای توسعه سواحل مکران و پیام باقری، نایب‌رئیس اتاق ایران برگزار شد.

در ابتدای این نشست علی نقوی، رئیس کمیسیون خدمات فنی مهندسی و احداث اتاق ایران گفت: عملیاتی کردن بندهای تفاهم‌نامه، نقطه عطفی در حکمرانی کشور باشد و بخش خصوصی بتواند در توسعه مکران نقش‌آفرینی جدی کند و اتاق ایران نقش خود را در بستر ملی ایفا کند.

او با بیان اینکه این تفاهم‌نامه حاصل خرد جمعی بود، تصریح کرد: باید بتوانیم ظرفیت خوب حوزه مکران را فعال کنیم و در این زمینه از تمام ظرفیت اتاق ایران و بخش خصوصی استفاده کنیم.

 

عبدالرضا فرید نائینی، عضو کمیسیون خدمات فنی مهندسی و احداث اتاق ایران در این نشست تصریح کرد: در این تفاهم‌نامه اتاق ایران، تعهداتی را پذیرفته که لازم است برای عملیاتی شدن این بندها، افرادی به‌صورت تمام‌وقت در این حوزه کار کنند.

سهیل آل‌رسول، نایب‌رئیس کمیسیون خدمات فنی مهندسی و احداث اتاق ایران هم عنوان کرد که اتاق تهران در نشستی ضوابط طراحی سواحل جدید را بررسی کرده است؛ لازم است این کمیسیون با کمیسیون متناظر در اتاق تهران سلسله نشست‌هایی برگزار کنند.

 در این نشست عنوان شد که برای عملیاتی کردن تفاهم‌نامه همکاری اتاق ایران و شورای توسعه سواحل مکران، دبیرخانه دائمی در اتاق ایران با محوریت کمیسیون خدمات فنی مهندسی و احداث اتاق ایران تشکیل شود.

در ادامه این نشست به شاخص‌های اقتصاد کلان، سیاست‌های توسعه‌ای در ایران و قواعد و قوانین مخل کسب‌وکار اشاره  و اعلام شد: باید موانع متعدد برای جذب سرمایه در منطقه مکران حل شود. همچنین عنوان‌شده که در توسعه سواحل مکران به سند آمایش سرزمین که در اواخر دهه 90 امضاشده، توجه شود. در این سند چارچوب‌هایی آماده‌شده که بدون توجه و هماهنگی با آن و با توجه به تغییر اقلیمی در جنوب ایران نباید برنامه جدیدی نوشته شود.

همچنین با تاکید بر اینکه توسعه اقتصاد دریامحور و توسعه سواحل مکران به چند پیش‌نیاز احتیاج دارد، اظهار شد: باید مشخص شود که در الگوی توسعه قبل و بعد از انقلاب مقوله حکمرانی چه مشخصه‌ای داشته و اینکه این موارد آسیب‌شناسی و اصلاح شود. توسعه این سواحل با چه نگاهی اتفاق خواهد افتاد؟ باید در برنامه‌های توسعه سواحل به پیش‌کرانه و پس‌کرانه توجه شود. باید این پیش‌نیازها مدون شود و کارگروه‌هایی عملیاتی شدنان بررسی شود. اینکه در سواحل مکران، حکمرانی جدید چه مشخصه‌ای داشته باشد، معلوم شود.

در بخش دیگری عنوان شد که توسعه این مناطق به بخش خصوصی سپرده شود و باید با تغییر پارادایم این مسیر را پیش برد. باید در این کارگروه‌ها، این مطالبات گام‌به‌گام پیگیری شود.

محسن ضرابی، عضو کمیسیون خدمات فنی مهندسی و احداث اتاق ایران هم به ساختاری در مکران تاکید کرد که بخش خصوصی در آن فعال باشد. باید برای عملیاتی شدن تفاهم‌نامه همکاری میان اتاق ایران و شورای توسعه سواحل مکران تلاش شود وگرنه این تفاهم‌نامه هم مثل بقیه تفاهم‌نامه‌ها یک کاغذ پاره خواهد بود. در ادامه

پیام باقری، نایب‌رئیس اتاق ایران در این نشست با تاکید بر اهمیت حوزه احداث و خدمات فنی و مهندسی، گفت: اهمیت حوزه احداث بر کسی پوشیده نیست؛ حوزه‌ای که زنجیره ارزش را به تحرک وامی‌دارد و صنعتی مولد است که خلق ثروت و ارزش‌افزوده می‌کند.

باقری تصریح کرد: این صنعت در دنیا توأمان با صنعت انرژی مطرح است و بالاترین سهم ر ا در GDP کشورها دارد. صنعت احداث سهم بالایی در توسعه اقتصاد دارد. منابع اقتصادی باید به سمت بخش مولد اقتصادی حرکت کند، اما متأسفانه اقتصاد غیرمولد در جذب منابع سهم بالاتری دارد. منابع باید هوشمندانه و هدفمندانه به سمت صنایع مولد حرکت کند. صنعت احداث واجد شرایطی است که به‌عنوان اقتصاد مولد حرکت کند.

نایب‌رئیس اتاق ایران در این نشست، با اشاره به اینکه مکران یک گنجینه ارزشمند با ظرفیت‌های بی‌بدیل برای توسعه اقتصادی در حوزه‌های مختلف مانند انرژی، معدن، گردشگری و ... است، گفت: مکران می‌تواند هاب اقتصادی قوی در منطقه باشد و اتاق ایران در راستای توسعه کسب‌وکار فعالان اقتصادی، در تلاش است که با همکاری‌هایی که صورت می‌گیرد، ظرفیت‌های بزرگ اقتصادی مکران را متبلور کند.

نایب‌رئیس اتاق ایران افزود: یکی از مشکلات حوزه احداث تأمین منابع برای اجرای پروژه‌هاست. طرح‌های نیمه‌تمامی که هنوز به نتیجه نرسیده‌اند. حصول مطالبات یکی از مشکلات این حوزه است. نقد شوندگی صورت وضعیت‌ها بیش از یک سال طول می‌کشد. از آنجایی که نقدینگی با تأخیر انجام می‌شود، منابع هم به سمت صنعت جریان ندارد.

او ادامه داد: کمیسیون خدمات فنی مهندسی و احداث اتاق ایران می‌تواند نقش مهمی در توسعه مکران و توسعه صنعت احداث داشته باشد. به‌عنوان‌مثال بخشی از مشکلات را می‌توان در بودجه سنواتی حل کرد. یا جمع‌بندی‌ای از قراردادهای مختلف در حوزه نفت برق و غیره جمع کرد و این قراردادها را بررسی و مدل معینی را استخراج کرد.

باقری پیشنهاد داد: از ظرفیت همه کمیسیون‌های اتاق ایران مانند انرژی، معدن، سرمایه‌گذاری و مرکز پژوهش‌ها برای رسیدن به یک متدولوژی مشخص جهت توسعه منطقه مکران استفاده شود تا اتاق ایران نقش خود را در پیشبرد اهداف توسعه‌ای مکران بر اساس برنامه و به‌صورت عملی دنبال کند.

او با اشاره به تفاهم‌نامه همکاری میان اتاق ایران و شورای توسعه سواحل مکران تاکید کرد: باید یک‌یک بندهای تفاهم‌نامه را رعایت کنیم. مکران بستر مناسبی برای فعالیت‌های اقتصادی است. توسعه بخش زیرساختی حوزه مکران به دولت برمی‌گردد. در بخش دیگر باید در اتاق ایران به مدل کسب‌وکاری برسیم که اصل سرمایه و سود حاصل از آن به سرمایه‌گذار برگردد. سرمایه‌گذار باید از اصل و سود سرمایه خود مطمئن شود، در این زمینه باید مدل‌های کسب‌وکاری طراحی شود که این هدف را تأمین کند. همچنین دبیرخانه و کارگروهی تشکیل شود تا بندهای تفاهم‌نامه را پیگیری کند.

در ادامه محمد حلوایی، رئیس هیات مدیره انجمن اپک و عضو کمیسیون خدمات فنی مهندسی و احداث اتاق ایران تاکید کرد که باید مشخص شود که می‌خواهند در مکران کارگاه درست کنند یا زیستگاه؟ باید این مسیر مشخص شود؛ قرار است در آینده آبادان درست شود یا عسلویه؟ باید روی این موضوع فکر شود. این روندها در تغییر مسیر آینده اثرگذار است.

در بخش بعدی این نشست برگزاری همایش بین‌المللی صدور خدمات فنی و مهندسی (برگزاری رویداد ITEC) و جزئیات آن و چگونگی برگزاری این همایش بررسی شد.

در همین رابطه