رادیو مجازی اتاق ایران - 2 بهمن 1403

فرج‌الله معماری در مراسم تجلیل از پژوهشگران برتر استان سمنان مطرح کرد

توجه به پژوهش، مقدمه تقویت اقتصاد دانش‌بنیان و رشد رفاه عمومی است

رئیس اتاق سمنان با تاکید بر اهمیت پژوهش، توجه دولت به آموزش و تربیت پژوهشگران را عامل تعالی جامعه و در نهایت تقویت اقتصاد دانش‌بنیان، رشد اجتماعی و رفاه عمومی عنوان کرد.

25 آذر 1403 - 12:52
کد خبر : 72266
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

رئیس اتاق سمنان: محققان و پژوهشگران به‌عنوان یک اولویت اساسی می‌توانند زمینه‌ساز تحولات عمیق و مثبت در ایران باشند.

فرج‌الله معماری، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سمنان در آئین تجلیل از پژوهشگران برتر استان گفت: فعالیت علمی، پژوهشی و تحقیقاتی می‌تواند تأثیرات عمیق و پایداری بر ابعاد مختلف اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و سیاسی جامعه داشته باشد.

وی افزود: پژوهش علمی می‌تواند به شناسایی و تحلیل دقیق مشکلات و چالش‌های مختلف جامعه ایرانی بپردازد و با استفاده از داده‌ها و روش‌های علمی، به ارائه راه‌حل‌های مؤثر برای مشکلات اجتماعی مانند بیکاری، فقر، نابرابری‌های اجتماعی، فساد اداری و مشکلات زیست‌محیطی دست یابد. 

معماری با اشاره به مفید بودن پژوهش‌های کاربردی در طراحی سیاست‌های عمومی و برنامه‌های توسعه‌ای کشور عنوان کرد: پژوهش‌های علمی در حوزه‌های مختلف مانند فناوری، مهندسی، کشاورزی و علوم پزشکی می‌توانند به نوآوری و رشد اقتصادی کمک کنند. همچنین توسعه فناوری‌های جدید، ارتقای صنایع موجود و ایجاد فرصت‌های شغلی جدید در نتیجه پژوهش‌های علمی می‌تواند تحول اقتصادی را به همراه داشته باشد؛ به‌ویژه اینکه پژوهش می‌تواند به پیشرفت‌های سریع در زمینه‌های نوین مثل هوش مصنوعی، نانو تکنولوژی و زیست‌فناوری منجر شود و ایران را در مسیر توسعه فناوری‌های پیشرفته قرار دهد. 

رئیس کمیسیون اقتصاد کلان اتاق ایران در بخشی دیگر از سخنان خود پژوهش‌های اجتماعی و فرهنگی را کمک به شناخت بهتر نیازها، خواسته‌ها و چالش‌های مختلف اقشار جامعه بیان کرد و گفت: پژوهش‌های فرهنگی می‌توانند باعث تقویت هویت ملی، ارتقای آگاهی‌های اجتماعی و حتی بهبود روابط بین‌فرهنگی در داخل و خارج از کشور شوند.

وی افزود: این نوع پژوهش‌ها می‌توانند به تحولات فرهنگی مهمی در جامعه ایرانی، از جمله تقویت ارزش‌های اجتماعی، ترویج فرهنگ گفت‌وگو و همکاری و اصلاحات در ساختارهای اجتماعی کمک کنند.

معماری گفت: پژوهش‌های علمی و تجربی می‌توانند به شناسایی مؤثرترین سیاست‌ها برای حل مسائل جامعه بپردازند.

وی ادامه داد: با بررسی‌های علمی و ارزیابی‌های دقیق، دولت‌ها می‌توانند برنامه‌های اقتصادی، اجتماعی و سیاسی را طراحی کنند که به‌صورت مؤثرتر مشکلات جامعه را برطرف کرده و شرایط زندگی مردم را بهبود بخشند. همچنین از طریق بهبود سیستم‌های آموزشی، تربیت پژوهشگران و متخصصان برجسته و ایجاد مراکز تحقیقاتی معتبر، سطح علمی جامعه بالا می‌رود و افراد بیشتری از نتایج پژوهش‌ها بهره‌مند می‌شوند. این امر در نهایت به تقویت اقتصاد دانش‌بنیان، رشد اجتماعی و رفاه عمومی کمک خواهد کرد.

عضو هیئت نمایندگان اتاق ایران پژوهش‌های علمی و اجتماعی را مقدمه شناسایی و تقویت نقاط مشترک میان اقوام و گروه‌های مختلف جامعه ایرانی برشمرد و گفت: این همگرایی می‌تواند از طریق شناخت بهتر تاریخ، فرهنگ و نیازهای مختلف گروه‌های قومی، مذهبی و اجتماعی صورت گیرد و در نهایت به کاهش اختلافات و ارتقای وحدت ملی منجر شود.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سمنان پژوهش‌های بین‌المللی را نیز در جهت ارتقای جایگاه ایران در سطح جهانی مؤثر دانست و بیان کرد: از طریق پژوهش در زمینه‌های مختلف مانند روابط بین‌الملل، سیاست خارجی، حقوق بشر و مطالعات منطقه‌ای، ایران می‌تواند نقش بیشتری در فرآیندهای جهانی ایفا کند و از این طریق به افزایش قدرت نرم خود و تأثیرگذاری در عرصه بین‌المللی بپردازد.

فرج‌الله معماری در بخش دیگری از صحبت‌های خود گفت: پژوهش نه‌تنها ابزار شناسایی مشکلات جامعه است، بلکه می‌تواند به‌عنوان کاتالیزوری برای حل مسائل و تحولات مثبت در جامعه عمل کند. وی ادامه داد: با بهره‌گیری از پژوهش‌های علمی و تجربی، جامعه ایرانی می‌تواند به سمت پیشرفت و تحول حرکت کند و پژوهشگران با تولید دانش و اطلاعات علمی و کاربردی نقش کلیدی در تحول جامعه ایرانی ایفا نمایند.

معماری شناسایی مسائل، ارائه راه‌حل‌ها و ترویج فرهنگ پژوهش را فرصتی برای بهبود وضعیت اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی ایران دانست و گفت: تحول جامعه ایرانی نیازمند همکاری و تلاش فعالانه پژوهشگران است تا با استفاده از نتایج تحقیقات خود گامی مؤثر در راستای تغییرات مثبت برداشته شود.

رئیس اتاق سمنان در پایان با تبریک هفته پژوهش و فناوری اینگونه مراسم‌ها را فرصتی مغتنم برای قدردانی از تلاش‌های بی‌وقفه پژوهشگران، اندیشمندان و فناوران این مرز و بوم دانست و گفت: این هفته یادآور مسئولیت مشترک ما در تقویت زیرساخت‌های علمی و حمایت از ایده‌های خلاقانه است. ما با اتکا به دانش پژوهان جوان و نوآور می‌توانیم گامی بلند به سوی توسعه پایدار، اقتصاد دانش‌بنیان و جامعه‌ای آگاه برداریم.

موضوعات :
در همین رابطه