دستیار اجتماعی رئیسجمهور با بیان اینکه جدایی علم از سیاستگذاری باعث بحرانی شدن مسائلی مانند آب و محیطزیست شده است، گفت: مسئله اصلی اقتصاد ایران، اقتصاد سیاسی است و ما فرصت تاریخی زیادی نداریم.
علی ربیعی در نشست شورای گفتوگوی دولت و بخشخصوصی استان البرز، تأکید کرد: باوجود فهم مشترک از مسائل اقتصادی و سیاسی، باید تصمیمگیری و عمل کنیم زیرا هیچ زمانی برای اشتباه نداریم.
او ادامه داد: درباره مفهوم وفاق، نازل انگاری شده است. بهکارگیری شایستگان در هر گروه و جناحی تنها بخشی از وفاق است و باید دایره این وفاق را افزایش داده و افراد بیشتری را به کار گیریم. ایجاد ذهنیت مشترک و حل مسائل کشور هدف واقعی وفاق است و برای این منظور نیازمند گفتوگو هستیم.
ربیعی با اشاره به تفاوتهای نظری در دیدن مسائل ایران، گفت: این تفاوتها مهمترین مشکل ماست و امروزه چندگانگی نظری در ساخت قدرت و جامعه وجود دارد.
او تأکید کرد: باید با گفتوگو، فهم مشترک از مسائل پیدا کرده و به تصمیمات مشترک برسیم.
دستیار اجتماعی رئیسجمهور اظهار کرد: دولت قصد دارد تصمیمات سختی بگیرد و ازجمله مسائل مختلفی که با آن مواجه است، کسری بودجه و ناترازیها هستند.
او افزود: باید این مسائل را دید و بدون ایجاد نگرانی در جامعه برای آنها تصمیم گرفت. اگر فهم مشترک وجود نداشته باشد، دولت قادر به اتخاذ تصمیمات سخت نخواهد بود.
ربیعی با بیان اینکه اگر دولت، بازار و جامعه آسیب ببینند، کشور آسیب خواهد دید، افزود: اتخاذ تصمیمات برای رضایت جامعه بدون توجه به بازار میتواند منجر به ایجاد فضای پوپولیستی شود.
او در پایان بر لزوم تعریف اتاق افقگشا تأکید کرد و گفت: باید بررسی کنیم که چگونه میتوان پروژههای راهگشا را که نفع هر سه بخش بازار، دولت و جامعه را به دنبال دارد، دنبال کرد و با توقعات فزاینده و جامعه آسیبدیده چگونه مواجه شد.