رادیو مجازی اتاق ایران 17 دی 1403

رییس اتاق خرم‌آباد در دیدار با معاون دبیرکل اکو مطرح کرد

لرستان با ۳ میلیون تن تولید کشاورزی، آماده نقش‌آفرینی در تجارت منطقه‌ای اکو

رئیس اتاق خرم‌آباد در حاشیه کنفرانس بین‌المللی محیط زیست و سلامت شهری با حضو اعضای مجمع شهرداران آسیا AMF در اتاق خرم‌آباد، با معاون دبیرکل اکو دیدار و گفت‌وگو کرد.

03 آذر 1403 - 21:34
کد خبر : 71768
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

رئیس اتاق خرم‌آباد در دیدار با سیلابردی نوربردیف، معاون دبیرکل سازمان همکاری‌های اقتصادی (اکو)، به ظرفیت‌های بالای کشورهای عضو این سازمان برای گسترش مبادلات تجاری اشاره کرد و اظهار کرد: «کشورهای عضو اکو با جمعیت بالا و ظرفیت‌های گسترده، بازار مصرف قوی‌ ایجاد کرده‌اند که همکاری‌های تجاری میان این کشورها را تسهیل می‌کند.»

محمد خاکی، با اشاره به ظرفیت‌های کشاورزی، دامپروری و صنعتی لرستان افزود: «استان ما سالانه بیش از ۳ میلیون تن محصولات کشاورزی تولید می‌کند که عمدتاً به صورت نیمه‌صنعتی، سنتی و صنعتی عرضه می‌شوند. اقدامات خوبی نیز در زمینه صنعتی‌سازی محصولات کشاورزی صورت گرفته است و یکی از مجموعه‌های ما با ۵۰ هکتار گلخانه، نقش چشمگیری در این حوزه ایفا می‌کند.»

وی ادامه داد: «لرستان در تولید داروهای انسانی و دامی جایگاه ویژه‌ای در کشور دارد و محصولات این بخش به بیش از ۳۰ کشور صادر می‌شود. همچنین استان در زمینه استخراج و فرآوری سنگ‌های ساختمانی رتبه اول کشور را داراست. علاوه بر این، لرستان به دلیل اقلیم چهار فصل خود، ظرفیت‌های منحصربه‌فردی در زمینه گردشگری دارد.»

چالش‌ها و الزامات توسعه اقتصادی

رئیس اتاق خرم‌آباد خاطرنشان کرد: «وجود تحریم‌های بین‌المللی و محدودیت‌های بانکی مانع از گسترش بیشتر مبادلات تجاری شده است. با این حال، ما به‌عنوان نماینده بخش خصوصی استان با ۷۰۰ فعال اقتصادی و کارت‌های بازرگانی فعال، آماده توسعه همکاری‌ها هستیم.»

وی همچنین بر ضرورت توجه به مسائل زیست‌محیطی تأکید کرد و افزود: «یکی از مولفه‌های توسعه‌یافتگی، رعایت الزامات زیست‌محیطی است. اتاق بازرگانی لرستان در دو سال اخیر با همکاری شهرداری، جلسات متعددی در حوزه هوای پاک و ظرفیت‌های زیست‌محیطی برگزار کرده است.»

نقش اکو در توسعه تجارت و حمل‌ونقل

سیلابردی نوربردیف، معاون دبیرکل اکو، نیز در این نشست با تقدیر از همکاری‌های لرستان، گفت: «سازمان همکاری‌های اقتصادی با مشارکت ایران، ترکیه و پاکستان در سال ۱۹۸۴ تأسیس شد و سپس کشورهای آسیای میانه و قفقاز نیز به آن پیوستند. این سازمان نقش مهمی در شناسایی ظرفیت‌ها و توسعه تجارت در منطقه ایفا می‌کند.»

وی افزود: «ایران به دلیل موقعیت استراتژیک خود، کریدور مهمی برای اتصال شمال به جنوب و شرق به غرب است. تمرکز سازمان اکو بر حمل‌ونقل و توسعه زیرساخت‌های ارتباطی است که می‌تواند تجارت منطقه‌ای را تقویت کند.»

نوربردیف همچنین به اهمیت گردشگری و کشاورزی ایران اشاره کرد و گفت: «گردشگری ایران مورد توجه کشورهای عضو قرار گرفته و نشست‌هایی برای توسعه این حوزه برگزار شده است. کشاورزی و صنعت ایران نیز می‌تواند نقش مؤثری در توسعه پایدار کشورهای عضو اکو ایفا کند.»

در این دیدار، دو طرف بر گسترش همکاری‌های اقتصادی، توجه به مسائل زیست‌محیطی و توسعه زیرساخت‌های حمل‌ونقل و گردشگری تأکید کردند.

خاکی در پایان تصریح کرد: «اتاق خرم‌آباد به‌عنوان تسهیل‌گر، ارتباطات لازم میان تجار و هیئت‌های بازرگانی کشورهای عضو اکو را فراهم خواهد کرد.»

در همین رابطه