مرور اخبار اتاق ایران در هفته‌‌ای که گذشت

رئیس اتاق خرم‌آباد در همایش میز صادراتی استان لرستان مطرح کرد

رفع چالش‌های صادراتی برای استفاده از ظرفیت‌های اقتصادی، ضروری است

محمد خاکی، رئیس اتاق خرم‌آباد با اشاره به ظرفیت‌های اقتصادی و تولیدی استان لرستان، بر ضرورت استفاده از این ظرفیت‌ها در جهت خلق ثروت و رفاه شهروندان تأکید کرد و تسهیل صادرات را یکی از الزامات تحقق این موضوع دانست.

07 آذر 1403 - 11:11
کد خبر : 71879
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خرم‌آباد گفت: ازیک‌طرف بر خود می‌بالیم که استانی بااین‌همه ظرفیت و توانایی داریم، از طرفی نیز ناراحت می‌شویم که چرا این تولید و تلاش نتوانسته خلق ثروت کند و رفاه اجتماعی شهروندان را ارتقا دهد.

محمد خاکی در همایش میز صادراتی استان لرستان افزود: مقام معظم رهبری حداقل طی یک دهه اخیر بر اهمیت و ضرورت مسائل اقتصادی و حمایت از تولیدکنندگان تأکید داشتند و سران قوای کشور را بر حمایت از بخش خصوصی مکلف کردند.

رئیس اتاق خرم‌آباد با اشاره به برگزاری جلسه با رئیس قوه قضائیه، از تأکید حجت‌الاسلام‌والمسلمین محسنی اژه‌ای بر حمایت از بخش خصوصی و پیگیری دستورالعمل‌های اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی خبر داد.

خاکی ادامه داد: به نظر می‌رسد بدنه اجرایی کشور هم‌راستا و هماهنگ با منویات رهبری نیست، چراکه نتیجه کار مشخص است. در چشم‌انداز ۱۴۰۴ باید قدرت اول منطقه ازنظر اقتصادی می‌بودیم، اما متأسفانه اکنون با چالش‌های جدی مواجه هستیم.

وی به عمده‌ترین چالش‌های حوزه صادرات محصولات کشاورزی اشاره و تصریح کرد: ممنوعیت‌های مکرر صادراتی از سوی سیاست‌گذاران نخستین چالش پیش روی صادرکنندگان بخش کشاورزی است.

رئیس اتاق خرم‌آباد با بیان اینکه نمودار صادرات محصولات کشاورزی یک نمودار ناهماهنگ است، گفت: در صادرات محصولات تولیدی باید به دنبال افزایش صادرات و رشد با ثبات محصولات تولیدی باشیم، درصورتی‌که در کشور این اتفاق نمی‌افتد.

خاکی ادامه داد: صادرکننده زمانی که اقدام به انعقاد قرارداد چندماهه با یک خریدار خارجی می‌کند، در ادامه راه با یک ممنوعیت‌هایی مواجه می‌شود که منجر به خسارت وی نیز می‌شود، به‌گونه‌ای که نه‌تنها ارزش‌افزوده‌ای ایجاد نمی‌شود، بلکه در میانه راه با خطرات و زیان‌هایی نیز مواجه می‌شود.

وی، عدم تأمین زنجیره تولید را دیگر چالش پیش روی صادرکنندگان محصولات کشاورزی خواند و افزود: چند سال است که وزارت کشور متولی بحث زنجیره ارزش شده، اما باید زنجیره تأمین که قبل و بعد از تولید را شامل می‌شود را نیز در نظر بگیریم.

رئیس اتاق خرم‌آباد تصریح کرد: در زنجیره تأمین ضمن شناسایی تولیدکنندگان، باید قیمت تمام‌شده مواد اولیه و نهاده‌ها را پائین بیاوریم تا یک مزیت رقابتی را ایجاد کنیم.

خاکی، تصمیم‌های خلق‌الساعه از سوی سیاست‌گذاران را دیگر چالش حوزه صادرات محصولات کشاورزی عنوان کرد و گفت: با اینکه در قانون بهبود مستمر فضای کسب‌وکار قید شده که دولت هیچ تصمیمی را نباید بدون مشورت با فعالان اقتصادی و بخش خصوصی بگیرد اما متأسفانه شاهد بخشی‌نگری و جزیره‌ای عمل کردن هستیم.

وی با بیان اینکه در حوزه برندسازی کم کار کرده‌ایم، افزود: لازمه این کار داشتن اطلاعات و همکاری دستگاه‌های اجرایی است، ضمن اینکه تنوع و کیفیت و همچنین رتبه برتر بودن در برخی محصولات می‌تواند به ما کمک کند که حداقل در چند محصول برندسازی را انجام دهیم.

رئیس اتاق خرم‌آباد ادامه داد: عدم انتشار اطلاعات دقیق از دیگر چالش‌های حوزه صادرات است، به‌نحوی‌که ما میزان دقیق محصولات تولیدی استان را داریم اما یک تاجر نمی‌تواند به‌یک‌باره تمام تولیدات استان را روانه بازار کند، ازاین‌رو فرایند تولید و برداشت محصولات تدریجی و طی چند روز یا چند ماه صورت می‌گیرد، نیازمند اطلاعات دقیق از میزان برداشت و تولید در روزها و ماه‌های مختلف هستیم تا متناسب با آن بازارها شناسایی و محصولات را بسته‌بندی، نگهداری و صادر کنیم.

خاکی به بحث پیمان‌سپاری ارزی گریزی زد و گفت: در جلسه با دکتر فرزین بر این موضوع تأکید شد که برای محصولات کشاورزی معافیت را در گام نخست در نظر گرفته شود و همچنین سامانه مبادلات ارزی تبدیل به بازار ارزی شود تا ضمن واقعی شدن نرخ، صادرکنندگان تمایل بیشتری به صادرات داشته باشند.

وی، تأمین منابع مالی و دشواری آن را از مطالبات جدی فعالان اقتصادی خواند و افزود: پیشنهاد مشخص ما برای لرستان این است که سرمایه بانک‌های دولتی استان را افزایش دهند، چراکه با توجه به شرایط کشور و تورم ایجاد شده، منابع بانکی کفایت پرداخت تسهیلات به فعالان اقتصادی را نمی‌دهد و مقرر شد با افزایش ۲۰۰ همتی سرمایه‌های بانکی، از سال آینده نیز هر بانکی که سرمایه کمتر از ۲۰ هزار میلیارد تومان باشد از گردونه بانک‌ها خارج خواهند شد.

رئیس اتاق خرم‌آباد بر جداسازی تسهیلات تکلیفی از تسهیلات پرداختی به فعالان اقتصادی تأکید و خاطرنشان کرد: زمان‌بر بودن فعالیت‌های گمرکی از دیگر چالش‌های حوزه صادرات محصولات کشاورزی است.

خاکی اظهار کرد: با توجه به اینکه محصولات کشاورزی به‌ویژه محصولات باغی فسادپذیر هستند، تقاضا می‌شود رویه‌های گمرکی برای صادرات محصولات کشاورزی تسهیل شوند.

وی با اشاره به افزایش هزینه‌های گمرکی به‌واسطه عدم قبول گواهی‌های مبدأ، تصریح کرد: پیگیر رفع این موضوع هستیم، ضمن اینکه در اتاق بازرگانی لرستان گواهی مبدأ بین‌الملل برای فعالان اقتصادی صادر می‌شود.

رئیس اتاق خرم‌آباد با ارائه برخی راهکارهای پیشنهادی جهت توسعه صادرات در استان، گفت: ما به دنبال اتصال واحدهای تولیدکننده خرد به واحدهای تولیدکننده بزرگ هستیم تا بخشی از ظرفیت‌های مازاد کارخانه‌ها را با تولیدات سفارشی تکمیل کنیم.

خاکی ادامه داد: یکی از دلایل بالا بودن قیمت تمام‌شده محصولات ما به دلیل خالی ماندن بخشی از این ظرفیت است، ازاین‌رو با افزایش ظرفیت، کاهش قیمت را داشته باشیم.

رئیس اتاق خرم‌آباد از انجام مذاکرات به جهت فروش محصولات استان در فروشگاه‌های بزرگ زنجیره‌ای خبر داد و گفت: همچنین در آینده نزدیک همایش فرصت‌های سرمایه‌گذاری استان را خواهیم داشت که در آن ظرفیت‌های استان عرضه خواهند شد، ضمن اینکه در برخی حوزه‌ها حتی مجوزهای بی‌نام صادر کرده‌ایم.

وی بر کاهش هزینه‌های لجستیکی و کمک به توسعه حمل‌ونقل تأکید و بیان کرد: انتظار می‌رود از شرکت‌های دانش‌بنیان جهت اندازه‌گیری میزان سموم باقی‌مانده حمایت شود. چراکه این مهم برای جوامع بین‌الملل با اهمیت است؛ ازاین‌رو باید آر ابتدای تولید با نظارت و آموزش و ترویج میزان سموم در محصولات را کنترل کنیم.

رئیس اتاق خرم‌آباد با بیان اینکه پلتفرمی را طی ماه‌های آینده به بهره‌برداری خواهیم رساند، گفت: در این پلتفرم ضمن اجازه دسترسی به تولیدکننده، امکان عرضه کالای تولیدی نیز وجود خواهد داشت.

خاکی با اشاره به راه‌اندازی آژانس تجارت و ترویج، تصریح کرد: این آژانس هم در حوزه تجارت خارجی فعالیت می‌کند یعنی با رایزن‌ها در ارتباط است و هم در داخل ضمن کمک به تولیدکننده، نیاز بازار و استانداردهای لازم آن را نیز می‌گوید.

وی تصریح کرد: به دنبال این هستیم که آژانس تجارت و ترویج را برای لرستان به‌عنوان استان پایلوت اجرا کنیم.

رئیس اتاق خرم‌آباد بر برگزاری جشنواره‌ها برای محصولات تولیدی مختلف تأکید کرد و افزود: انتظار می‌رود جهاد کشاورزی به‌عنوان متولی اقدام به برپایی این جشنواره در ایام مختلف کند.

خاکی ادامه داد: ما برای اعضای اتاق بازرگانی چه برای کسانی که بخواهند به در قالب هیات به خارج کشور اعزام شوند و همچنین برای حضور در نمایشگاه‌های بین‌المللی، یارانه داریم، بسته به نوع کشوری که حضور پیدا می‌کنند از ۳۰ تا ۵۰ درصد هزینه‌های حضور آن‌ها را پرداخت خواهیم کرد.

وی از برگزاری سلسله نشست‌ها با کشورهایی با بازار مصرف مشترک خبر داد و گفت: با کشورهایی همچون افغانستان و ویتنام که احساس می‌کنیم محصولات ما در بازار آن‌ها جایگاهی دارد سلسله نشست‌هایی را برگزار کردیم، همچنین طی ماه‌های آینده این نشست‌ها را با کشورهای عمان و روسیه نیز خواهیم داشت.

رئیس اتاق خرم‌آباد با بیان اینکه اینجا خانه فعالان اقتصادی است، گفت: لذا تقاضا داریم با حضور در کمیسیون‌های تخصصی اتاق بازرگانی و همچنین جلسات آن ما را کمک کنید، چراکه هیچ‌کسی به‌اندازه شما اطلاعات کافی را ندارد و این اطلاعات می‌تواند ما را در انعکاس درست مشکلات و مطالبه‌گری کمک کند.

خاکی تصریح کرد: ۲ ظرفیت خوب در اتاق بازرگانی به نام شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی و ستاد اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی وجود دارد که می‌توان از ظرفیت آن‌ها برای رفع چالش‌ها و توسعه اقتصادی استان استفاده کنیم.

وی در پایان تأکید کرد: ناترازی انرژی و تعرفه‌های جدید برق موضوعی آزاردهنده برای واحدهای تولیدی استان شده است.

در همین رابطه