مهمترین رویدادهای اتاق ایران در هفته‌ اول دی‌ماه

رئیس اتاق زاهدان در گفت‌وگو با اتاق ایران آنلاین

از رئیس جمهور خواستیم مانع تجمع صنایع در پایتخت شود

رئیس اتاق زاهدان با اشاره به سفر رئیس‌جمهور به استان سیستان‌وبلوچستان، انتظارات بخش خصوصی استان از دولت را مطرح کرد و گفت: دولت باید برای جلوگیری از تجمع صنایع در مرکز کشور، برنامه‌ریزی کند.

سارا ترابی

خبرنگار
03 آذر 1403 - 11:58
کد خبر : 71744
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

رئیس‌جمهور در نخستین مقصد از سفرهای استانی دولت به سیستان‌وبلوچستان سفر کرد و ضمن دیدار با جمعی از فعالان اقتصادی این استان، تفاهم‌نامه ۳۹ طرح اقتصادی به ارزش ۷۰ همت با حضور ایشان به امضا رسید. این 39 طرح ویژه سرمایه‌گذاری به حوزه‌های معدن، کشاورزی و شیلات، اختصاص داشت.

رئیس اتاق زاهدان با اشاره به سفر اخیر رئیس‌جمهور به استان سیستان‌وبلوچستان، تصریح کرد: در نشست رئیس‌جمهور با فعالان اقتصادی، مطالبات خود را در چهار محور بازرگانی، صنعت، معدن و حمل‌ونقل مطرح کردیم.

عبدالحکیم ریگی در گفت‌وگو با اتاق ایران آنلاین با تأکید بر اهمیت اجرایی شدن سازوکار تهاتر برای تقویت سطح مناسبات تجاری بین ایران و پاکستان، گفت: علاوه بر اینکه دولت ایران و دولت پاکستان باید زمینه برقراری تهاتر را بین دو کشور فراهم کنند، ضرورت دارد توافق‌نامه تجارت آزاد بین دو کشور نهایی شود.

بر اساس اظهارات این فعال اقتصادی در حال حاضر تجارت بین ایران و پاکستان به دلیل مشکلات بانکی، با ظرفیت‌هایی که در هر دو بازار وجود دارد، هماهنگ نیست.

عضو هیات نمایندگان اتاق ایران خاطرنشان کرد: بخش خصوصی خواستار اجرای سازوکاری برای امکان استفاده از ارزهای صادراتی برای واردات کالاهای اساسی از پاکستان است.

رئیس اتاق زاهدان درباره بخش صنعت نیز گفت: بخش خصوصی از تجمع صنایع در مرکز کشور گلایه دارد. بنابراین انتظار می‌رود این صنایع به مناطق مرزی منتقل و برای این منظور مشوق‌های خاصی داده شود. در حقیقت خواسته فعالان اقتصادی، توزیع عادلانه منابع در کل کشور است.

ریگی در حوزه معدن نیز به لزوم کاهش حقوق مالکانه در معادن اشاره و صریح کرد: علاوه بر کاهش حقوق مالکانه معدن باید زمینه ورود ماشین‌آلات معدنی نیز تسهیل شود، چراکه امروز دچار فرسودگی ماشین‌آلات و پایین آمدن میزان و کیفیت تولید هستیم.

او نوسازی ناوگان حمل‌ونقل را نیز مورد تأکید قرار داد و افزود: استان سیستان‌وبلوچستان بخشی از کریدورهای مهم جنوب - شمال کشور است که باید از منظر جاده‌ای و ریلی مورد توجه باشد. به‌روزرسانی مسیرهای مواصلاتی، تکمیل مسیر ریلی زاهدان و نوسازی ناوگان حمل‌ونقل به صورت هم‌زمان از جمله انتظاراتی هستند که در دیدار با رئیس‌جمهور نیز مورد تأکید قرار گرفت.

رئیس اتاق مشترک ایران و پاکستان ابراز امیدواری کرد: با توجه به آنچه در این دیدار گفتیم و شنیدیم، معتقدم عزم برای بهبود وضعیت اقتصادی در دولت وجود دارد و امیدوارم در این مسیر، ظرفیت بخش خصوصی به کار گرفته شود.

سفر مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور به استان سیستان‌وبلوچستان، نخستین مقصد از سفرهای استانی دولت چهاردهم است که در قالب این سفر، ۳۳ مصوبه با هفت دستگاه ملی و تأمین اعتباری به مبلغ ۴.۵ همت برای تکمیل برخی پروژه‌های مختلف این استان اجرایی، نهایی شد.

همچنین مقرر شد در طرح‌های تسهیلاتی و سرمایه‌گذاری سیستان‌وبلوچستان بانک‌ها مبلغ ۲۰۰ هزار میلیارد ریال اختصاص دهند و بخش خصوصی نیز در مجموع ۷۰۰ هزار میلیارد ریال تا پایان سال ۱۴۰۴ در این استان سرمایه‌گذاری کند. موارد ذکر شده سرمایه‌گذاری‌هایی است که قطعی و مجوز آن دریافت شده است. در این سفر همچنین دو تفاهم‌نامه در حضور رئیس‌جمهور و استاندار سیستان‌وبلوچستان به امضا رسید.

در همین رابطه