رادیو مجازی اتاق ایران ۲۸ آذر ۱۴۰۳

یادداشت محسن خلیلی‌عراقی در گرامیداشت یاد حاج علاءالدین میرمحمدصادقی

میرمحمدصادقی کارآفرینی برجسته و تشکل‌گرا بود

محسن خلیلی‌عراقی، صنعت‌گر پیشکسوت نوشت: گذر از روزهای دشوار و حراست از نهادهای در خدمت توسعه و پیشرفت هر کشوری در روزهای سخت، انسان‌هایی خاص می‌طلبد که مرحوم حاج آقای میر محمد صادقی بی‌شک از برجستگان این طریق بودند.

28 آذر 1403 - 14:03
کد خبر : 72358
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

محسن خلیلی‌عراقی، صنعت گر بزرگ و پیشکسوت بخش خصوصی ایران طی یادداشتی در گرامیداشت حاج علاءالدین میرمحمد صادقی به اثرگذاری ایشان در احیای نهادهای بخش خصوصی بعد از انقلاب اسلامی ایران، پرداخت.

متن یادداشت محسن خلیلی عراقی به شرح زیر است:

بسیار غمگین و سوگوارم در فقدان انسانی وارسته و بس ارزشمند، فعال اقتصادی و کارآفرینی برجسته و تشکل‌گرا که عمر و زندگی خود را در چارچوب اعتقادات و ارزش‌هایش، مصروف توسعه و پیشرفت این سرزمین کرد.

آشنایی این ارادتمند با آن مرحوم مغفور به بدایت انقلاب اسلامی و روزهایی باز می‌گردد که فعالیت اقتصادی و صنعتی برای کارآفرینان و صنعتگران بس دشوار و صعب بود و این فعالیت‌ها دشمنانه و دشنام (زالوصفت، بیگانه‌پرست و..) تلقی می‌شد؛ شورای انقلاب، جمع عزیزی را برای اداره کردن اتاق بازرگانی، صنایع و معادن ایران از جمله مرحوم حاج آقای میرمحمد صادقی و جناب آقایان مهندس خاموشی و مرحوم حاج آقای عسگراولادی مسول کرد. در همین روزها ما 15 نفر صنعتگر به تمایل و رأی خود تصمیم به ایجاد تشکلی گرفتیم تا هم بتوانیم خدمتی به میهن و همکاران عرضه کنیم و هم یاری رسان اتاق باشیم. تشکلی که «انجمن مدیران صنایع» نام گرفت و اکنون بیش از 2500 عضو دارد. اینکه آن نهال توانست پا بگیرد و اکنون به بار نشیند و اینکه اتاق‌ها امروز درختانی تناور و پر ثمرند واقتصاد میهن عزیزمان را یار و یاور، جز در سایه تلاشها و معاضدت های جناب حاج آقای میر محمد صادقی و مردانی از جنس ایشان نبود.

ارادتمند به واسطه 40 سال عضویت در هیات نمایندگان اتاق تهران و 8 سال عضویت در هیات رئیسه تحت ریاست جناب آقای مهندس خاموشی که خداوند سلامت بداردشان، صدها جلسه با مرحوم حاج آقا میر محمد صادقی داشتم و از نزدیک در جریان خیراندیشی و درایت و منطق و تجربه ایشان و تاثیرگذاری این مرد عزیز در تصمیم سازی ها و تصمیم گیری ها بودم. چنانکه همدلی و همفکری با آن یار سفر کرده سبب شد در خدمتش اتاق مشترک ایران و کانادا را تشکیل دهیم که ایشان سمت ریاست و این‌جانب هم خزانه‌دار بودم. در دوران این همکاری در اتاق مشترک اقدامات بسیار درخشان و موثری صورت پذیرفت و پیوسته سعی‌مان این بود که روابط مؤثر و حسنه‌ای با کشور کانادا برقرار باشد که هم اکنون نیز علیرغم مسدود شدن رابطه سیاسی، رابطه اتاق با این کشوردوستانه و حسنه است.

از کارهای مهم دیگر جناب اقای میرمحمد صادقی در تشکل‌گرایی که با معاضدت یاران صنعتگر و خدمتگزار صورت گرفت تشکیل «مجمع فعالان توسعه اقتصادی» است که بنده نیز افتخار عضویت در آن را داشته‌ام.

گذر از روزهای دشوار و حفظ و حراست از نهادهای در خدمت توسعه و پیشرفت هر کشوری در روزهای تضاد و درگیری و حوادث سخت، انسان‌هایی خاص و شخصیت‌های برجسته می‌طلبد که مرحوم حاج آقای میر محمد صادقی بی‌شک از زمره برجستگان این مسیر و طریق بودند.

در واقع این افراد دانا و خدمتگزار و صاحب تجربه‌اند که ساختارهای سالم اقتصادی و اجتماعی جامعه را که در طول زمان شکل گرفته‌اند از طوفان حوادث مصون می‌دارند و امکان بازسازی و نوسازی نهادهای جدید را در خدمت توسعه و تعالی میهن عزیز می‌دهند و جریان امور را به سمت و سویی هدایت می‌کنند که امکان گذار از دشواری‌ها فراهم شود.

از این منظر بی‌شک، مرحوم حاج آقای میر محمد صادقی، یکی از افراد تأثیر گذار و راهگشا و خدمتگزار به تحول اقتصاد ملی و بهبود فضای کسب وکار و زندگی و معیشت مردم میهن عزیزمان بوده است. مردی از جنس اصالت و اعتدال، فردی خیر و خیر اندیش، مدافع حق و حقیقت و با شهامت و در خدمت جمع و تشکل‌گرا که یاد و خاطره‌اش همیشه جاودان و ماندگار خواهد بود. چرا که:

                  نمیرد آنکه دلش زنده شد به عشق                ثبت است بر جریده عالم دوام ما 

در همین رابطه