رئیس اتاق خرمآباد با بیان اینکه برای بهبود و ارتقای کیفیت خدمات، نیازمند برقراری ارتباط و پیوند و اتصال با کشورهای هدف هستیم، گفت: یکی از موضوعاتی که در اتاق خرمآباد دنبال میکنیم، تهیه یک گزارش تطبیقی از وضع موجود اتاقهای بازرگانی در سایر کشورهاست و نتیجه این گزارش منتشر خواهد شد. بهعنوان نمونه اتاق بازرگانی دبی را بهعنوان اتاق بازرگانی موفق انتخاب کردیم.
محمد خاکی در نود و هشتمین جلسه شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی استان لرستان، افزود: هدف ما این است که بتوانیم خدمات را در آن سطح به اعضا ارائه دهیم و در اصلاح ساختار اقتصادی کشور نقش ایفا کنیم. طبیعتاً نتیجه این گزارش میتواند خیلی مفید باشد چراکه نقش اتاقهای بازرگانی در توسعه کشورها بر کسی پوشیده نیست و امیدوار هستیم ما هم در آن راستا بتوانیم حرکت کنیم.
وی تصریح کرد طبیعتاً حل مسائل پیچیده امروز با سبک و سیاق ممکن نیست و ما راهی جز برقراری ارتباط با کشورهای توسعهیافته و استفاده از تجارب آنها و با تکیهبر دانش خود نداریم.
خاکی با بیان اینکه ناترازی انرژی امروز موجب نارضایتی مردم و فعالین اقتصادی شده، گفت: این نارضایتی نتیجه کمتوجهی یا بیتوجهی به تذکراتی بوده که ما در سنوات گذشته در این حوزه دادهایم و متأسفانه عدم سرمایهگذاری که در این حوزه انجام شده و عدمحمایت از فعالین اقتصادی که تولیدات مقیاس کوچک برق را داشتند، باعث شده که کسی به سرمایهگذاری در این حوزه ورود نکند.
وی ادامه داد: امروز با کمبود برق مواجه هستیم و امیدواریم که راهکارهای پیشنهادی که ما به دولت دادیم در کوتاهمدت منجر به حل این مشکل شود.
رئیس اتاق خرمآباد خاطرنشان کرد: طبیعتاً اگر بایدها بهموقع انجام شود، سرمایهگذاری بخش خصوصی هم تشویق خواهد شد تا با ورود خود به رفع کمبودها کمک کند.
وی با تأکید بر اینکه از دیرباز با اتاق بازرگانی بینالمللی یک ارتباط تنگاتنگی داشتیم، گفت: بهعنوان اتاق برتر ماه جولای سال ۲۰۲۱ انتخاب شدیم و ما در پلتفرمی به مدت یک ماه ظرفیتهای استان لرستان را بارگذاری کردیم. معتقد هستیم که رمز موفقیت در استمرار ارتباطات خواهد بود و این ارتباط را حفظ خواهیم کرد.
خاکی اظهار کرد: موضوع دیگر پیوستن به زنجیره بینالملل اعتباربخشی گواهی مبدأ است، تنها چند اتاق بازرگانی در کشور توانستند این گواهی را اخذ کنند، استان تهران، لرستان و بندرعباس، لذا تقاضا میکنم که فعالین اقتصادی حتماً از این امتیاز و این اقدامی که ما انجام دادیم برخوردار شوند.
تدوین طرح جامع توسعه لرستان
سید سعید شاهرخی؛ استاندار لرستان نیز بیان داشت: در بدو ورود با توجه به شرایط کشور، نوع روابط با دنیا و مسائل روز، احساس کردیم که باید طرحی نو دنبال کنیم.
وی خاطرنشان کرد: در همین راستا، تیمهای قوی کارشناسی با مدیریت برای برنامه جامع کاربردی و عملیاتی برای استان تنظیم و وظیفه هرکدام از دستگاهها مشخص شد.
شاهرخی با بیان اینکه سرمایهگذاری داخلی، خارجی و سهم دولت در هر بخش طی چهار سال مشخص است، گفت: تکالیف دستگاهها و شهرستانها در سند اشتغال و سرمایهگذاری استان مشخص است.
وی با اشاره به فراهمسازی شرایط برای حضور مؤثر بخش خصوصی در لرستان، افزود: ظرفیتهای بیبدیل کشاورزی را داریم، ضمن اینکه سایتهای کشت و صنعت و دامپروری آماده واگذاری است.
استاندار لرستان ادامه داد: هفته گذشته جلسه اول بررسی ثبت جهانی دره خرمآباد برگزار شد و ۲۰ تیر جلسه نهایی آن برگزار میشود.
وی، بام لرستان را ظرفیتی بیبدیل و استثنایی خواند و افزود: مشاور بینالمللی برای این مجموعه باید بیاید تا توریستی شود.
شاهرخی با بیان اینکه داریم روی مدلهای تأمین منابع مالی کار میکنیم، گفت: تمام ظرفیتهای طرحهای پیشرانه را آماده کردیم تا به سرمایهگذاری خارجی ارائه دهیم. مدیریت ناترازی انرژی به استان واگذار شود.
استاندار لرستان در ادامه ضرر قطع برق را بالا خواند و افزود: بهعنوان اولین استاندار در محضر رئیسجمهور موضوع برق را مطرح کردم، نباید واقعیت را نادیده گرفت، در کشور ما بدون اینکه بگوییم چرا، ناترازی در برق، گاز، بنزین و برخی سوختها وجود دارد، راهحل اساسی آنهم یکشبه نیست چون مستلزم سرمایهگذاری، رفع برخی تحریم و محدودیتها است.
وی افزود: نمیشود برای رفع ناترازی معجزه کرد، بنابراین کاری که میشود انجام داد این است که مخزن و منابع انرژی برق، گاز یا بنزین را مدیریت کنیم تا با چالش و خاموشی گسترده مواجه نشویم.
استاندار لرستان با بیان اینکه روزانه هشت میلیون مترمکعب گاز در استان مصرف میکنیم، افزود: برق مازاد در شهرکها داریم برای واگذاری، ۵۹ درصد برق تولیدی را مصرف میکنیم بقیهاش برای تزریق به شبکه سراسری توزیع میشود، پس به ما خاموشی کمتری بدهند.